تبلیغات
تبلیغات متنی
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852153095
دولت و رسانه ملی |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: دولت و رسانه ملی
یک ویژگی مهم دیگر یک برنامه برای پخش در آنتن ملی، حقیقی بودن آن است. از بعضی برنامههای تخیلی و کارتونی که بگذریم، این یک شرط و اصل مهم است و باید رعایت شود و اگر خلاف آن به مخاطب تحمیل شود، دلزدگی و قهر با رسانه، فرجام محتوم این کار است.
کد خبر: ۴۲۸۸۳۷
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۶:۲۸ - 25 August 2014
حسین شمسیان در یادداشت روز کیهان نوشت:
وقتی رسانهای ملی و متعلق به همه ملت باشد، طبیعی است که باید حرف ملت را بزند و البته باید پذیرفت که خادمان ملت از ملت جدا نیستند. اصلا همه مردم که نمیتوانند مدام در رسانه باشند پس باید این فرصت در اختیار نمایندگان و منتخبان ملت باشد تا آنها به نمایندگی از مردم، حرفهایشان را بزنند و از کارهایشان به مردم بگویند، مشکلاتشان را صمیمانه با مردم مطرح کنند و کارنامه عملکردشان را پیش روی مردم باز کنند. اگر چنین شد و مردم از نقشآفرینی منتخبانشان در رسانه مطلع شدند میتوان گفت که آن رسانه به وظیفه ملی خود عمل کرده است و البته بجز این وظیفه ملی، رسانه باید مشکلات، دغدغهها و نابسامانیهای مردم و جامعه را هم منعکس کند.
با انجام این 2 تکلیف، دیگر هیچ کس نمیتواند به این رسانه خدشهای وارد کند و خردهای بگیرد.
انتظار مسئولان- به خصوص قوه مجریه به دلیل آنکه مسئول بخش مهمی از امور جاری کشور است- از رسانه ملی برای انعکاس اخبار فعالیتهایشان، انتظار نابجایی نیست و نمیتوان آن را به تقاضای اضافی و یا درخواست سهم ویژه از ساعتهای پخش تعبیر و تفسیر کرد. چرا که قرار است در برنامههای مورد تقاضای مسئولان، فعالیتها و خدمات ارائه کرد نه زندگی شخصی افراد. اما این انتظار منطقی و معقول، مثل خیلی کارهای دیگر، هم معنا و مفهومی خاص دارد و هم آدابی:
1- نخستین معنایی که از انتظار مسئولان برای حضور در رسانه ملی به ذهن متبادر میشود، قبول تاثیرگذاری آن است یعنی آن مقام مسئول قبول کرده که رسانه ملی، برد زیادی دارد و بهترین محل برای معرفی کارنامهاش به مردم است و اگر چنین نبود و چنین کارکرد مهمی برای آن متصور نبود، چه دلیلی برای اصرار و تاکید بر حضور در رسانه وجود دارد؟!
2- اگر این کارکرد پذیرفته شود- که ظاهرا پذیرفته شده است - دیگر نمیتوان نسبت به همان رسانه، رویکرد کماهمیتی و حتی تخریبی داشت. یعنی نمیتوان همزمان گلایه کرد که ما، در رسانه ملی جایی نداریم و هم گفت که مردم به رسانه ملی اهمیتی نمیدهند و اخبار را از جاهای دیگر دریافت میکنند! اگر رسانه اهمیت ندارد چرا اصرار به حضور دارید و اگر اهمیت دارد، چرا تخریب!؟ یا مثلا نمیتوان ماهها در همه برنامههای صدا و سیما، مردم را به انصراف از دریافت یارانهها تشویق و دعوت کرد، حتی دیالوگ سریالهای نوروزی را هم برای این امر تغییر داد و بعد وقتی حدود 96 درصد مردم به سیاستهای غلط اقتصادی «نه» گفتند، بگوییم کارکرد صدا و سیما مخرب بود و باعث شد که مردم به درخواست دولت پشت کنند!
