واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ابهام در وام 80 ميليوني مسكن پس از اعلام!
در حالي وزير مسكن از اعطاي وام 80 ميليوني براي خريد مسكن خبر ميدهد كه سخنگوي دولت هنوز از اجرايي شدن آن اطمينان نميدهد و ميگويد اين ايده در كميسيونهاي تخصصي هنوز در حال بررسي است.
نویسنده : بهناز قاسمي
به گزارش «جوان»، گويا پرداخت اين وام در دولت مخالفان جدي خود را دارد به طوري كه وليالله سيف، رئيس كل بانك مركزي در برنامه پايش طعنهاي به وزير مسكن زد و گفت: هنوز براي پرداخت اين وام به جمعبندي نرسيدهايم كه دوستان در مصاحبههاي خود پرداخت اين وام را وعده ميدهند!
اين بار نوبت به محمد باقر نوبخت معاون برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيسجمهوري رسيد تا درباره وام 80 ميليوني مسكن بگويد: اين موضوع در كميسيونهاي تخصصي در حال بررسي است و چنانچه هيئت وزيران درباره آن به جمعبندي برسد، آن را مصوب ميكند.
وي كه در برنامه ثريا حضور يافته بود به مسكن مهر نيز اشاره كرد و گفت: با توجه به اينكه درباره مسكن مهر كار ناتمام داريم و ميليونها نفر در انتظار اين مسكنها هستند مقرر شد كارگروههاي مختلفي براي اتمام اين نوع مسكن و ديگر كارهاي ناتمام تشكيل شود تا اعتبارات بخشهاي روبنايي و زيربنايي مسكن مهر نيز تأمين شود.
وي تأكيد كرد: بيش از 800 ميليارد تومان بودجه براي انشعابات آب و برق مسكن مهر نياز است از اين رو در جلسه اي، اين بودجه براي آماده شدن اين مسكنها تأمين شد.
وي درباره اخذ ماليات از منازل خالي كه از سوي برخي وزرا مطرح شده بود، گفت:وقتي هيئت وزيران به موضوعي رأي بدهد همه وزرا بايد از تصميم نهايي اين هيئت دفاع كنند. هر وزيري حق دارد نظري داشته باشد اين نظر وقتي در هيئت وزيران مطرح شود در صورتي كه جمعبندي نهايي باشد، تصويب خواهد شد.
پرداخت يارانه
نوبخت در ادامه توضيح داد: نسبت به پرداخت يارانهها مقيد هستيم كه به همه به يك نسبت يارانه ندهيم. ما ابتدا از مردم درخواست كرديم كساني كه ميتوانند يارانه نگيرند به ما اعلام كنند تا يارانههاي پرداختي به توليد اختصاص داده شود.
وي با بيان اينكه بيش از 2 ميليون و 400 هزار نفر انصراف دادند، ادامه داد: در 90 روز اول، دولت يازدهم سعي كرد مباحث اطلاعاتي هدفمندي يارانهها را شفاف كند. در اين مدت شناسايي دقيق كرده و دريافتيم كه مشكلات زيادي در اين راه وجود دارد.
وي درباره قطع يارانه كساني كه در خارج از كشور زندگي ميكنند، گفت: كساني كه خارج از كشور هستند چرا بايد يارانه بگيرند؟ كساني يارانه ميگيرند كه در داخل كشور هزينه افزايش سوخت را پرداخت ميكنند.
به گفته وي «اولين افراد نگران قطع يارانه» افراد كم درآمد هستند و ما قطعاً يارانه افراد ساكن در خارج از كشور را قطع ميكنيم.
معاون برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيسجمهوري تأكيد كرد: يك ريال از اعتبارات حاصل از انصراف مردم از يارانهها براي بخش عمران استفاده نشد و خدمات بيمارستانها از طريق اين بخش پرداخت شده است.
به گفته نوبخت، دولت علاقهمند براي به دست آوردن منابع بيشتر است اما در اين راه بدون دقت عمل نكرده و تعجيل نخواهيم داشت.
كسري بودجه
وي تأكيد كرد: در سالهاي اخير كسري بودجه باعث افزايش پايه پولي شد از اين رو سعي كرديم جلوي كسري بودجه را بگيريم.
سخنگوي دولت اظهار كرد: كمتر از نصف منابعي را كه بايد تحصيل ميكرديم در سال گذشته به دست آورده بوديم. از اين رو تلاش كرديم سقف بودجه را از 210 هزار ميليارد تومان به 150 هزار ميليارد تومان برسانيم.
