تبلیغات
تبلیغات متنی
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852157512
چالشهای پیشروی دولت جدید عراق |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چالشهای پیشروی دولت جدید عراق
دکتر محمودرضا امینی
کد خبر: ۴۲۷۸۶۳
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۹ - 22 August 2014
شکلگیری دولت در عراق پس از سقوط صدام همواره با چالش روبهرو بوده که سهمخواهی جریانها و دخالتهای برخی دول منطقه و فرامنطقهای، بر این چالشها افزوده است. روند سیاسی عراق در ۴ ماه گذشته شاهد بیثباتیها و فراز و فرودهای زیادی بوده است. بااینحال در پی کش و قوسهای فراوان پس از انتخاب رئیس جمهور، رئیس پارلمان و از همه مهمتر نخست وزیر جدید در عراق، تصویر صورتبندی جدید سیاسی در بغداد آشکارتر گشته است. مشخص شدن ترکیب دولت جدید در بغداد میتواند نقطهٔ پایانی بر اوضاع نابسامان سیاسی و امنیتی باشد اگرچه چالشهای فراوانی پیش روی دولت جدید قرار خواهد داشت.
پس از پایان یافتن سومین دورهٔ انتخابات پارلمانی و پیروزی سه بارهٔ ائتلاف دولت قانون نوری مالکی، دو چالش عمدهٔ سیاسی- امنیتی که البته زمینههای آن در عراق وجود داشت به یکباره سربرآورد. چالش نخست بیگمان تشدید تحرکات نظامی گروه داعش به فراتر از استان الانبار بود که با سرعتی غیر طبیعی توانست شهرهای مهمی چون موصل و کرکوک در شمال عراق را به تصرف خود درآورد.
چالش دومی که عراق طی حدودا ۴ ماه گذشته با آن مواجه بود را باید کشمکش احزاب و جریانهای کردی، سنی و شیعی عراق دانست. این کشمکشهای سیاسی که در بستر بحران امنیتی نواحی شمالی و سنی نشین نیز تشدید شد در مقاطعی حتی خطر تجزیهٔ عراق را نیز بسیار جدی و پررنگ کرد.
پس از آنکه در ۲۴ تیرماه سلیم الجبوری از جریان اهل سنت به ریاست پارلمان عراق انتخاب شد و در ۲ مرداد فؤاد معصوم از جریان کُردها و حزب اتحادیهٔ میهنی به عنوان رئیس جمهور عراق و جانشین جلال طالبانی معرفی شد، نظام پارلمانی عراق یک گام دیگر برای سروسامان دادن به اوضاع سیاسی نزدیک شد که در واقع انتخاب نخستوزیر به عنوان بالاترین مقام اجرایی عراق بود، انتخابی که آشکار بود با توجه به اوضاع بحرانی امنیتی سیاسی کار سادهای نیست.
بالاخره پس از دو بار تمدید زمان معرفی نخستوزیر توسط رئیسجمهور و اتفاقاتی که در طیفهای درون دولت قانون و در رأس آنها حزب الدعوه، طیف شهرستانی و طیفهای دیگر درون دولت قانون افتاد، حیدر العبادی به عنوان مأمور تشکیل کابینه معرفی شد.
عمدهٔ اختلافات بوجود آمده، در مورد تفاسیر و خوانشهای متفاوتی است که بر سر متن قانون اساسی عراق رخ داده است. در پارلمانی که طی انتخابات اخیر تشکیل شد دو نظر وجود داشت: یکی اینکه دولت قانون یعنی حزب نوری مالکی با کسب ۹۲ کرسی بزرگترین فراکسیون است و دیگر اینکه ائتلاف ملی که در برگیرندهٔ احزاب شیعه از جمله فراکسیون آقای مالکی است، باید نامزد نخستوزیری را معرفی کند. نظر رئیسجمهور عراق این بوده است که ائتلاف ملی این کار را انجام بدهد که در نهایت حیدر العبادی معرفی شد.
