محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832856754
با بسته شدن پرونده فرجی دانا،پرونده تخلفات هم بسته خواهد شد؟ |اخبار ایران و جهان|TABNAK
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: با بسته شدن پرونده فرجی دانا،پرونده تخلفات هم بسته خواهد شد؟
استیضاح وزیر علوم که مدت ها صحبتش بر سر زبان ها بود و از چهل روز گذشته با تسلیم طرح آن به هیات رئیسه مجلس رسمیت یافت، بالاخره فرجام یافت تا بهترین فرصت برای طرح موضوعاتی فراهم شود که جای پیگیریشان هنوز خالی است؛ از اعطای بورسیه های عجیب و غریب به رشته هایی چون ادبیات فارسی و فقه و حدیث تا چگونگی انتخاب روسای دانشگاهها!
کد خبر: ۴۲۷۶۴۲
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۰ - 21 August 2014
استیضاح وزیر علوم که مدت ها صحبتش بر سر زبان ها بود و از چهل روز گذشته با تسلیم طرح آن به هیات رئیسه مجلس رسمیت یافت، بالاخره فرجام یافت تا بهترین فرصت برای طرح موضوعاتی فراهم شود که جای پیگیریشان هنوز خالی است.
به گزارش «تابناک»، هرچند دوران وزارت فرجی دانا در دولت یازدهم به ماه دهم نرسید و وی از ترکیب کابینه کنار رفت، اما ابهامات بسیاری بی پاسخ ماند که میبایست روشن شوند؛ ابهاماتی که متوجه عملکرد وزارت خانه علوم است و با رای اعتماد به وزیر و استیضاح حل شدنی به نظر نمیرسد.
شاید بهتر است سخن در این باره را از مسائلی آغاز کنیم که به مشکلات وزارت خانه بر میگشت و امروز در مجلس از زبان موافقان و مخالفان استیضاح و بعد در قالب دفاع، از زبان وزیر سابق جاری شد؛ با تاکید بر این نکته که مسائلی چون به کارگیری افرادی با سابقه حضور در فتنه در وزارت خانه، تایید نشدن برخی دانشجویان یا اساتید بازگشته به تحصیل و کار توسط مراجع اطلاعاتی و امثال آن، اگر چه ممکن است به زعم برخی از جمله مشکلات وزارت فعلی علوم باشد، اما مراجع دیگری باید به آن رسیدگی کنند.
به عبارت بهتر، برای نقد وزارت علوم باید به مسائلی بپردازیم که در حیطه کارکردی این وزارت خانه میگنجد نه ضوابط و اصول کلی تمامی وزارت خانه ها که میتواند امنیتی باشد، تامینی باشد یا موارد دیگر. یعنی رویکرد ایجابی به مسائل داشته باشیم نه سلبی.
با لحاظ این موارد، درخواهیم یافت که مسائلی که پیرامون بورسیه ها مطرح شد، از جمله کلیدی ترین مشکلاتی است که میبایست در آینده حل و فصل شود. مشکلی که سالهای سال وجود داشته و در روزهای اخیر هم بحث درباره آن به حاشیه کشیده شد و متاسفانه امروز هم کمتر در کانون توجه قرار گرفت تا مثلا نمایندگان موافق استیضاح راهکار وزیر باری مقابله با آن را بررسی یا نقد کنند و وزیر در مقابل، به دفاع از خود بپردازد.
آن گونه که پیشتر بارها و بارها درباره آن نوشتهایم، بی شک برای هیچ کسی پذیرفتنی نیست که مبحث مهمی چون بورسیه، تبدیل به رانتی شود که به کمک آن، طیفی بدون اثبات شایستگی های خود، به مدارج عالی راه یافته و بعدها در کسوت استاد، از مزایای آن بهره مند شده و بنیه علمی کشور را تضعیف کنند.
اگر این گزاره مورد وثوق باشد، درخواهیم یافت که برای حل مشکلاتی که موجب شده این مسیر علمی، به فساد (حجم فساد را ندید بگیرید و تنها به این بخش ماجرا فکر کنید که هر دو طرف دعوای وزیر به وجود آن از گذشته تا کنون اذعان داشته اند) آمیخته شود، باید سریعا اقدام کرد و از این منظر، فرجی دانا تا حدود زیادی موفق عمل کرد.
