واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
گزارش المانیتور از روند خروج شرکتها و شخصیتهای ایرانی از لیست تحریمهای اتحادیه اروپا: اروپا پی به «خطای آشکار» خود برده است
المانیتور در گزارشی به روند برداشته شدن تحریمهای اتحادیه اروپا علیه ایران اشاره کرده و در این باره می نویسد: اتحادیه اروپا به هر طریقی سیاستهای خود را در قبال ایران اعمال میکند.
به گزارش نامهنیوز، وب سایت المانیتور در این باره مینویسد: علی رغم آنکه شخصیتها و شرکتهای ایرانی توانستند با موفقیت در دادگاه های اروپایی اثبات کنند که تحریم های اعمال شده علیه آنها بر اساس قوانین اتحادیه اروپا غیرقانونی است، مدیران اتحادیه اروپا به طور موثری توانستند با نادیده انگاشتن تصمیمات دادگاههای خود برخی از شخصیتها و شرکتهای ایرانی را همچنان در فهرست تحریمهای خود نگه دارند.
در این گزارش آمده است: ابتدای سال 2012 اتحادیه اروپا، بزرگترین شریک تجاری ایران تحریم های سختی را علیه بخشهای بانکداری و نفتی جمهوری اسلامی ایران به اتهام اینکه این بخش ها اساس حمایت و یا تامین مالی از فعالیتهای هستهای ایران را تامین می کنند، اعمال کرد. تحریم هایی که به این معنا بود که تجارت ایران با اروپا ممنوع شد. دارایی های شرکت ها در بانک های اروپایی بلوکه و تحریم های مسافرتی بر فهرستی از اشخاص تحمیل شد.
المانیتور همچنین در ادامه می نویسد: این در حالی است که شورای اروپا، بخش اجرایی این اتحادیه، هیچ گاه مدارک و شواهدی دال بر ادعاهای مطرح شده در این باره که تحریم های اعمال شده علیه ایران به طور کامل در روند گسترش برنامه هسته ای ایران موثر بوده است، ارائه نکرد.
این گزارش در ادامه می افزاید: پس از چندین مبارزه طولانی مدت و گران قیمت، قضات دادگاه های اتحایده اروپا تایید کردند که بسیاری از تحریم ها علیه بانکها و شرکت های کشتیرانی ایرانی، شرکت های بیمه، بخش نفت، شرکتهای مهندسی و دانشگاه ها در «خطای آشکار» اعمال شده اند.
پس از چند صدور حکم موفق، شورای اتحادیه اروپا معیار تحت تحریم قرار دادن شرکت های ایران را از «حمایت از گسترش برنامه فعالیتهای حساس هسته ای ایران» به حمایت از «دولت ایران و یا بخش نفت و گاز» تغییر دادند، موضوعی که در اقتصاد نفتی شبه خصوصی به معنای هرکس یا هرچیزی در ایران محسوب میشود.
یکی از سیاستگذاران ایرانی در کمیته روابط خارجی شورای اروپا، در این باره می گوید: تحریمها علیه ایران، به طور ویژه در بخش نفتی، با انگیزه های سیاسی است و بدون در نظر گرفتن این قضاوت ها، شورای اروپا، راه های دیگری را برای تحریم شرکت های ایرانی پیدا خواهد کرد. شورای اروپا تا حدی از اینکه بتواند در دادگاه، ادعاهای خود را اثبات کند، ناامید شده است و این موضوع در مسیر مغایر با سیاستهای آنها در قبال ایران در حرکت است.
1393/5/27
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]