واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اقتصادی > اقتصاد کلان
تشکیل 10 کارگروه جدید در ستاد مبارزه با قاچاق کالا
در یکصد و یکمین نشست اعضاء اصلی ستاد مرکزی مبارزه بر قاچاق کالا و ارز همکاری دستگاه ها برای اجرای هرچه بهتر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مورد تاکید قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای این نشست، رئیس ستاد ضمن بزرگداشت هفته دولت و یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر، هدف از برگزاری نشست اعضاء اصلی را ارائه گزارش از اجرای قانون و تشریح طرح جامع مبارزه با قاچاق کالا و ارز و برنامه ششم توسعه برشمرد و سپس جلسه وارد دستور کار شد. ابتدا معاون حقوقی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گزارش جامعی از روند اجرای قانون مصوب دیماه 1392 و تدوین آئین نامه مواد ذیل قانون و گروه کار تخصصی و مراحل رفع ابهامات و اشکالات قانون ارائه و ضمن آن متذکر شد. با همکاری دستگاه های عضو و برگزاری جلسات متعدد در سطوح مختلف به رفع ابهامات و اشکالات قانون پرداخته شد و آئین نامه اجرایی ذیل مواد قانونی نیز تدوین شد. الف) آئین نامه اجرایی پیش نویس آئین نامه پس از برگزاری جلسات کارشناسی تدوین و جهت بررسی و اعلام نظر به دستگاه های عضو ارسال شد. پیشنهادات دستگاه ها اخذ و مورد بررسی قرار گرفت و نهایتا در مهلت قانونی مقرر پیش نویس اولیه به هیئت دولت ارسال شد تا پس از اخذ نظرات دستگاه ها نسخه نهایی به دولت ارسال شود. ب) کارگروه های ذیل ماده 4 قانون در ماده 4 قانون به ستاد اجازه داده شده است تا اقدام به تشکیل کارگروه های کارشناسی با مشارکت دستگاه های عضو بنماید. در گذشته کارگروه هایی در ستاد تشکیل شده بود که به علل مختلف کارایی لازم را نداشت. در رویکرد جدید کارگروه ها متناسب با نگاه به فرمان مقام معظم رهبری و ترتیبات مقرر در قانون پیش بینی شد و 10 کارگروه در نظر گرفته شد که برخی تشکیل و برخی در حال شکل گیری است و تصمیمات کارگروه ها پس از تصویب ستاد لازم الاجرا است. ج) پیگیری اجرای قانون و انجام وظایف و تکالیف دستگاه ها قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز بلافاصله پس از ابلاغ اجرا گردید و دستگاه هایی عضو علیرغم اینکه ابهامات و ایراداتی بر برخی مواد قانون داشتند همکاری خوبی در اجرای به موقع قانون به عمل آوردند. د) ابهامات و اشکلات وارده بر قانون از میان دستگاه های عضو بیشترین ابهامات و اشکالات بر قانون از سوی گمرک، وزارت راه وشهرسازی، وزارت صنعت و معدن و اتاق بازرگانی مطرح شده بود که با برگزاری جلسات متعدد کارشناسی و توجیهی اقدامات ذیل در راستای رفع اشکالات انجام شد: 1- رفع برخی اشکالات که به واسطه برداشت نادرست از قانون بود از طریق تفسیر و تبیین قانون
2- احصاء موادی که لازم است از طریق ارائه لایحه توسط دولت به مجلس اصلاح شد
3- برخی از اشکالات در تدوین آئین نامه رفع شد پس از گزارش معاون حقوق ستاد و تشریح موارد فوق اعضا جلسه نظرات خود را پیرامون موارد مطروحه بیان داشتند و در پایان رئیس ستاد جمع بندی از پایان نشست به شرح ذیل ارائه نمود:
• جلسات ادواری نشست اعضا اصلی به صورت منظم ماهیانه برگزار شود
• ضمن اینکه ایرادهای وارده برابر تصمیم کمیسیون اقتصادی دولت در معاونت حقوقی مجلس پیگیری می شود از طریق مجلس و دولت در لوایح و طرح پیشنهادی با پیشنهادات اعضاء از این بستر استفاده شود.
• طرح جامع مبارزه با قاچاق کالا و ارز در جلسه آتی مورد بحث و بررسی قرار گیرد
• دستگاه های عضو ستاد از فرصت برنامه ششم برای پیشبرد اهداف و برنامه های مبارزه با قاچاق کالا و ارز مورد استفاده قرار دهند.
۱۳۹۳/۶/۵ - ۱۶:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]