از این رو میگوییم موفق که میبینیم در دوره حضور وی، هم الزام متقاضیان دریافت این یارانه تحصیلی به شرکت در کنکور سراسری در قانون گنجانده شد، هم تبدیل بورسیه خارج به داخل ممنوع شد و هم قرار شد دیگر شرایط اعطای بورسیه تغییر کند که البته این آخری هنوز به سرانجام نرسیده است.
اهمیت این موارد آنجا آشکار میشود که میبینیم در سالهای گذشته، برخی در شرایطی مستحق دریافت بورسیه شناخته شده اند که در هیچ آزمونی سطح علمی شان تعیین نشده، برخی با روش تبدیل بورسیه خارج از کشور به داخل، توانسته اند بدون خارج شدن از کشور و انجام مراحل پذیرش در یک دانشگاه معتبر خارجی، بورسیه دریافت کرده و در بهترین دانشگاه های داخلی ادامه تحصیل دهند و بعضی هم در حالی بورسیه شده اند که حتی یک مقاله علمی نداشتهاند یا یک زبان خارجی بلد نبودهاند!
عمق فاجعه زمانی آشکار میشود که میبینیم بر اساس نتایج بررسی هایی که وزیر از بررسی حدود 1800 بورسیه اعطا شده اعلام کرد، بیش از 1100 مورد آنها برای رشته های علوم انسانی بورسیه دریافت کرده بودند و در میان ایشان، بودند کسانی که برای تحصیل در رشته هایی چون ادبیات فارسی، فقه و حدیث، نهج البلاغه و امثال آنها بورسیه تحصیل در کشورهای دیگر را دریافت کرده بودند!
این میزان اختلاف از اهدافی که پشتوانه بورسیه کردن برخی دانشجویان برای افزودن بر غنای هیات علمی دانشگاه ها با هزینه سرانه ششصد میلیون تا یک میلیارد تومان در نظر گرفته شده، حکایت از اشکالی بسیار عمیق و گسترده دارد که میبایست به قید فوریت رفع و رجوع شود؛ نکتهای که کارنامه موفق وزیر سابق در آن نقص نشان میدهد چون به رغم اتفاقات مثبت رقم خورده، هنوز آیین نامه جدید اعطای بورسیه تدوین و ابلاغ نشده است.
به عبارت بهتر، هر چند ممنوعیت تبدیل بورسیه خارج به داخل یا الزام متقاضیان دریافت بورسیه به شرکت در کنکور اعمال شده، اما هنوز بندهای اختصاصی اعطای این امتیاز تصحیح نشده و معلوم نیست چگونه قرار است در آینده عمل کنیم که نه کسی بدون وجود شایستگی بتواند بورسیه دریافت کرده و در آینده استاد دانشگاه شود و نه اگر کسی توانست از قوانین گذشته و ورود کرد، مثل امروز برای چاره جویی کاسه چه کنم چه کنم به دست بگیریم.
پس از این موضوع، نکته دیگری که انتقاداتی را متوجه عملکرد وزیر کرده بود، چگونگی عزل و نصب روسای دانشگاه ها بود. نکتهای که تقریبا در سخنان تمامی سخنرانان امروز مجلس له یا علیه آن نکاتی بیان شد و پیشتر نیز محل شکل گیری مناقشات بسیاری بوده است.
در این زمینه هم البته مجموعه تحت امر فرجی دانا منفعل عمل نکرد و مکانیزم رای گیری از اساتید برای تعیین مجمع منتخب اساتید و پس از آن، بررسی گزینه های واجد صلاحیت بدر این مجمع و در نهایت معرفی سه گزینه منتخب به وزیر، حاصل عمر کوتاه وزارت این وزیر بود. انتخابی که رئیس دانشگاه را به اساتید دانشگاه محدود میکرد و رای اعضای هیات علمی دانشگاه در آن تاثیر به سزایی داشت.
