واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی تولیدکنندگان فرش دستباف:
سرمایه و استقلال تار و پود گمشده اتحادیه تعاونیهای فرش دستباف/ تعاونی فرش دستباف نیازمند حمایت است
بهرامی گفت: بزرگترین مشکل اتحادیههای تعاونی فرش دستباف نبود سرمایه در اختیار است که در امر تولید مواد اولیه حتی برخی کارگاهها قادر به فراوری مواد اولیه هم نیستند.
عبدالله بهرامی، مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی تولیدکنندگان فرش دستباف در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران گفت: اتحادیه سراسری فرش دستباف ایران در سال 1373 با 84 اتحادیه و تعاونی تاسیس شد.
* اتحادیهای با 450 هزار عضو حقیقی
وی گفت: در حال حاضر این اتحادیه 3140 تعاونی در سراسر کشور دارد که 1100 تعاونی روستایی و حدود 2 هزار تعاونی شهری دارد. این اتحادیه از لحاظ حقیقی جمعیتی بالغ بر 450 هزار نفر عضو دارد و شامل 111 هزار کارگاه، دو مرکز فروش فرش دستباف برای عرضه در تهران دارد.
بهرامی با بیان اینکه علاوه بر فروش آموزش هم از بخشهای مهم این اتحادیه است ادامه داد: این سطح از تعاونی ها در استانها هم به خوبی فعال هستند و اتحادیه تعاونی های فرش دستباف دارای 33 مرکز آموزشی برای آموزش بافندگان و اعضا تعاونی دارد. تعاونی فرش دستباف دارای نماینده های فروش برای فروش محصولات اتحادیه است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی تولیدکنندگان فرش دستباف با اشاره به اهمیت بخش تعاون در تولید و توزیع محصولات تصریح کرد: یکی از ویژگی های بخش تعاون نبود واسطه برای رساندن محصول نهایی به مشتری است که با در اختیار دادن محصولات به طور مستقیم به مردم تولیدات اتحادیه های تعاونی با 15 تا 20 درصد کاهش به مردم عرضه می شود . لازم به ذکر است که این پول هم دوباره وارد چرخه تولید می شود .
* سرمایه کلید گمشده توسعه تعاونی های فرش دستباف
وی با اظهار مشکلات پیش روی این سطح از تعاونی ها گفت : تعاونی های فرش دستباف دارای گستردگی فراوانی است هم از لحاظ تعداد شخصیت های حقوقی که با 3 هزار تعاونی می توان گفت بزرگترین تشکل تولید کشور است و هم از لحاظ حقیقی که با 450 هزار نفر 113 هزار کارگاه را تحت پوشش دارد اما با این آمار حمایتی در خور از این گروه نمی شود.
بهرامی اضافه کرد: بزرگترین مشکل اتحادیه های تعاونی فرش دستباف نبود سرمایه در اختیار است چه در امر تولید مواد اولیه که حتی ما در برخی کارگاه ها قادر به فراوری هم نیستیم. گاهی استفاده از برخی مواد اولیه سبب کاهش کیفیت می شود که دلیل تمام آنها نبود سرمایه در این بخش است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی تولیدکنندگان فرش دستباف با بیان اینکه تآمین این سطح از مواد اولیه برای اتحادیه مقدور نیست ادامه داد: تعاونی قادر به تآمین این سطح از مواد اولیه نیست و به همین منظور مواد اولیه خود را از بازار تآمین می کند بر همین اساس قیمت و کیفیت محصول دستخوش تغییر می شد. بر همین مبنا عدم سرمایه گذاری در این سطح از تعاونی ها کاملا مشهود است و با حداقل امکانات آنرا مدیریت می کنیم.
وی تصریح کرد: تامین سرمایه در تعاونی فرش دستباف تنها در تامین مواد اولیه نیست بلکه برای خرید تولیدات، حضور در نمایشگاه های داخلی و خارجی، بازاریابی، برندسازی و تبلیغات اتحادیه تعاونی نیاز به سرمایه گذاری دارد.
* تعاونی فرش دستباف برای ماندگاری استقلال می خواهد
بهرامی تآکید کرد : اتحادیه ها ی تعاونی باید دارای استقلال باشند تا تعاونگران بدون درگیر شدن در مراحل بروکراسی اداری بتوانند با اعتماد به اتحادیه دارای اشتغال پایدار و و استمرار آن باشند . اتحادیه تعاونی فرش دستباف باید این قدرت را داشته باشد که بتواند خود بافنده را به بیمه تآمین اجتماعی معرفی کند .
* همکاری وزارت و اتاق تعاون برای بهبود اوضاع فرش دستباف
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی تولیدکنندگان فرش دستباف خاطر نشان کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید با همکاری اتاق تعاون بستری را ایجاد کند تا با برنامه ریزی دقیق و راهبرد سیاست های مطمئن تعاون به سهم حقه خود یعنی 25 درصد نزدیک شود. در حال حاضر سهم تعاون در اقتصاد بین 5 تا 8 درصد است.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]