وقتی قرار شد ائتلاف ملی نامزد را معرفی کند، آقای مالکی معترض بود و معتقد بود رئیسجمهور نباید ائتلاف ملی را مأمور تشکیل کابینه میکرد، چون دولت قانون ائتلاف بزرگ مجلس است اما در نهایت ائتلاف ملی هم کسی را معرفی نکرده که مخالف آقای مالکی باشد. باید توجه داشت که حیدرالعبادی خود از نزدیکان نوری مالکی است و از اعضای برجستهٔ حزب الدعوه است که مالکی دبیر کل آن است و این اقدام نیز به نوعی برای برای حل اختلاف و ایجاد رضایتمندی در نوری مالکی صورت گرفته است.
در شرایطی که سنیها و کُردها بر شرط غیرمنصفانهٔ حذف مالکی در دور سوم دولت جدید اصرار داشتند و از فرد معرفی شده برای تشکیل کابینه نیز تا حدودی رضایت دارند، از خودگذشتگی مالکی میتواند کارکردی ملی داشته باشد. در مقایسه با رفتارهای غیرسازنده رهبران کردها از جمله مسعود بارزانی و جناح سنی و خانواده نجیفی، این رفتار مالکی موجب خواهد شد که فضای انسجام ملی با حضور همهٔ طرفهای سهگانه در عراق برای یکسرهسازی تهدیدات داعش با سرعت و وسعت بیشتری به اجرا درآمده و تکمیل شود. بیتردید پذیرش کنارهگیری مالکی از حق خود، باعث حذف بهانههای دو جریان بارزانی و نجیفی- سنی و بازگشت آنها به مجموعهٔ حاکمیتی خواهد شد. مالکی با این اقدام کارنامهٔ قابل قبول و تحسینبرانگیزی در رقابتهای ملی از خود به جای میگذارد.
در مسائل و چالشهای پیش روی دولت جدید عراق لایهها و بازیگران مختلفی نقش دارند. برخیها داخلی، برخی منطقهای و برخی دیگر نیز فرامنطقهای و بینالمللی هستند. در سطح منطقهای کشورهایی چون عربستان سعودی، قطر و اردن از جمله بازیگران حاضر در فضای سیاسی عراق هستند. در سطح بینالمللی نیز بیشترین نقش را آمریکا ایفا میکنند. بنابراین بحران عراق یک بحران فرامنطقهای چند لایه و متعدد است. به نظر میرسد بین بازیگران داخلی، منطقهای و بینالمللی، صحنهٔ تحولات با بازی بازیگران منطقهای رقم میخورد و بازیگران داخلی تابعی از بازیگران منطقهای هستند.
بدون شک یکی از چالشهای داخلی عمده برای دولت جدید عراق، ناامنیهای ایجاد شده از سوی گروهک تروریستی تکفیری داعش و برخی بازماندگان تندرو رژیم بعثی است. البته در باب ماهیت جریان داعش باید اشاره شود که در کنار و در درون ساختار این گروه، گروههای معارض مسلح دیگری نیز عمل میکنند. از جمله برخی بازماندگان حزب بعث از جمله برخی فرماندهان بعثی سابق و برخی نیروهای امنیتی بعثی که سابقه خدمت در استخبارات رژیم بعثی صدام را داشتهاند وتوانستهاند خود را در قامت داعش بازتولید نمایند که مهمترین چهره بعثی در این زمینه عزت الدوری معاون سابق صدام حسین میباشد. البته پیوند القاعده عراق و بازماندگان حزب بعث به سال ۲۰۰۶ و شکلگیری مجلس شورای مجاهدین بر میگردد که سه سال پس از حمله آمریکا به عراق و سقوط صدام حسین شکل گرفت.
گروهک تروریستی- تکفیری داعش با استفاده از ابزار مذهبی سعی کرده است تا از خاستگاه اهل سنت استفاده کند و حتی در بخشهایی از استانهای شمالی مانند موصل، پایگاه مردمی کسب کرده است. البته استانهای الانبار، صلاحالدین و نینوا از ابتدای دولت پس از صدام از ساختار سیاسی عراق ناراضی بودهاند. علاوه بر این سازمانی تودهای، غیرمتمرکز و غیرمنسجم به دست آورده و با تئوری جنگ نامتقارن وارد صحنهٔ عراق شده است. متأسفانه داعش جریانی پیچیده است که عوامل مختلفی در شکلگیری آن نقش دارند.