3- به غیر از معنای خاص که ذکر شد، تقاضا برای حضور در رسانه ملی آدابی هم دارد. یعنی باید مطلبی که برای مردم جاذبه دارد از آنتن تلویزیون پخش شود. یک هنرپیشه، یک مجری یا یک خواننده اگر هنری برای عرضه نداشته باشد، خیلی زود به دلیل عدم پذیرش مردمی از آنتن حذف خواهد شد و مسئولان آن شبکه برای از دست ندادن مخاطبانشان، آن فرد را کنار میگذارند. حتی اگر او اسپانسر مالی شبکه یا برنامهای خاص باشد.
4- بهترین راه برای ماندن یک شخص در صدر برنامههای شبکه، هنرآفرینی اوست. اگر هر که هر نقشی داشته باشد را درست ایفا کند، مردم خواستار دیدن تصویر و شنیدن صدای او میشوند و کسی نمیتواند او را سانسور کند. «هنرمندی» شرط اول حضور در رسانه است یک مقام مسئول اگر کارنامه موفقی نداشته باشد، نمیتواند انتظار اختصاص آنتن رسانه ملی را مطرح کند، این انتظار دیگر انتظار منطقی نیست و مردم آن را به حق نمیدانند. هنر او، کارنامه موفق اوست. بنابراین اگر در کارنامه یک ساله یک مدیر، چیز مهم و قابل توجهی نباشد، هنری برای نمایش باقی نمیماند و اگر نمایشی ارائه شود، کسالتبار و خستهکننده است و مردم انتخاب دیگری خواهند کرد.
همانطور که در یک فیلم یا سریال نمیتوان پذیرفت هنرپیشهای فقط با گفتن اینکه من هنرپیشهام، محبوبیتی کسب کند، در عرصه خدمت و خدمتگزاری هم وضع جز این نیست.
یک راه ساده هم برای سنجش این امر وجود دارد. اگر به واقع هنری در کار است و کار کارستانی انجام شده طبیعتا حامیان و علاقهمندان به آن هنرمند، نخستین مروجان آن خواهند بود. اما چرا خبری نیست؟!
روزنامههای زنجیرهای حامی دولت، اکنون که در هفته دولتیم و زمان تکریم کارستانهای احتمالی است، کدام دستاورد عظیم و کدام کار مهم را خبر اول خود کردند؟ آیا آنها هم به دولت پشت کردهاند!؟ آیا دولت، در روزنامههایی که توسط نزدیکترین یارانش منتشر میشود هم دچار محدودیت و سانسور است یا اینکه نه! آنها هم حرفی برای گفتن ندارند؟ واقعا وقتی خبری نیست و روزنامههای حامی دولت هم برای پنهان داشتن این موضوع، هر روز حاشیهای جدید و مضمونی تازه کوک میکنند، چه اصراری به این حرفهاست؟
وقتی مردم میبینند پخش برنامهای که قرار نیست هیچ پرسش جدی مطرح شود و مجری نقشی جز تماشاچی ندارد، به تاخیر میافتد تا مجری دلخواه و مطلوب جانشین مجری سابق شود و بعد باز هم گله از عدم همکاری رسانه ملی را میشنوند، حس میکنند که شاید حرفی نیست وگرنه که تریبون آماده است!
5- یک ویژگی مهم دیگر یک برنامه برای پخش در آنتن ملی، حقیقی بودن آن است. از بعضی برنامههای تخیلی و کارتونی که بگذریم، این یک شرط و اصل مهم است و باید رعایت شود و اگر خلاف آن به مخاطب تحمیل شود، دلزدگی و قهر با رسانه، فرجام محتوم این کار است.
مثلا اگر در یک برنامه اقتصادی، یک مقام مسئول مدام به مردم بگوید که همه چیز ارزان است، تورم از 45درصد به 15 درصد رسیده، مشکلات اقتصادی و معیشتی کاهش یافته، برای اشتغال گامهای مهمی برداشته شده، گذشته سیاه و تاریک بود و امروز همه چیز گل و بلبل است و... مخاطب شک میکند که آیا رسانه با او شوخی میکند!؟ و آیا کسی که این سخنان را به زبان میآورد، در جامعه زندگی نمیکند و خبر ندارد که دولت از سال قبل تا به حال همه خدمات خود مثل آب، برق، گاز و حمل و نقل و... را حداقل 20 درصد گرانتر از آنچه بوده کرده است؟! پس چطور میگوید تورم 15 درصد شده است!؟ یعنی همه چیز حداقل 20 درصد گران شده ولی باز هم تورم به 15 درصد رسیده است!؟
وقتی مخاطب با این سخنان غیرصادقانه مواجه شود، اعتماد او به رسانه کم میشود و فکر میکند که با یک برنامه فرمایشی و تحمیلی مواجه است. هرچه اصرار به پخش این برنامهها بیشتر شود، دلزدگی مخاطب افزون خواهد شد.