نوبخت با بيان اينكه سعي كرديم با مردم صادقانه برخورد كنيم، گفت: مجلس لطف كرد و بودجه در نهايت به 170 هزار ميليارد تومان رسيد. پس از اين اقدام به دستگاهها اعلام كرديم بر اساس اين بودجه جديد هزينه كنند تا دوباره از بانك مركزي استقراضي انجام نشود.
وي تصريح كرد: اگر قرار بود پايه پولي را رشد منفي ميداديم بايد شيب چشمگيرتري در كاهش تورم ميداشتيم؛ رشد تورم پيش از اين 40 درصد بود اما امروز بر اساس ارقام ارائه شده توسط مركز آمار تورم يكساله اخير به 3/22 رسيده است.
طلب پيمانكاران
سخنگوي دولت با بيان اينكه همچنان تورم داريم اظهار كرد: علاوه بر كسري بودجه همچنين 1/4 ميليارد دلار از منابع نفتي در حسابي بود كه در آن زمان نميتوانستيم برداشت كنيم و در نهايت ما از آن حساب استفاده و آن را تبديل به ريال كرده و بخش بزرگي از مطالبات پيمانكارانمان را پرداخت كرديم.
نوبخت با اشاره به اينكه تبديل اين ارز به ريال موجب برقراري تعادل در بازار ارز شد، افزود: امروز كساني كه ريال دارند به دنبال تبديل سرمايه خود به ارز نيستند و در اين بخش شاهد ثبات نسبي هستيم.
معاون برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيسجمهوري با اشاره به تلاش براي شفافسازي مالياتي و تكميل زيرساختهاي مورد نياز براي اين مهم ادامه داد: بر اساس توافقنامه با سازمان امور مالياتي حاضر شديم 500 ميليارد تومان به اعتبارات اين سازمان افزوده شود تا بتوانيم يك سيستم مالياتي مدون ايجاد كنيم و با اين اقدام توانستيم بخش قابل توجهي از نظام مالياتي را به صورت مكانيزه انجام دهيم.
تورم
وي تلنگري نيز به نرخ تورم زد و اظهار داشت: تورم به عنوان افزايش چشمگير قيمت در دورهاي معين از چند عامل نشئت گرفته بود كه يكي از آنها از بين رفتن تعادل ميان عرضه و تقاضا بود. اگر به هر دليلي قدرت خريد را دامن بزنيم و عرضه وجود نداشته باشد قيمتها افزايش مييابد از اين رو براي كنترل اين مهم به دنبال افزايش عامل تقاضا گشتيم.
نوبخت با اشاره به دلايل افزايش نقدينگي توضيح داد: پايه پولي و ضريب فزاينده پولي يكي از دلايل افزايش نقدينگي است و اين پايه پولي از سوي حاكميت كنترل ميشود.
فقط در ايران
نوبخت در ادامه درباره برخي اظهار نظرها درباره ماليات بانكي تصريح كرد: هيچ كشوري از سپردههاي مردم در نظام مالي ماليات نميگيرد و اگر اينكار انجام شود شاهد فرار سرمايهها خواهيم بود.
وي تأكيد كرد: در گمرك، نظام مالياتي و ديگر بخشها به دنبال مكانيزه كردن سيستمهاي كسب اطلاعات هستيم تا دقيق به سراغ بحث ماليات برويم.
معاون برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيسجمهوري اظهار كرد: نظامي دقيق و جامع در زمينه كسب اطلاعات نداريم.
طرحهاي نيمه تمام
وي با اشاره به طرحهاي ناتمام در كشور اظهار كرد: با توجه به ناتمام بودن 2906 طرح بزرگ و اعتبارات وسيع مورد نياز براي اتمام اين طرحها اقدام به تكميل طرح هايي با توجيه واقعي خواهيم كرد. معاون برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيسجمهوري با اشاره به سفرهاي استاني رئيسجمهور تصريح كرد: به جاي كلنگ زدن 300 طرح جديد در استانهاي مختلف تلاش ميكنيم 40 طرح را به پايان برسانيم و بيشتر به سراغ طرحهايي ميرويم كه قابليت اتمام تا پايان سال 93 را داشته باشد.
نوبخت تأكيد كرد: رئيسجمهور در سفرهاي استاني بر اساس احساسات تصميمگيري نكرده و هر تصميمي بر اساس كار كارشناسي و منابع موجود گرفته ميشود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 236]