یکی از چالشهای پیش روی دولت جدید مساله کردها خواهد بود. کردها و خصوصاً جریان بارزانی که رئیس جمهور کنونی فواد معصوم نیز از این جریان است را میتوان یکی از مهمترین مخالفان نوری مالکی طی چند سال گذشته دانست. مخالفتها میان نوری مالکی و جریان کردها به سمتی رفت که در مقطعی به دعوایی شخصی میان نوری مالکی و بارزانی تعبیر میشد. بارزانی در این بین سعی داشت تا درگیری با مالکی را منحصر به مالکی بداند و مالکی را خارج از جریان شیعه به چالش بکشد. در هر صورت با انتخاب حیدرالعبادی اگرچه قدری از این تنشها کاسته خواهد شد اما مسائلی چون بودجه، نظامیان پیش پیشمرگه کرد و همینطور نفت کماکان از موارد اختلاف برانگیز خواهند بود.
شرایط کردها در درون عراق به سمت کسب امتیازات حداکثری پیش میرود. در قانون اساسی عراق ذکر شده است، نفتی که قبلاً اکتشاف شده در اختیار دولت مرکزی است و نفتی که از این پس اکتشاف و استخراج میشود در اختیار حکومتهای محلی است که بر سر این بند قانون اساسی درگیریهایی وجود دارد. کردها برای کسب استقلال بیشتر از دولت مرکزی نیازمند در اختیار گرفتن مناطق نفتی استان کرکوک، شمال استان نینوا، مناطق شمال و شرق استان دیالی هستند، که چالشی جدی برای دولت جدید عراق خواهد بود.
از نظر بینالمللی، موضوع استقلال کردستان با مقابله جدی از سوی کشورهای همسایه (ایران، ترکیه وسوریه) همراه خواهد بود. آمریکاییها نیز تاکنون هیچگونه همراهی جدی و موثری با این خواسته کردها نکردهاند و اوباما در دیدار با مسعود بارزانی رسماً اعلام کرد که از عراق واحد حمایت خواهد کرد. در این خصوص تنها رژیم صهیونیستی از استقلال کردستان حمایت میکند، چرا که میتواند یک نقطه چالش بین ایران، ترکیه، سوریه و عراق ایجاد کند.
یکی دیگر از چالشهای فراروی دولت عراق طبیعتاً بحث سنیها خواهد بود که جدا از مسئلهٔ گروه داعش قابل تحلیل است. استمرار اختلافات گروههای سنی با گروههای شیعی بر سر حاکمیت عراق زمینه مناسبی برای رشد و قدرت گرفتن تفکرات جریانات سنی تندرو در عراق خواهد بود که این موضوع آینده همزیستی مسالمت آمیز اهل سنت با شیعیان و کردهای عراقی را به خطر خواهد انداخت.
در دوره دولت دوم مالکی گروههای سیاسی سنی کم کم احساس کردند که در ساختار سیاسی عراق مشارکت واقعی و جدی ندارند این احساس به بدنه اجتماعی اهل سنت نیز القا گردید و این مسئله بشدت مورد سو استفاده جریانات افراط گرای سلفی و القاعده و بعثیها قرار گرفت. همین زمینه بستری را برای فعالیت گسترده گروههای تروریستی در استان الانبار و اخیرا در نواحی گسترده تری در نواحی شمالی و شمال غربی توسط گروه داعش ایجاد کرده است.
