تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نماز دژ محكم خداوند رحمان و وسيله راندن شيطان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829364117




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زیبایی شناسی مدرن ما را از گفتمان‌ هنری فرش دور کرد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: در همایش «بهشت ایرانی بر صحنه تار و پود» مطرح شد زیبایی شناسی مدرن ما را از گفتمان‌ هنری فرش دور کرد خبرگزاری پانا: مهدی کشاورز افشار در نشست «فرش در میان هنر بودن یا نبودن»؛ سیطره گفتمان زیبایی شناسی مدرن را مهمترین مسئله در خارج شدن فرش از گفتمان هنری در کشور دانست.
۱۳۹۳ جمعه ۷ شهريور ساعت 12:39



به گزارش سرویس فرهنگی پانا؛ عصر روز پنج شنبه 6 شهریورماه نشست «فرش در میان هنر بودن یا نبودن» با حضور دکتر مهدی کشاورز افشار، استادیار گروه پژوهش هنر دانشگاه تربیت مدرس و جمعی از هنرمندان در تالار استاد شهناز خانه هنرمندان برگزار شد. در این نشست دکتر افشار با اشاره به تهدیداتی که هنر بودن فرش را در معرض خطر قرار داده است، گفت: موضوع اقتصاد، سنت، اصالت، مدرنیت و مهمترین عامل؛ فقدان اندیشه در مورد فرش امروزه جنبه هنری فرش ایران را مورد تهدید قرار می‌دهد. امروز نهادهای اقتصادی فرش را به یک کالا بدل کرده‌اند و این تهدیدی است برای هنر فرش. همینطور تفکری که ما در داخل کشور به موضوع سنت داریم، موضوع فرش را در گفتمان‌های رایج به محاق برده است. امروزه فرش سنتی و اقتصادی است؛ اما شی هنری نیست. امری زیبا و تزئینی است اما اثر هنری نیست، شی موزه‌ای است اما در وادی هنر قرار نمی‌گیرد.

وی افزود: فقدان اندیشه در سال‌های اخیر بزرگترین تهدید در مورد فرش بوده است زیرا ما همواره در کشور سعی کرده‌ایم از ذخایر سنت استفاده کنیم و چیزی به آن نیفزایم و امروزه شاهدیم که ذخایر فکری سنت ما در حال تمام شدن است و به همین خاطر است که امروز جامعه‌ای دو دسته داریم که برخی در سنت برخی در مدرنیته قرار می‌گیرند.

او با طرح مسئله زیباشناسی که مورد وثوق مدرنیست‌های قرار داشت، گفت: همواره نگاه ما پس از ورود نظریه‌های هنری مدرن بر این بوده که براساس این مسائل به رد سنتهای خود بپردازیم که این امر موجب شده که ما هنرهای سنتی خود از جمله فرش را از وادی هنر اخراج کنیم. در صورتی که می‌توان بر اساس همان زیباشناسی غربی به تعریف هنر خودمان بپردازیم.

افشار ادامه داد: به طور مثال کانت در تعریف امر زیبا می‌گوید « زیبا آن است که لذتی بیافریند، رها از بهره و سود، بی‌مفهوم و همگانی و چون غایتی بی‌هدف باشد» اگر در دوره‌ای به دلیل اینکه فرش به دلیل بهره و سودی که به دنبال داشت از دایره هنر خارج شد، آیا امروزه اثر هنری در دنیا هست که بدون  بهره و سود عرضه شود؟ آیا تالبو «گرنیکا» پیکاسو که هدفی اجتماعی را دنبال می‌کند خارج از بهره و سود است؟ این مسائل نشان می‌دهد که ما در داخل کشور در فقدان اندیشه وقتی مسئله‌ای در غرب مطرح و حتی توسط خود آنها نقد می‌شود را برای خود بزرگ و مبنا قرار می‌دهیم و به این شکل از هنرهای خود غافل می‌شویم.

این استادیار دانشگاه در پایان گفت: امروزه سیطره گفتمان زیباشناسی‌ مدرن موجب اخراج فرش از وادی هنر شده است و ما نیاز داریم که با اندیشه انتقادی به مسائل مطرح شده در هنر غرب راه را برای ورود هنرهای سنتی خود در گفتمان‌های روزآمد هنری فراهم کنیم.

در ادامه این مراسم نیز علی سلیمانیه مشاور فرهنگی ژاپن در مورد تاثیر فرش بر کیفیت زندگی به سخنرانی پرداخت. سلیمانیه که  در سال‌های اخیر سه نمایشگاه بزرگ فرش در موزه‌های شهرهای مختلف ژاپن برپا کرده است در این نشست به نقش فرش در روابط بین‌المللی، تولیدات و صادرات فرهنگی پرداخت.

سپس فیلم «قالی سخنگو» ساخته علیرضا قاسم خان در اولین نمایش خود برای حاظران به نمایش در آمد. این فیلم که نگاهی پژوهش محور به اندیشه‌های ایرانی و ظهور آنها در هنر سنتی به ویژه فرش داشت، به بررسی باورهای که در مورد درخت سخنگو (یا درخت واق واق) اختصاص داشت، پرداخته بود.

در ادامه این مراسم نشست پرسش و پاسخ فیلم  «درخت سخنگو» با حضور کارگردان فیلم برگزار شد و سپس رضی میری برگزارکننده همایش  «بهشت ایرانی بر صحنه تار و پود» برخی از قالی‌های سخنگو خود را در بخش فرش‌های قدیمی ایران به نمایش گذاشت که با استقبال مخاطبان و علاقمندان همراه شد.

لازم به یادآوری است؛ همایش «بهشت ایرانی بر صحنه تار و پود» از 3 شهریورماه با حضور کارشناسان بین‌المللی و نمایش آثار هنری در خانه هنرمندان آغاز به کار کرده است. در این همایش علاوه بر سخنرانی و نمایش فیلم؛ نمایشگاه نقاشی، عکس، طرح فرش و فرش‌های دستبافت قدیمی نیز به نمایش در آمده است.

همایش و نمایشگاه «بهشت ایرانی بر صحنه تار و پود» تا هشتم مردادماه در سالن‌های مختلف خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود و علاقمندان می توانند از این آثار دیدن نمایند.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن