واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خلبانی که در آزادسازی پاوه شهید شد زنجان - ایرنا - شهید ˈسیدعبدالله بشیری موسویˈ نخستین خلبان زنجانی است که به همراه همرزم خود ˈمحمد نوژهˈ در راه آزادسازی پاوه به دست گروهک های ضدانقلاب به شهادت رسید و دِین خود را به ایران اسلامی ادا کرد.
26 مرداد سالروز آزادسازی شهر پاوه و دیگر بخش های استان کردستان از تصرف گروهک های ضد انقلاب است؛ شهید مصطفی چمران فرماندهی عملیات آزادسازی را بر عهده داشت.
شهید ˈسیدعبدالله بشیری موسویˈ خلبان زنجانی از جمله شهدای راه آزادسازی پاوه است؛ وی در عملیاتی که به همراه شهید ˈمحمد نوژهˈ برای شناسایی این منطقه داشت به دست گروهک های ضد انقلاب به شهادت رسید.
ˈسید عبداللهˈ با گذراندن دوره های تحصیلی به دلیل داشتن هوش و ذکاوت سرشار و نیز علاقه به خلبانی در اواخر سال 1352 به استخدام آموزشگاه نیروی هوایی ارتش درآمد و برای مصاحبه و آزمایش های خلبانی راهی تهران شد و پس از قبولی آموزش های اولیه را در پایگاه نیروی هوایی تهران طی کرد.
به خاطر توان خوب نظامی و داشتن ضریب هوشی بالا رتبه نخست دوره را کسب کرد و نیروی هوایی او را برای ادامه تحصیل به ایالات متحده آمریکا اعزام کرد.
وی پس از طی دوره آموزشی و پرواز با هواپیماهای آموزشی ˈ تی 14ˈ و ˈبیگ لوپپˈ به علت علاقه به خدمت در وطن بعد از چهار سال اقامت در آمریکا به ایران بازگشت.
ˈجیران نسیمیˈ مادر این شهید بزرگوار می گوید: عبدالله در سال 1331 به دنیا آمد، ایام کودکی و موفقیت های تحصیلی در دوران کودکی نشان از تیزهوشی بالای وی داشت که توانست پله های ترقی را یکی پس از دیگری طی کند.
وی یادآور می شود: عبدالله دانش آموز موفقی بود، روزها درس می خواند و بعداز ظهرها در کنار پدر چکش بر آهن های گداخته ای می کوبید که حاصل دسترنج آنان زنجیرهایی بود که در ایام عزاداری های اباعبدالله الحسین(ع) و خاندان پیامبر(ص) بر سینه عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) نواخته می شد.
مادر شهید بشیری موسوی ادامه می دهد: اواخر پاییز سال 1357 سیدعبدالله به اصرار خانواده ازدواج کرد و پس از آن به پایگاه همدان منتقل شد.
وی درباره نقش این شهید در آزادسازی پاوه در ابتدای پیروزی انقلاب توضیح می دهد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی در روز 25 مرداد سال 1358 منافقین و ضد انقلاب به شهر پاوه حمله کردند و مرتکب جنایاتی وحشتناک در بیمارستان پاوه شدند، از جمله این که بیماران بستری در این مرکز را به قتل رساندند و شهر را به تصرف درآوردند.
مادر شهید بشیری ادامه داد: پس از این حادثه به پایگاه شکاری سوم همدان مأموریت داده شد هرچه سریع تر یک فروند هواپیما برای شناسایی و عکسبرداری به سمت آسمان پاوه پرواز کند.
وی یادآور می شود: خلبان ˈمحمد نوژهˈ و کمک خلبان ˈسید عبداللهˈ داوطلب این عملیات می شوند؛ آنها با دهان روزه و سوار بر فانتوم عازم پاوه شدند اما با اصابت گلوله ضدهوایی منافقین به شهادت رسیدند.
این مادر شهید می گوید: با شنیدن خبر شهادت سید عبدالله، پدر و برادرانش به همراه تعدادی از نزدیکان برای تحویل گرفتن پیکرش به پایگاه کبودرآهنگ رفتند؛ شهید را با بالگرد به زنجان آوردند و در خیابان فرودگاه تشریفات نظامی استقبال و احترام به شهید انجام شد.
وی یادآور شد: مردم حتی از مناطق دور دست استان زنجان برای مراسم تشییع آمده بودند و پیکر مطهر این شهید در مزار بالای شهدا در بهشت معصومه (س) زنجان به خاک سپرده شد.
سیدفتاح بشیری موسوی، پدر بزگوار شهید سید عبدالله نیز مدتی پس از شهادت فرزندش، مورد کینه و دشمنی معاندان و عناصر ضد انقلاب قرار گرفت و با ضربات چاقوی این کوردلان به فرزند شهیدش پیوست.
روحشان شاد، یادشان گرامی و راهشان پررهرو باد.
596/ 2025
26/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]