شاید اگر این مکانیزم با تعیین چارچوب هایی تقویت شده و نقاط ضعفی که بعضی به آنها اشاره میکنند، چاره جویی شود، بهترین راهکار برای خلاصی از بحث های همیشگی درباره تعیین روسای دانشگاه ها باشد؛ مکانیزمی که میتواند هر چه بیشتر دانشگاه ها را از مسائل سیاسی و تغییر و تحولات دولت ها دور کرده و به مسیر علمی هدایت کند.
اینجاست که اگر دولت مردان با نمایندگان مجلس به شور و مشورت بنشینند و در جهت تدوین آیین نامه ای به این منظور همکاری کنند، دیگر دعوایی بر سر عزل و نصب های روسای دانشگاه ها، اعزام هیات های سیاسی برای پایش وضع دانشگاه ها و غیره در نخواهد گرفت و میتوان امید داشت استیضاح امروز، گامی بزرگ به جلو رو شکل داده باشد.
اگر از این دو موضوع بگذریم، تعیین کردن تکلیف نهادهای دانشجویی و قاعده مند کردن فعالیت های دانشجویی که همواره محل اختلاف بوده، نکته مهم دیگری است که باید به آن پرداخت. موضوعاتی چون سامان دادن تشکل های دانشجویی که دشوارتر به نظر میرسد یا تعیین چارچوب های دقیق برای فعالیت های دانشجویی که ساده تر مینماید.
البته در هر دو زمینه فعالیت خاصی نه از دوران وزارت فرجی دانا در یادها مانده و نه از دوران پیشینیان وی. چه درباره تشکل ها و نهادهای دانشجویی که به تاسی از وضعیت نامعلوم احزاب در کشور، تکلیفشان معلوم نیست و ممکن است گاه در راه ناصواب قرار گیرند و چه فعالیت های دانشجویی چون انتشار نشریات که خوبی آنها به هیچ وزیری نسبت داده نشده ولی بدیهایشان گریبانگیر بسیاری شده است.
بدین ترتیب زمانی میشود برکناری فرجی دانا را گامی به جلو خواند که برای این بخش مشکل، تدبیری اتخاذ کنیم. یعنی ترتیبی اتخاذ کنیم که دانشگاهها به سمت هر چه علمی تر شدن حرکت کنند و فعالیت های مکمل به شکلی پیش نروند که اصل را تحت الشعاع قرار داده و مسائلی چون نگرانی ناظران، طرح پرسش یا استیضاح مسئولان و حاشیه های دیگر را سبب ساز شوند.
هرگاه این موارد را مد نظر قرار داده و برای حل مشکلات مطرح شده برنامه ریزی کنیم، آن زمان میتوان امید داشت که با استیضاح امروز گامی به جلو برداشتهایم که در غیر اینصورت، نه تنها امروز توفیقی حاصل نکردهایم، بلکه چه بسا یک گام دیگر در مسیری برداشتهایم که حاصلی جز آمدن و رفتن وزیر ها و نمایندگان مختلف و هزینه تراشی برای مملکت در بر ندارد!