6- راه دیگر برای ارائه یک برنامه موفق در رسانه، رقابت است. همان چیزی که در بسیاری از فیلمها و سریالها میبینیم. همیشه بازیگران کهنهکار در حال رقابت با هنرپیشههای جوانتر هستند، هر یک هنر و حرف خودش را میزند و در این میان، این مردم هستند که بهترین را انتخاب میکنند. اما شرط انتخاب، مقایسه است. نمیتوان یکطرفه حرف زد و از انتخاب شدن خوشحال شد! آیا میتوان پذیرفت که یک رسانه موفق در طول یک سال 4000 ساعت آنتن پخش را در اختیار مدیران ارشد و میانی دولت قرار داده و آنها در جادهای یکطرفه هرچه خواستهاند گفتهاند و کسی هم نبوده که یک سوال جدی و چالشی بپرسد و بعد ادعا کنیم که این عملکرد رسانه مثبت بوده است!؟ و حتی بعد گله کنیم که چرا رسانه، فرصت کمی در اختیار ما میگذارد!؟ 4000 ساعت یعنی 166 شبانهروز!
آیا این فرصت- و حتی یک دهم آن - در اختیار صداهای پرسشگر قرار گرفته است!؟ اگر میتوان تصور کرد که صدا و سیما همه فیلمها و سریالهایش را به یک کارگردان بسپارد و به رقیبی اجازه تولید و حتی نقد برنامههای او را ندهد و با این حال موفق در جذب مخاطب است، در این موضوع هم باید همان راه را در پیش گرفت. اما میدانیم که رسانه، از بیم از دست دادن مخاطب، پس از پخش یک سریال که نهایتا 20 قسمت بوده، چندین نفر را به عنوان منتقد گرد هم میآورد تا در مقابل چشمهای مردم، ضعف و قوت برنامه را بیان کنند. آیا این فرصت در اختیار غیردولتیها هم بوده؟ وقتی رئیس سازمان صدا و سیما صراحتا درباره نقد توافقنامه ژنو میگوید «باشد برای فرصتی دیگر»! یا وقتی نماینده مجلس میگوید: «از صدا و سیما نظر کارشناسان مخالف برنامههای دولتی به گوش نمیرسد» و... اگر آنها هم نمیگفتند، مردم که میبینند! به کدام برنامه اجازه داده شد تا درباره مسائل فرهنگی دولت موضعی بگیرد؟ بحثی کارشناسانه و رودررو داشته باشد؟ توافقنامه ژنو چطور؟ وضع اشتغال و مسکن چه؟
البته مسئولان صدا و سیما هم متأسفانه و برخلاف آنچه دولت ادعا میکند ترجیح دادهاند که در همان جاده یکطرفه حرکت کنند که این خود حدیث دیگری است و درخور نقد جدّی.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]
صفحات پیشنهادی
رایزنی برای تشکیل دولت وحدت ملی |اخبار ایران و جهان
رایزنی برای تشکیل دولت وحدت ملی کد خبر ۴۲۸۷۵۶ تاریخ انتشار ۰۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۹ ۲۰ - 24 August 2014 دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری افغانستان پس از تماس تلفنی رئیسجمهوری آمریکا به گفتوگو پرداخته و درباره تشکیل یک دولت وحدت ملی به بحث نشستند به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خرسانه ملی ارکان جمهوری اسلامی را تخریب نکند |اخبار ایران و جهان
رسانه ملی ارکان جمهوری اسلامی را تخریب نکند کد خبر ۴۲۸۲۵۰ تاریخ انتشار ۰۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۶ - 23 August 2014 عضوکمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید برجایگاه حساس صداوسیما خواهان توجه مدیریت رسانه ملی به جایگاه سه قوه شد عوض حیدرپورشهرضایی در گفتگو با خانه ملت گفت مشورای عالی امنیت ملی ورود کرد تا مسابقات هفته پنجم هم پخش شود |اخبار ایران و جهان
شورای عالی امنیت ملی ورود کرد تا مسابقات هفته پنجم هم پخش شود در حالی که سازمان و لیگ و فدراسیون فوتبال پیرو موضعگیریهای چند ماه پیششان در خصوص حق پخش تلویزیونی واقعی مسابقات لیگ برتر از عدم پخش رقابتهای لیگ از هفته پنجم خبرداده بودند با ورود شورای عالی امنیت ملی ماجرا وارد فاستیضاح فرجیدانا تقابل مجلس و دولت نیست |اخبار ایران و جهان|TABNAK
استیضاح فرجیدانا تقابل مجلس و دولت نیست کد خبر ۴۲۷۶۹۷ تاریخ انتشار ۳۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۴ - 21 August 2014 عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت استیضاح وزیر علوم به معنای تقابل مجلس با دولت نیست و در واقع به دنبال عملکرد غلط وزیر علوم و تیم کاری وی انجام شد محمداسماعیل کوثری نمایندسرنگونی پهپاد جاسوسی صهیونیست ها در صدر رسانههای بینالمللی |اخبار ایران و جهان
سرنگونی پهپاد جاسوسی صهیونیست ها در صدر رسانههای بینالمللی روابط عمومی کل سپاه در اطلاعیهای اعلام کرد یک فروند هواپیمای جاسوسی بدون سرنشین رژیم صهیونیستی پس از رهگیری توسط پدافند نیروی هوا فضای سپاه مورد اصابت موشک قرار گرفت و سرنگون شد کد خبر ۴۲۸۷۷۸ تاریخ انتشار ۰۲ شهريوحضور هیأت دولت در حرم مطهر امام خمینی (ره) |اخبار ایران و جهان
حضور هیأت دولت در حرم مطهر امام خمینی ره رییس جمهوری و اعضای هیات دولت روز شنبه در آستانه هفته دولت با حضور در مرقد بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران با آرمان های امام خمینی ره و شهیدان انقلاب اسلامی تجدید میثاق کردند ریاست جمهوری عکس محمد برنو - سید ابراهیم سیدی کد خبدعوت از 31 فرنگی کاران به اردوی تیم ملی |اخبار ایران و جهان
دعوت از 31 فرنگی کاران به اردوی تیم ملی کد خبر ۴۲۸۶۴۹ تاریخ انتشار ۰۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۵ - 24 August 2014 اردوی تیم ملی کشتی فرنگی برای حضور در رقابتهای جهانی ازبکستان و بازیهای آسیایی کره جنوبی از روز 5 شهریورماه با دعوت از 31 کشتی گیر برگزار می شود به گزارش مهر اسامی نفراتچالشهای پیشروی دولت جدید عراق |اخبار ایران و جهان
چالشهای پیشروی دولت جدید عراق دکتر محمودرضا امینی کد خبر ۴۲۷۸۶۳ تاریخ انتشار ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۹ - 22 August 2014 شکلگیری دولت در عراق پس از سقوط صدام همواره با چالش روبهرو بوده که سهمخواهی جریانها و دخالتهای برخی دول منطقه و فرامنطقهای بر این چالشها افزوده است رونحمایت رهبری و مردم بزرگترین پشتوانه دولت است |اخبار ایران و جهان|TABNAK
حمایت رهبری و مردم بزرگترین پشتوانه دولت است وزیر آموزش و پرورش حضور مردم و حمایت رهبری در همه عرصه ها را بزرگ ترین پشتوانه دولت تدبیر و امید دانست و گفت دولت به مدد مردم و رهبری در یک سال گذشته در مهار تورم موفق بوده و با همین اراده برای خروج از رکود گام برمی دارد کد خبر ۴۲۷۶جبران خسارت های زلزله ایلام در اولویت دولت |اخبار ایران و جهان|TABNAK
جبران خسارت های زلزله ایلام در اولویت دولت وزیر راه و شهرسازی امروز در بازدید از مناطق زلزله زده استان ایلام گفت همه هم و غم دولت به جبران خسارت های ناشی از زلزله سه روز گذشته در مناطق مختلف استان ایلام معطوف شده است کد خبر ۴۲۷۶۱۳ تاریخ انتشار ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۲ ۳۷ - 20 Augusنتانیاهو: عملیات علیه غزه هنوز تمام نشده است |اخبار ایران و جهان|TABNAK
نتانیاهو عملیات علیه غزه هنوز تمام نشده است نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که عملیات علیه غزه هنوز تمام نشده است و این عملیات ادامهدار خواهد بود کد خبر ۴۲۷۶۱۷ تاریخ انتشار ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۲ ۴۲ - 20 August 2014 نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که عملیات علیه غزه هنوز تنظر دولت درباره استفاده از شبکه های اجتماعی |اخبار ایران و جهان
نظر دولت درباره استفاده از شبکه های اجتماعی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت سیاست دولت آقای روحانی این است که از شبکه ها اجتماعی که ضرر اخلاقی ندارند و عفت خانواده ها را از بین نمی برند استفاده شود کد خبر ۴۲۸۱۶۱ تاریخ انتشار ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۰ ۲۴ - 22 August 2014 وزیر ارتبنتانیاهو: تا رسیدن به اهدافمان به عملیات علیه غزه ادامه میدهیم |اخبار ایران و جهان
نتانیاهو تا رسیدن به اهدافمان به عملیات علیه غزه ادامه میدهیم کد خبر ۴۲۸۷۹۵ تاریخ انتشار ۰۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱ ۰۶ - 24 August 2014 نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت که تا رسیدن به اهدافمان به عملیات علیه غزه ادامه میدهیم به گزارش تسنیم و به نقل از هاآرتص بنیامین نتانیاهو نخست وزیراختلاف نظری با دولت قانون درباره تقسیم پستهای وزارتی وجود ندارد |اخبار ایران و جهان
اختلاف نظری با دولت قانون درباره تقسیم پستهای وزارتی وجود ندارد کد خبر ۴۲۸۴۶۱ تاریخ انتشار ۰۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۹ ۳۹ - 23 August 2014 یکی از اعضای ائتلاف شهروند عراق میگوید که اختلاف نظری با دولت قانون درباره تقسیم پستهای وزارتی وجود ندارد و گروهها و جریانهای سیاسی عراق برایدیدار ظریف با رییس اعتلاف ملی عراق |اخبار ایران و جهان
دیدار ظریف با رییس اعتلاف ملی عراق کد خبر ۴۲۸۸۲۶ تاریخ انتشار ۰۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۳ ۰۸ - 24 August 2014 وزیر امور خارجه در دیدار با رییس اعتلاف ملی عراق گفت مبارزه با تهدید و افراط تنها از مسیر نظامی میسر نیست و ایران با جدیت آماده همکاری برای مقابله با ترور و ارعاب است بهدیدار ظریف با رییس ائتلاف ملی عراق |اخبار ایران و جهان
دیدار ظریف با رییس ائتلاف ملی عراق کد خبر ۴۲۸۸۲۶ تاریخ انتشار ۰۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۳ ۰۸ - 24 August 2014 وزیر امور خارجه در دیدار با رییس ائتلاف ملی عراق گفت مبارزه با تهدید و افراط تنها از مسیر نظامی میسر نیست و ایران با جدیت آماده همکاری برای مقابله با ترور و ارعاب است بهعقب نشینی گارد ملی امریکا از شهر فرگوسن |اخبار ایران و جهان
عقب نشینی گارد ملی امریکا از شهر فرگوسن کد خبر ۴۲۷۹۸۲ تاریخ انتشار ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۹ - 22 August 2014 اعضای گارد ملی آمریکا از شهر فرگوسن که حدود دو هفته است به صحنه اعتراضات به قتل نوجوانی سیاهپوست به ضرب گلوله پلیس تبدیل شده است خارج شدند به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل-
سیاسی
پربازدیدترینها