علاوه بر اینها مداخلات و نقش آفرینیهای دولتهای منطقهای و فرامنطقهای مانند عربستان سعودی و امریکا نیز از جمله چالشهای اساسی پیش روی دولت عراق میباشد. اهداف راهبردی امریکا در عراق را موضوعاتی نظیر رفع تهدیدات متعارف و غیر متعارف از سوی عراق برای منافع امریکا، حذف مخالفان سیاسی منطقهای، ایجاد ثبات سیاسی در عراق در راستای استراتژی کلان تامین امنیت منابع انرژی، و در نهایت جلوگیری از نفوذ مخالفان و رقبای منطقهای و جهانی در عراق را مطرح کرد. در مقابل این اهداف راهبردی امریکا، افزایش قدرت سیاسی مستقل نوری المالکی، تهدیدات مرتبط با عرضه انرژی و تولید نفت، افزایش نفوذ ایران و احتمال نزدیکی عراق به روسیه و چین به عنوان رقبای امریکا مهمترین چالشها و نگرانیهای امریکا میباشند.
بنابراین یکی از چالشهایی که همواره در پیش روی دولت عراق قرار خواهد داشت، مداخله گراییها و اعمال نفوذهای دولت امریکا در راستای اهداف و منافع خود در عراق است. دولت امریکا همواره سعی خواهد کرد تا رفتار و رویکردهای دولت جدید عراق را در راستای منافع و اهداف خود تنظیم کند. در حالی که تحولات داخلی عراق تا کنون به سمتی حرکت کرده است و در دولت جدید نیز حرکت خواهد کرد که با روی کارآمدن یک دولت شیعی زمینه نفوذ ایران در این کشور فراهم شد. این امر از این نظر نیز که همواره امریکا در پی کنترل و محدود نمودن ایران بوده است مشکلاتی برای امریکا در تعقیب سیاستهای منطقهای آن ایجاد نموده است.
به هر حال با توجه به چالشهای مذکور آنچه میتواند عراق را همچنان کشوری تأثیرگذار در منطقه نگه دارد، تلاش برای تشکیل دولت واحد در عراق است. چراکه میتواند با سرعت جنگ عراق را پایان دهد و همهٔ طرفها نیز از آن حمایت کنند. نکتهٔ مهم برای پیشبرد این استراتژی قانع کردن کردها به انصراف از ایده استقلال کردستان و ترغیب گروههای سنی معتدل به مشارکت در مدیریت سیاسی عراق است. برای رسیدن به این دو هدف نیاز به رهبری سیاسی جدید و تحول در سیستم سیاسی عراق لازم به نظر میرسید.
عراق با نخستوزیری حیدرالعبادی وارد دوره جدیدی خواهد شد. انتخاب حیدر عبادی، فردی که هم سابقه سیاسی و مبارزاتی خوبی دارد و هم به شخصیت سیاسی معتدل مشهور است، عبور از بحران سیاسی در بغداد خوانده شده است. عبادی، هم با ریاض و سعودیها روابط قابل قبولی دارد و هم با تهران و مسئولین جمهوری اسلامی ایران روابط حسنه دارد. کُردهای عراقی و شخص بارزانی از چنین انتخابی رضایت دارند و احزاب سنی عراقی نیز امیدوارند مشی او در جایگاه نخستوزیر جدید عراق موجب کاهش بحرانها در کشور گردد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]
صفحات پیشنهادی
تشکیل دولت جدید آخرین فرصت برای حل مشکلات عراق است |اخبار ایران و جهان|TABNAK
تشکیل دولت جدید آخرین فرصت برای حل مشکلات عراق است کد خبر ۴۲۷۵۳۷ تاریخ انتشار ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۷ ۰۳ - 20 August 2014 رئیس اقلیم کردستان عراق تصریح کرد تشکیل دولت جدید عراق آخرین فرصت برای حل بحرانهای عمیق این کشور است به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری سومریهنیوز مبازگشت وزیران کرد به دولت موقت عراق |اخبار ایران و جهان|TABNAK
بازگشت وزیران کرد به دولت موقت عراق کد خبر ۴۲۷۵۲۸ تاریخ انتشار ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۶ ۵۴ - 20 August 2014 وزیران کرد دولت عراق که حضور خود را در کابینه به دلیل اختلافات با مواضع نوری مالکی به حالت تعلیق درآورده بودند به دولت موقت عراق بازگشتند به گزارش ایسنا به نقل از سایت اینتاستقبال جهانی از کناره گیری نوری المالکی/امیدواری به تشکیل سریع دولت جدید عراق
بین الملل آفریقا و خاورمیانه گزارش خبری استقبال جهانی از کناره گیری نوری المالکی امیدواری به تشکیل سریع دولت جدید عراق خبرگزاری مهر - گروه بین الملل اقدام مثبت نوری المالکی در چشم پوشی از نخست وزیری به خاطر منافع ملی و در حمایت از حیدر العبادی با استقبال جهانی روبرو شده استمجارستان مهمات برای ارتش عراق ارسال میکند |اخبار ایران و جهان
مجارستان مهمات برای ارتش عراق ارسال میکند کد خبر ۴۲۷۹۹۲ تاریخ انتشار ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۵ - 22 August 2014 مجارستان اعلام کرد که این کشور به عنوان یکی از اعضای اتحادیه اروپا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ناتو قصد دارد که مهماتی را به طور رایگان به عراق ارسال نماید تا به اینکیوسک خبری 17مرداد؛ از گنبد آهنین ایران تا تشکیل دولت جدید عراق
کیوسک خبری 17مرداد از گنبد آهنین ایران تا تشکیل دولت جدید عراق مهمترین اخبار رسانه های انگلیسی عربی ترکی و فرانسوی به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز مهمترین اخبار رسانه های انگلیسی عربی ترکی و فرانسوی در روز گذشته عبارتند از رسانه های انگلیسیبانک: دولت به رای مجلس احترام می گذارد |اخبار ایران و جهان|TABNAK
بانک دولت به رای مجلس احترام می گذارد معاون کل سرپرست نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه از دفاع ارزشمند دکتر فرجی دانا در جلسه امروز مجلس قدردانی می کنیم گفت دولت به رای مجلس احترام می گذارد کد خبر ۴۲۷۵۸۸ تاریخ انتشار ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۰ ۲۵ - 20 August 2014 معاون کل سرپرست نهادشهدا رفتند ایران تا مانند سوریه و عراق نباشد |اخبار ایران و جهان|TABNAK
شهدا رفتند ایران تا مانند سوریه و عراق نباشد جانشین سازمان عقیدتی سیاسی ارتش گفت اگر جانفشانیها و ایثارگریهای شهدا نبود امروز ملت ما همچون سوریه و عراق تحت نفوذ آشوبگران قرار داشت کد خبر ۴۲۷۴۷۴ تاریخ انتشار ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۷ - 20 August 2014 جانشین سازمان عقیدتی سیاسیتجدید چاپ کتاب ۵۰ سال پیش هاشمی |اخبار ایران و جهان|TABNAK
تجدید چاپ کتاب ۵۰ سال پیش هاشمی کتاب امیرکبیر اثر آیت الله هاشمی رفسنجانی بعد از حدود نیم قرن توسط اولین ناشر آن در آستانه تجدید چاپ است کد خبر ۴۲۷۹۴۲ تاریخ انتشار ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸ ۰۷ - 22 August 2014 کتاب امیرکبیر اثر آیت الله هاشمی رفسنجانی بعد از حدود نیم قرن توسط اولرایزنیها برای تشکیل کابینه جدید ادامه دارد |اخبار ایران و جهان|TABNAK
رایزنیها برای تشکیل کابینه جدید ادامه دارد کد خبر ۴۲۷۶۲۷ تاریخ انتشار ۳۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۹ - 21 August 2014 عمران الزعبی وزیر اطلاع رسانی سوریه گفت که رایزنیهای برای تشکیل کابینه جدید همچنان ادامه دارد به گزارش تسنیم به نقل از شبکه خبری المیادین عمران الزعبی وزیر اطلاپیشدرآمدی بر فصل جدید بوندسلیگای آلمان |اخبار ایران و جهان|TABNAK
پیشدرآمدی بر فصل جدید بوندسلیگای آلمان کد خبر ۴۲۷۵۱۶ تاریخ انتشار ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۶ ۲۵ - 20 August 2014 بایرنمونیخ و ولفسبورگ اولین دیدار فصل جدید رقابتهای بوندسلیگا را برگزار خواهند کرد به گزارش ایسنا فصل جدید رقابتهای بوندسلیگای آلمان از ساعت 23 روز جمعه 31 مرداد به وقتفعالان اقتصادی برای خروج از رکود دولت را یاری کنند |اخبار ایران و جهان|TABNAK
فعالان اقتصادی برای خروج از رکود دولت را یاری کنند رئیس دفتر رئیس جمهور کشورمان خواستار مشارکت فعالان و تمامی کارشناسان اقتصادی در خصوص اجرای سیاست ها و بسته های خروج از رکود دولت شد کد خبر ۴۲۷۵۹۳ تاریخ انتشار ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱ ۰۶ - 20 August 2014 رئیس دفتر رئیس جمهور کناکامی ارتش عراق در بازپسگیری تکریت |اخبار ایران و جهان|TABNAK
ناکامی ارتش عراق در بازپسگیری تکریت منابع اعلام کردند که گروه مسلح داعش با حمله گسترده نیروهای عراقی برای بازپسگیری شهر تکریت مرکز استان صلاحالدین مقابله کرد منابع در مصاحبه با شبکه الجزیره اعلام کردند که اعضای داعش دست به یک ضد حمله علیه نیروهای عراقی زده و تلفاتی را در میاضرورت شفافسازی روابط مالی دولت و شهرداریها |اخبار ایران و جهان|TABNAK
ضرورت شفافسازی روابط مالی دولت و شهرداریها کد خبر ۴۲۷۴۸۰ تاریخ انتشار ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۰ - 20 August 2014 نشست علمی-تخصصی بازآرایی روابط مالی دولت و شهرداریها در ایران توسط مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران برگزار شد به گزارش روابط عمومی مرکز مطالعات و برنامهریزی شمشخصات ایرانچک و اسکناس جدید |اخبار ایران و جهان|TABNAK
مشخصات ایرانچک و اسکناس جدید در نمایشگاه دستاوردهای بانک مرکزی از طرح جدید ایران چک 50 هزار تومانی منقش به تصویر بارگاه حضرت امام رضا ع و اسکناس جدید 2000 تومانی منقش به تصویر بادگیرهای ایرانی پردهبرداری شد کد خبر ۴۲۷۹۴۷ تاریخ انتشار ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۴ - 22 August 2014مردم منطقه بهای حمله نظامی به عراق در سال 2003 را میپردازند |اخبار ایران و جهان
مردم منطقه بهای حمله نظامی به عراق در سال 2003 را میپردازند کد خبر ۴۲۷۹۸۸ تاریخ انتشار ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۴ - 22 August 2014 نماینده دائم سوریه در سازمان ملل ضمن درخواست از این سازمان برای عدم مداخله در امور داخلی کشورهای عضو آن گفت مردم منطقه بهای حمله نظامی به عراق در سال«داعش» جاده صافکن حضور نظامی مجدد آمریکا در عراق |اخبار ایران و جهان|TABNAK
داعش جاده صافکن حضور نظامی مجدد آمریکا در عراق حمید رضا کاظمی کد خبر ۴۲۷۷۵۰ تاریخ انتشار ۳۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۳ - 21 August 2014 قتل خبرنگار آمریکایی بهانهای شد که مقامات غربی بیش از پیش از لزوم تشدید حملات نظامی به داعش سخن بگویند این درحالی است که همین تروریستها تا دو سالحمایت رهبری و مردم بزرگترین پشتوانه دولت است |اخبار ایران و جهان|TABNAK
حمایت رهبری و مردم بزرگترین پشتوانه دولت است وزیر آموزش و پرورش حضور مردم و حمایت رهبری در همه عرصه ها را بزرگ ترین پشتوانه دولت تدبیر و امید دانست و گفت دولت به مدد مردم و رهبری در یک سال گذشته در مهار تورم موفق بوده و با همین اراده برای خروج از رکود گام برمی دارد کد خبر ۴۲۷۶-
گوناگون
پربازدیدترینها