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]
صفحات پیشنهادی
اوباما با دستانی بسته در مقابل چالشی که غربیها خود ایجاد کردند! |اخبار ایران و جهان|TABNAK
اوباما با دستانی بسته در مقابل چالشی که غربیها خود ایجاد کردند چنین سوابقی سرنوشت دیگر گروگانی را نشان میدهد که اکنون در تهدید قتل به وسیله داعشیها قرار دارد باراک اوباما سوار بر هواپیمای رئیس جمهور آمریکا بوده که خبر قتل فولی را شنیده است یک تبعه آمریکایی گروگان در دست داعیادداشت/ بستهشدن دفاتر شبکههای ماهوارهای تفرقهافکن در ایران و چند نکته
یادداشت بستهشدن دفاتر شبکههای ماهوارهای تفرقهافکن در ایران و چند نکتهامروز و پس از اقدام غرورانگیز سربازان گمنام امام زمان عج در شناسایی و تعطیلی تعدادی از دفاتر شبکههای ماهوارهای غیر قانونی نکاتی باید مورد توجه قرار بگیرد خبرگزاری فارس ـ سجاد اسلامیان سه ماه پیش و در پیبازگشت نفتکشهای خارجی به ایران/ پرونده توسعه پارسجنوبی بسته میشود
بازگشت نفتکشهای خارجی به ایران پرونده توسعه پارسجنوبی بسته میشود وزیر نفت با بیان اینکه براساس توافق ژنو هیچ گونه محدودیتی در بازگشت نفتکشهای خارجی به پایانههای نفتی ایران وجود ندارد با تشریح سیاستهای جدید صادرات نفت اعلام کرد پرونده توسعه میدان پارس جنوبی تا سال 96 بستجمع خبرنگاران صالحی: امیدواریم آمانو در خصوص بسته شدن موضوع چاشنیهای انفجاری قدم بلندی بردارد / آمانو: آژانس
جمع خبرنگارانصالحی امیدواریم آمانو در خصوص بسته شدن موضوع چاشنیهای انفجاری قدم بلندی بردارد آمانو آژانس متعهد به همکاری با ایران استرئیس سازمان انرژی اتمی ابراز امیدواری کرد که مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مسیر بسته شدن موضوع چاشنیهای انفجاری گام بردارد به گزارشاستیضاح فرجیدانا تقابل مجلس و دولت نیست |اخبار ایران و جهان|TABNAK
استیضاح فرجیدانا تقابل مجلس و دولت نیست کد خبر ۴۲۷۶۹۷ تاریخ انتشار ۳۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۴ - 21 August 2014 عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت استیضاح وزیر علوم به معنای تقابل مجلس با دولت نیست و در واقع به دنبال عملکرد غلط وزیر علوم و تیم کاری وی انجام شد محمداسماعیل کوثری نماینداحکام روحانی برای نجفی و فرجی دانا |اخبار ایران و جهان|TABNAK
احکام روحانی برای نجفی و فرجی دانا کد خبر ۴۲۷۴۸۶ تاریخ انتشار ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵ ۲۶ - 20 August 2014 حسن روحانی در حکمی محمدعلی نجفی را به عنوان سرپرست وزرات علوم منصوب کرد به گزارش تابناک حسن روحانی در احکام جداگانه ای دکتر محمد علی نجفی را به عنوان سرپرست وزارت علوم و دکترفرانسه و انگلیس خواستار خروج اتباع خود از یمن شدند |اخبار ایران و جهان|TABNAK
فرانسه و انگلیس خواستار خروج اتباع خود از یمن شدند کد خبر ۴۲۷۶۳۰ تاریخ انتشار ۳۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۶ ۳۸ - 21 August 2014 پایگاه خبری اخبار الساعه یمن از درخواست فرانسه و انگلیس از اتباع و کارمندان خود برای ترک یمن در سایه اعتراضات مسالمت آمیز گسترده مردم برای درخواست جهت ایجافعالان اقتصادی توضیح می دهند: بسته دولت برای خروج از رکود با اقتصاد ایران چه خواهد کرد
فعالان اقتصادی توضیح می دهند بسته دولت برای خروج از رکود با اقتصاد ایران چه خواهد کرد اقتصاد > اقتصاد کلان - خبر آنلاین سراغ فعالان اقتصادی رفته است تا بررسی کند آیا آنان از این بسته خروج از رکود دولت مشارکت شان قبل از اجرایی کردن این طرح راضی هستند یا خیر بهاره چواریز جزای نقدی پرونده آریا به خزانه |اخبار ایران و جهان|TABNAK
