واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت؛
صرفه جویی روزانه ٣ میلیون لیتر بنزین در کشور/پیش بینی خروج ٤٠٠ هزار دستگاه خودرو فرسوده تا پایان امسال
فیض بخش با بیان این که ستاد سوخت تنها مجری مصوبات است، تصریح کرد: با وجود افزایش یک میلیون کارت سوخت، از ابتدای امسال تاکنون بطور متوسط ٣ میلیون لیتر نسبت به مدت مشابه سال گذشته در مصرف بنزین آزاد و یارانه ای صرفهجویی شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، علیرضا فیض بخش رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت در نشست خبری روز سه شنبه با بیان این که این ستاد تا قبل از یکسال گذشته از فعالیتهای ذاتی خود مغفول مانده بود، اظهار کرد: از یکسال گذشته مسئولیت های اصلی ستاد سوخت در مسیر اصلاح قرار گرفته و بر همین اساس گامهایی نیز برداشته است که تشدید پیگیری خروج خودروهای فرسوده در ازای واردات، از آن جمله است.
فیض بخش گفت: با توجه به قانون واردات مبنی بر اسقاط و خروج یک تا ٦ دستگاه خودرو به ازای واردات یک دستگاه و اصلاح این فرآیند که قبلا با تصدی گری ستاد انجام می شد، خروج خودروهای فرسوده شتاب بیشتری گرفته است.
وی تصریح کرد: در سال گذشته، ورودی خودروها به کشور با تعداد خودروهای فرسوده خارج شده از مدار، با هم برابر و ٧٠ هزار دستگاه بود در حالیکه اگر میانگین خروج آنها چهار دستگاه خودرو در نظر گرفته شود، دست کم می بایست ٢٨٠ هزار دستگاه خودرو اسقاط و از مدارخارج می شد.
*اسقاط خودروهای فرسوده طی ٥ ماه ١٥ برابر شد
فیض بخش با تأکید بر اینکه در بحث ساماندهی کارتهای سوخت خودروها ستاد مدیریت حمل ونقل سوخت تنها مصوبات را اجرایی کرده است، گفت: علی رغم اضافه شدن یک میلیون کارت سوخت، از ابتدای امسال تاکنون نسبت به مدت مشابه سالهای گذشته در مصرف بنزین آزاد و یارانهای به طور متوسط سه میلیون لیتر صرفهجویی شده است.
وی افزود: اگرمصوبات جدید اجرایی شود پیشبینی میشود مصرف روزانه بنزین یارانهای تا پایان امسال شش میلیون لیتر کاهش یابد. رئیس ستاد مدیریت حمل ونقل سوخت از اعلام نوع خودروهایی که قرار است در آینده کارتهای سوختشان ساماندهی شود خودداری کرد و علت آن را این گونه توضیح داد: مشخص کردن نوع خودرو ممکن است تأثیرات بدی داشته باشد.
وی همچنین درباره اقدامات صورت گرفته برای جلوگیری از قاچاق گازوئیل توسط خودروهای سنگین هم گفت: اگر جزئیات اجرای طرحهای مقابله با قاچاق اعلام شود، پاتک میخوریم. فیض بخش، تنها به این که تا دو ماه دیگر (مهرماه) اجرای طرحهای مقابله با قاچاق گازوئیل آغاز میشود اکتفا کرد.
فیض بخش از اسقاط و خروج ١٠٥ هزار دستگاه خودرو فرسوده در ٥ ماه نخست امسال خبر داد و گفت: این میزان از رشد ١٥ برابری نسبت به مدت مشابه سال قبل برخوردار شده است و پیش بینی می شود امسال در ازای واردات یکصد هزار دستگاه خودرو، بیش از ٤٠٠ هزار خودروی فرسوده از رده خارج شود.
رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت همچنین از اسقاط و جایگزینی ٣٦ هزار دستگاه تاکسی فرسوده در تهران و دیگر کلانشهرهای کشور خبر داد و گفت: امسال در کنار اسقاط تاکسی ها، اسقاط و از رده خارج کردن مینی بوس های فرسوده نیز در دستور کار قرار گرفته است به گفته وی تهاتر لاشه مینی بوس های اسقاطی در ازای خودروهای سواری نیز طرح دیگری است که در دستور کار قرار دارد.
*صرفه جویی روزانه ٣ میلیون لیتر بنزین در کشور
فیض بخش در بخشی دیگری از سخنان خود با اشاره به ساماندهی کارت سوخت خودروها، با بیان این که ستاد سوخت تنها مجری مصوبات است، تصریح کرد: با وجود افزایش یک میلیون کارت سوخت، از ابتدای امسال تاکنون بطور متوسط ٣ میلیون لیتر نسبت به مدت مشابه سال گذشته در مصرف بنزین آزاد و یارانه ای صرفهجویی شده است.
وی افزود: در صورت اجرایی شدن مصوبات جدید پیشبینی میشود مصرف روزانه بنزین یارانهای تا پایان امسال روزانه ٦ میلیون لیتر کاهش یابد. رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت کشور درباره طرحهای جلوگیری از قاچاق گازوییل بوسیله خودروهای سنگین نیز گفت: به منظور جلوگیری از قاچاق گازوییل بوسیله اینگونه خودروها، اقدامهایی در دست اجراست که تا دو ماه آینده عملیاتی می شود.
* تدوین سبد جدید سوخت در حال پیگیری است
وی با تأکید بر اینکه متولی اصلی تدوین سبد سوخت کشور وزارت نفت است، گفت: ستاد مدیریت حمل ونقل سوخت تنها میتواند این وزارتخانه را در تهیه سبد سوخت یاری کند.
فیض بخش با اشاره به اینکه تدوین سبد سوخت جدید حملونقل کشور در حال پیگیری است، یادآور شد: با تولید یک سوخت جدید (دیزل سبک) نمیتوان سبد سوخت کشور را تغییر داد در غیر این صورت تأثیرات مخربی را شاهد خواهیم بود؛ مانند آنچه در مورد سی.ان.جی اتفاق افتاد و صف
های طولانی شکل گرفت.
وی گفت: باید سوخت مورد نظر در کل کشور توزیع شود تا بتوان آن را سبد سوخت لحاظ کرد. حتی اگر خودروسازان نتوانند خودروی دیزلی تولید کنند میتوان خودروی مورد نظر را وارد کرد.
رئیس ستاد مدیریت حمل ونقل سوخت تأکید کرد: بخش عمدهای از سبد سوختی حمل ونقل کشور که پنج سال پیش تدوین شد، با آنچه اکنون اجرایی شده مطابقت دارد.
فیاض بخش اجرای بند "ق" تبصره دو بودجه را، راهحلی برای کاهش مصرف سوخت خودورها دانست و گفت: البته در حال حاضر برای اجرای آن مشکل تأمین فاینانس داریم. وی با تأکید بر اینکه بند "ق" باید در چند سال اجرا شود و امکان اجرای آن در یک سال وجود ندارد، گفت: هم اکنون در حال مذاکره برای جذب فاینانس و چگونگی اجرای آن هستیم.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]