واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ شهريور ۱۳۹۳ (۲۱:۱۹ب.ظ)
پايان دوازدهمين جشنواره خوشنويسي رضوي در مشهد آئين اختتاميه دوازدهمين جشنواره خوشنويسي رضوي از سري برنامه هاي دوازدهمين دوره جشنواره بين المللي امام رضا(ع) با حضور استاد اميرخاني در مشهد پايان يافت.
به گزارش خبرگزاري موج، مديرکل مرکز هنرهاي تجسمي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين مراسم گفت: خوشنويسي يکي از هنرهاي اصيل ايراني است که پشتوانهاش قرآن مجيد و کلام بزرگان ديني ما است که بر همين مبنا، بحث هويتبخشي به اين هنر مورد توجه زيادي قرار گرفته است.
مجيد ملانوروزي، افزود: کشور ايران بهدليل پهناوري جغرافيايي در تمامي هنرهاي تجسمي، از جمله خطاطي داراي تنوع هنري و زيبايي بهخصوصي است که اينگونه جشنوارهها بايد فرصتهايي را فراهم کند تا هر استان يا شهري در کشور، بتواند با توجه به فراخور و حال و هواي خود به اين هنر و ساير هنرهاي بومياش توجه ويژه داشته باشد.
نمايشگاه هاي آثار خوشنويسي رضوي در پل گالري هاي سطح شهر افتتاح شد
مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي به صورت بر خط نمايشگاه آثار خوشنويسي رضوي در پل گالري هاي سطح شهر را افتتاح کرد.
سيد سعيد سرابي در آيين پاياني دوازدهمين جشنواره خوشنويسي رضوي ضمن خيرمقدم و تبريک دهه کرامت، ابراز اميدواري کرد؛ فعاليتهايي مانند جشنواره خوشنويسي رضوي، بتواند مورد رضايت خداوند باشد.
وي در ادامه مراسم پيام علي جنتي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به برگزارکنندگان جشنواره بينالمللي امام رضا(ع) را قرائت کرد.
استاد اميرخاني: در جشنواره خوشنويسي رضوي هر سال شاهد رشد و ارتقاي اين هنر هستيم
استاد اميرخاني گفت: خوشبختانه ما در جشنواره خوشنويسي رضوي، هر سال شاهد رشد و ارتقاي اين هنر هستيم؛ زيرا هنر خوشنويسي ارتباط نابي با معارف دارد.
استاد برجسته هنر خطاطي در اختتاميه اين جشنواره در مشهد، هدف هنرمند از رسيدن به شهرت را داري طي کردن نوعي سير و سلوک دانست و افزود: هنرمند پس از فراگيري تجربه و تکنيک و کسب شهرت بايد به خود برگردد و ببيند که خودش را تا چه حدي توانسته است تربيت کند؟ زيرا بالاترين نقطه خودشناسي يافتن چشم بصيرت است و اگر اين گونه نباشد قطعاً به مشکلات و اختلافات بسياري خواهيم رسيد؛ در نتيجه بهترين مکتب از اين لحاظ، سلوک در مقامات هنري است.
وي ادامه داد: هدف تمامي مکاتب تربيتي و معنوي رسيدن از ظاهر امور به باطن آنها است و بر همين اساس ما نيز بايد به لحاظ کمال و اخلاق به معنويت برسيم و زندگي ما بهسمت همان بهشتي برود که وصفش را شنيدهايم.
داور دوازدهمين جشنواره خوشنويسي رضوي در ادامه افزود: خوشبختانه ما در اين جشنواره، هر سال شاهد رشد و ارتقاي اين هنر هستيم؛ زيرا هنر خوشنويسي ارتباط نابي با معارف دارد، اگر اين حرکتها از جانب مسؤولان مورد حمايت واقع شود قطعاً موثر واقع ميشود.
اميرخاني طي پيشنهادي اعلام کرد: خوب است که اين جشنواره در مراکز استانهاي ايران گسترش يابد تا برکتش فراگير شود و اميد را در دل افراد مستعد فراهم کند؛ زيرا کارهايي از اين قبيل نوعي سرمايهگذاري محسوب شده، در رشد شخصيت انسانها مؤثر واقع ميشود و قطعاً کشور را دچار تحولات بزرگي ميکند.
رونمايي از قرآن طلاکوب شده در جشنواره خوشنويسي رضوي
در اختتاميه دوازدهمين جشنواره خوشنويسي رضوي، از قرآن طلاکوب شده عليرضا بهداني، جوانترين کاتب وحي با حضور مسئولان، استاد اميرخاني رونمايي شد.
بهداني در حاشيه اين رونمايي گفت: من کار کتابت قرآن را از سال 1372 و در سن 22 سالگي آغاز کردم، چون در اين زمان مدرک ممتاز را دريافت کرده بودم و بر همين اساس شور و انرژي خاصي در من براي خوشنويسي وجود داشت.
بهداني در ادامه افزود: در همين راستا استادم جناب آقاي حيدري به اين نيروي من جهت داد و مرا به کتابت قرآن تشويق کرد که شکر خدا تا به اين لحظه به برکت اين کتاب آسماني توانستهام 50 بار آن را کتابت کنم.
وي در ادامه بيان کرد: اين قرآن به خط نسخ بوده و اندازه و ابعاد آن 70 در 80 است و هر صفحهاش حدود يک ميليون تومان هزينهاش ميشود.
تقدير از برگزيدگان دوازدهمين جشنواره خوشنويسي رضوي
در آيين پاياني دوازدهمين جشنواره خوشنويسي رضوي که در تالار فردوسي مشهد برگزار شد،بيانيه هيئت داوران جشنواره قرائت شد و از برگزيدگان اين جشنواره قدرداني شد.
در رشته نستعليق؛ به آقايان مجتبي شريفي، مصطفي عابديني و کيارش يعقوبي تنديس و گواهينامه جشنواره و به خانم زهره رئيسالساداتي و آقايان سعيد فرجيان، احسان شورورزي و مهدي خاني لوح تقدير جشنواره اعطا شد.
همچنين در رشته شکسته نستعليق به آقايان شهرام روحي و ذيبحالله لولوئي مهر تنديس و گواهينامه جشنواره، و به آقاي نورالدين کرمي و خانم مريم ذوالقدر، محدثه عالميان و نجمه محمودي لوح تقدير جشنواره اعطا شد.
در رشته ثلث به آقايان احسان عليپور، محسن عبادي و روحالله محرري تنديس و گواهينامه جشنواره، و به آقاي فرهاد شيرخاني لوح تقدير جشنواره اعطا شد.
در رشته نسخ نيز به آقايان حميد نيکاني و عليرضا يوسفي تنديس و گواهينامه جشنواره، و مجدداً به آقاي فرهاد شيرخاني لوح تقدير جشنواره اعطا شد.
همچنين در رشته خط تحريري به خانم رويا اخوان فرناز و آقايان مجتبي اسماعيلي، سيدحامد تفتي و امير جعفري تنديس و گواهينامه جشنواره، و به خانم مهري قهرمان نژاد لوح تقدير جشنواره اعطا شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]