واریز جزای نقدی پرونده آریا به خزانه معاون دادستان تهران گفت جزای نقدی پرونده اختلاس سه هزار میلیاردی تومانی به صندوق واریز شد کد خبر ۴۲۷۴۶۶ تاریخ انتشار ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۴ ۳۰ - 20 August 2014 معاون دادستان تهران گفت جزای نقدی پرونده اختلاس سه هزار میلیاردی تومانی به صندوق وبازگشت وزیران کرد به دولت موقت عراق |اخبار ایران و جهان|TABNAK
بازگشت وزیران کرد به دولت موقت عراق کد خبر ۴۲۷۵۲۸ تاریخ انتشار ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۶ ۵۴ - 20 August 2014 وزیران کرد دولت عراق که حضور خود را در کابینه به دلیل اختلافات با مواضع نوری مالکی به حالت تعلیق درآورده بودند به دولت موقت عراق بازگشتند به گزارش ایسنا به نقل از سایت اینتواشنگتن پست گزارش داد برای مقابله با ایران باید بسته ویژه نظامی به اسرائیل ارائه شود
واشنگتن پست گزارش دادبرای مقابله با ایران باید بسته ویژه نظامی به اسرائیل ارائه شودیک روزنامه آمریکایی طی تحلیلی با اشاره بر موفقیت ایران در مذاکرات هستهای خواهان ارائه بسته نظامی به اسرائیل جهت تغییر محاسبات جمهوری اسلامی ایران شد به گزارش خبرگزاری فارس روزنامه واشنگتن پستجنایت شرور انتقامجو در کوهستان |اخبار ایران و جهان|TABNAK
جنایت شرور انتقامجو در کوهستان کد خبر ۴۲۷۳۹۸ تاریخ انتشار ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۱ - 20 August 2014 فرد شروری که در شهرستان بوشهر با همدستی یکی از دوستانش جوانی را کشته و جسد او را به دره انداخته بود دستگیر شد به گزارش جام جم فرمانده انتظامی استان بوشهر در این باره گفت در پی گمردی که روی احتمال جنگ با ایران شرط بسته است
مردی که روی احتمال جنگ با ایران شرط بسته است نگرانی من از آنجا نشات میگیرد که این گروهها نمیفهمند که اگر ایران به بمب دست یابد مسیر ناگزیر ما جنگ است و جنگ در این منطقه به منزله جنگ جهانی سوم است و نه مسابقه کیک خوری به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس سیاسی جامبان کی مون نقض آتشبس در غزه را محکوم کرد |اخبار ایران و جهان|TABNAK
بان کی مون نقض آتشبس در غزه را محکوم کرد کد خبر ۴۲۷۵۳۰ تاریخ انتشار ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۶ ۵۵ - 20 August 2014 دبیرکل سازمان ملل متحد نقض آتشبس در نوار غزه را به شدت محکوم کرد به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری شینهوا بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد ضمن ابراز ناامیدی نسبت بچکیده اخبار اقتصادی امروز اجرایی شدن بسته خروج غیرتورمی از رکود/ کاهش ۳درصدی قیمت پراید، پژو ۴۰۵، سمند و تیبا/
چکیده اخبار اقتصادی امروزاجرایی شدن بسته خروج غیرتورمی از رکود کاهش ۳درصدی قیمت پراید پژو ۴۰۵ سمند و تیبا برنامه بانک مرکزی در نرخ سود بانکیاظهارات رئیس کل بانک مرکزی در مورد بازنگری نرخ سود بانکی در جلسه شوای پول و اعتبار راه اندازی دو طرح تحقیقات شیلاتی در کشور با همکاریسلطان هاشم و طارق عزیز همچنان در زندانند |اخبار ایران و جهان|TABNAK
سلطان هاشم و طارق عزیز همچنان در زندانند کد خبر ۴۲۷۶۳۱ تاریخ انتشار ۳۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۵ ۳۸ - 21 August 2014 وزارت دادگستری عراق با صدور بیانیه ای اخبار منتشره درباره آزادی وزیر دفاع دوره حزب بعث عراق در رژیم دیکتاتور معدوم این کشور و معاون نخست وزیری اسبق عراق را تکذیب کردواکنش افخم به تمایل انگلیس برای همکاری با ایران |اخبار ایران و جهان|TABNAK
واکنش افخم به تمایل انگلیس برای همکاری با ایران سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات نخست وزیر انگلیس مبنی بر همکاری با ایران برای نابودی داعش گفت جمهوری اسلامی ایران با کشورهای مختلف از جمله کشورهای اروپایی درباره خطرات تروریسم گفتگوهایی را در جریان دارد و این گفتگوها در-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها