تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 22 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خدايا روزى كن مرا محبّت خودت و محبّت دوستدارانت را و محبّت آنچه مرا به تو نزديك مى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852170039




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

4 سال درس بخوانید بعد بیکار شوید!


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
4 سال درس بخوانید بعد بیکار شوید!




رئیس جمهور اخیرا خواستار بازنگری جدی در رشته های دانشگاهی برای انطباق با نیازهای واقعی بازار کار کشور شده است. کارشناسان یکی از دلایل اصلی بیکاری بالای فارغ التحصیلان دانشگاهی را آماده نبودن آنها برای پذیرش تصدی‌های بازار کار می دانند.





خبرگزاری مهر: رئیس جمهور اخیرا خواستار بازنگری جدی در رشته های دانشگاهی برای انطباق با نیازهای واقعی بازار کار کشور شده است. کارشناسان یکی از دلایل اصلی بیکاری بالای فارغ التحصیلان دانشگاهی را آماده نبودن آنها برای پذیرش تصدی‌های بازار کار می دانند. مقامات دولتی هشدار داده‌اند به‌زودی 4.5 میلیون دانشجو فارغ التحصیل و راهی بازار کار خواهند شد در حالی که ظرفیت اشتغال کشور آمادگی پذیرش درخواست‌های میلیونی آنها را ندارد و این مسئله می تواند یک موج جدیدی از بیکاری در بین دانشگاه رفته ها ایجاد کند.

مقامات دولتی می گویند افزایش بی رویه پذیرش دانشگاه ها در سال های گذشته باعث تحریک تقاضا در بازار کار کشور شده و از این رو در سال های آینده 4 میلیون و 500 هزار نفر متقاضی جدید کار خواهیم داشت که همگی آنها از دانشگاه ها فارغ التحصیل خواهند شد.

علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اخیرا با انتقاد از وضعیت پذیرش سیل آسای دانشجو در سال های گذشته، خواستار اصلاح این رویه شد. همچنین به تازگی رئیس جمهور نیز با تاکید بر این مسئله، خواستار ساماندهی رشته های دانشگاهی و منطبق کردن آموزش ها بر اساس نیاز بازار کار شده است.

کارشناسان بازار کار می گویند در دهه های اخیر به دلیل افزایش یکباره جمعیت کشور، سیاست گذاران کلان کشور به این فکر افتاده اند که با به تعویق افتادن زمان ورود کارجویان به بازار کار به دلیل تحصیلات دانشگاهی، شاید بتوان تا حدودی میزان عرضه و تقاضای نیروی کار را در کشور تنظیم کرد و به بیان ساده تر برای عبور کشور از بحران بیکاری، ترتیبی اتخاذ شود تا صدها هزارنفر به بهانه درس خواندن، زمان دیگری را در چند سال بعد به جستجوی کار بپردازند.

هجوم به دانشگاه ها بدون انگیزه!

در عین حال، گرایش شدید جوانان و خانواده ها برای ورود به دانشگاه ها در بعد از دهه 60 را نیز نباید در این زمینه بی تاثیر دانست. این رویه هنوز هم ادامه دارد و هر ساله هزاران نفر بدون هیچگونه انگیزه خاصی، رشته دانشگاهی انتخاب کرده و راهی دانشگاه های مختلف کشور می شوند.

یک انتقاد بزرگ درباره آموزش در دانشگاه ها طی حدود 3 دهه گذشته وجود دارد و آن هم اینکه جزیره ای عمل کردن دانشگاه ها باعث شده تا امروز کشور با هجوم صدها هزار متقاضی کار فارغ التحصیل دانشگاهی مواجه باشد که عملا قریب به اتفاق آنها، هیچگونه مهارت خاصی برای پذیرش تصدی های شغلی کشور را ندارند.

اساسا به نظر می رسد توجه چندانی از سوی سیاست گذاران آموزش عالی به نیازهای واقعی بازار کار وجود ندارد و همچنان شاهد جذب هزاران نفر تحت عنوان دانشجو در رشته هایی هستیم که ممکن است کشور تا سال ها دیگر به کاردان و یا کارشناس در آن رشته ها نیازی نداشته باشد؛ بنابراین در حال حاضر، بسیاری از رشته های دانشگاهی هستند که باید دستکم برای یک دوره مشخص کنار گذاشته شوند.

کارشناسان بازار کار معتقدند یک مسئله اساسی در عدم توجه دانشگاه ها به نیازهای بازار کار و عملکرد جزیره ای آنها این است که اولا داوطلبان فراوانی برای ورود به دانشگاه ها وجود دارد و از سویی اگر برخی از رشته ها به ویژه در علوم انسانی متوقف شوند، این موضوع به معنای افت درآمد دانشگاه ها خواهد بود که قائدتا مطلوب سیاست گذاران دانشگاه ها نیست.

اما با این وجود، در چندسال گذشته موضوع عدم انطباق آموزش های دانشگاهی با نیازهای بازار کار، اشباع برخی رشته های دانشگاهی و عدم نیاز کشور به آنها و همچنین لزوم بازنگری جدی در نحوه آموزش دانشگاه ها زمزمه می شود ولی تاکنون اتفاق خاصی نیفتاده است.

بی توجهی به نیاز بازار کار

متاسفانه دیده نشده که تاکنون تحقیقات جامعی درباره نیازهای واقعی بازار کار از سوی دولت ها صورت پذیرد و یا دستکم در صورت انجام، نتایج آن منتشر نشده است. در صورت انجام چنین اقداماتی می توان انتظار داشت بر همان اساس رشته های دانشگاهی ساماندهی و در نهایت ظرفیت پذیرش دانشجو نیز در برخی رشته ها دستخوش تغییری متناسب با نیاز بازار کار کشور  شود. این مسئله خلاء مهمی است که درباره بیکار ماندن فارغ التحصیلان دانشگاهی احساس می شود و به نظر نمی رسد اراده قوی ای هم برای حل آن وجود داشته باشد.

با مطرح شدن موضوع لزوم مهارت آموزی نیروی کار و فراگیری آموزش های تخصصی برای تصدی مشاغل مختلف کشور، نقش سازمان فنی و حرفه ای در سال های اخیر نیز پُررنگ تر شده است. مسئولان این سازمان می گویند درصد قابل توجهی از آموزش های ارائه شده مهارتی منجر به اشتغال افراد می شود و این سازمان در حال ایفای نقش اساسی در پُر کردن خلاء بین آموزش های آکادمیک دانشگاهی و نیازهای واقعی بازار کار است.

کوروش پرند در اینباره در گفتگو با مهر می گوید: طرحی را با عنوان توانمندسازی فارغ التحصیلان دانشگاهی دنبال می کنیم و در حال حاضر نیز کمیته هایی برای آن تشکیل شده است. از این طریق برنامه ریزی ها و سیاست کذاری های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدتی صورت گرفته است.

اجرای آزمایشی طرح مهارت آموزی فارغ التحصیلان

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهارداشت: این طرح کارورزی فارغ التحصیلان دانشگاهی در حال حاضر به صورت پایلوت انجام می شود و از همین جا نیز اعلام آمادگی می کنیم که با وزارت علوم همکاری های موثری را داشته باشیم.

پرند خاطرنشان کرد: وزارت علوم در قالب برنامه های بلندمدت، طرح آمایش سرزمینی را برای ساماندهی رشته های دانشگاهی در دستور کار دارد و قرار است از این طریق رشته های متناسب با نیازهای بازار کار، بازنگری شوند.

این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه افزود: یکی از برنامه های ما این است که بتوانیم با وزارت علوم همکاری کنیم و وزارت کار به دنبال توانمندسازی فارغ التحصیلات دانشگاهی است.

وی این مطلب را نیز افزود که در حال حاضر از 4 میلیون و 500 هزار دانشجوی کشور، یک میلیون و 500 هزارنفر در حوزه های مهارتی تحصیل می کنند.








تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن