تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):عاجزترین مردم کسی است که نتواند دعا کند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844153741




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تاثیرصنایع دریایی و کارخانجات شناورسازی دراشتغالزایی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تاثیرصنایع دریایی و کارخانجات شناورسازی دراشتغالزایی بوشهر - ایرنا - هفته نامه نصیر بوشهر درمطلبی به قلم بهمن نکیسا تاثیر صنایع دریایی و کارخانه شناورسازی درایجاد اشتغال را مورد بررسی قرار داده است.


این نشریه نوشته است: امروزه بهره گیری از ظرفیت ها و استعداد های محلی، ملی و منطقه ای تاثیر بسزایی در رشد و تعالی جوامع توسعه یافته و درحال توسعه داشته و نقشی مهم برای رسیدن به اهداف تعیین شده توسط سیاستگذاران آن دیار ایفا می کند.
کشور ما نیز به تبع این اصل واجد شرایط ویژه ومنحصر بفرد خود بوده واز ابزارهای ارزشمندی چون دریا، صنایع نفت وگاز، خودرو سازی، کشاورزی، معادن و غیره بهره مند است که می تواند در رشد شاخص های مورد نظر در این مسیر و برداشتن و حل موانع و معضلات امروزی که گریبانیگرجوامع در حال رشد است استفاده بهینه کند.
معضل بیکاری یکی از مشکلات اساسی امروز جوامع است که به نوعی وقت مسوولان ودست اندرکاران امردر این کشورها را به خود اختصاص داده است.
با توجه به اظهارات مدیرکل آ‍‍‍ژانس اشتغال سازمان ملل متحد شمار جوانان بیکار 15 تا 24 سال جهان در ده سال گذشته بیش از 15 درصد رشد داشته و قریب به 25 درصد از جمعیت جوانان جهان با درآمدی کمتر از دو دلار در روزو در زیر خط فقر زندگی می کنند که این درصد شامل 300 میلیون نفر می شود.
این روند در کشورهای درحال توسعه که جوانان بخش عمده ای از جمعیت این کشورها را تشکیل می دهند بدتراست، رشد جمعیت جوانان در دهه گذشته 13.2درصد بوده اما رشد فرصت شغلی در همین مدت تنها 3.8 درصداعلام شده که به عبارتی زمینه اشتغال 548 میلیون نفر فراهم شده است.
بهره مندی از دوهزار کیلومتر مرز آبی دریایی موهبتی است خدادادی که در اختیار مردم این سرزمین قرار گرفته است.
دراصطلاح و عرف امروزی هر کشوری که مرز دریایی داشته و از موهبت دریا برخوردار باشد، صاحب تمدن بوده و می تواند نقشی مهم را در معادلات جهانی ایفا کند.
هرچند که ما هم اکنون شاهدیم کشورهای چون سوئیس و مجارستان که فاقد هرگونه مرز آبی دریایی هستند در عرصه حمل ونقل دریایی به فعالیت مشغول بوده و ویژگیه ای خود را به رخ دیگران می کشانند.
فعالیت در زمینه صنایع شیلاتی، فراساحل، کشتی سازی و حمل ونقل دریایی از بارزترین این نوع موارد به شمار می آید .
صنایع دریایی در حوزه های بندری از گسترده ترین و پیچیده ترین صنایع مرتبط با دریا بشمار رفته و زمانی می تواند ارزشهای خود را نمایان کند که صنعت مادر در این زمینه وجود داشته باشد.
بدون شک تنها گزینه برای اطلاق کلمه صنعت مادر در این حوزه صنعت ساخت و تعمیر شناور خواهد بود .
90 درصد تجارت جهانی از طریق دریا صورت گرفته و روزانه صدها فروند شناور میلیون ها تن کالا را از اقصی نقاط جهان از نقطه ای به نقطه دیگر جابه جا می کنند.
از آنجا که حمل و نقل دریایی به عنوان ارزانترین نوع حمل و نقل به دلیل ویژه گی های خاص خود شناخته شده است صاحبان کالا تمایل دارند از این شیوه برای حمل کالای خود استفاده کنند.
برای تحقق این مهم، توسعه بنادراز یک سو و تمایل مالکان شناورها به داشتن شناورهائی با قابلیت حمل بیشتر کالا در یک سفراز سوی دیگر، زمینه را برای خودنمایی شرکتهای شناور سازی مهیا کرده است.
صنعت کشتیرانی با شتابی سر سام آور در جهان امروز در حال توسعه و حرکت بوده و هیچ تصمیمی نیز برای توقف مسیرخود متصور نیست و دریافت سفارش ساخت شناور از اولویت های کشورصاحب این صنعت به شمار می رود .
کشورهای چین، کره جنوبی و ژاپن غولهای بزرگ کشتی سازی دنیا دهان خود را برای تصاحب بازارهای میلیارد دلاری باز کرده و برای آن برنامه ریزی می کنند.
چین در صدد است سهم خود را در این وادی از 18درصد به 25 درصد برساند، کره جنوبی نیز اکنون 36 در صد از این بازار را به خود اختصاص داده است.
دیگر کشورها نیز از اروپائی گرفته تا آسیائی و حتی عربی سعی دارند از این قافله عقب نمانند زیرا کشتی سازی درآمد زا و از همه مهمتر اشتغال زا است.
کشورهای کوچکی چون امارات متحده عربی و بحرین سالها درآمد های سرشاری را از راه تعمیرانواع شناورها بخود اختصاص داده اند.
در سال میلادی گذشته (2006) کشور امارات متحده عربی موفق شد اولین شناور ساخته شده به دست متخصصان داخلی خود را به آب اندازد که این امر نشان از آن دارد که در این بخش برای خود برنامه هائی چیده اند و این زنگ خطری برای صنایع داخلی ما بویژه صنایع شناور سازی بشمار می رود.
اسری بزرگترین مرکز تعمیراتی کشتی بحرین درخاورمیانه و جهان در سال گذشته دارای رشد سود عملیاتی 7.15 وسود خالص 4.95 میلیون دلاری بوده است.
محمد الخطیب مدیر این مرکز اعلام کرد: با تکمیل ساخت سرسره 12 میلیون دلاری در این مرکزپیش بینی می شود میزان سود دهی آن 25 درصد در سال جاری میلادی رشد داشته باشد.
دیگر همسایه ما یعنی ترکیه پس از پشت سر گذاشتن رقیب خود ایران در صنعت خودرو سازی و کسب سهم عمده ای از بازار اوراسیا اکنون در گامی دیگر در توسعه صنعتی خود به توسعه و حمایت از صنعت کشتی سازی برآمده است.
این صنعت درچند سال گذشته بیش از دو میلیارد دلاربه اقتصاد ملی این کشور تزریق کرده است.
در شرق دور سه شرکت بزرگ کشتی سازی کره جنوبی (هیوندای - دوو- سامسونگ)در پی بستن قراردادهائی به ارزش 30میلیارد دلار با کشور های دیگر جهان برای ساخت کشتی هستند، تاکنون این سه شرکت 18میلیارد و 900میلیون دلار سفارش دریافت کرده اند.
با نگاهی گذرا به کشورهای صاحب صنعت کشتی سازی و مقایسه اعداد و ارقام موجود در زمینه جذب نیروهای کار دراین بخش وبوجود آوردن فرصت های شغلی فراوان چهره این صنعت بیشتر نمایان خواهد شد.
کارخانه های کشتی سازی هیوندای در هفت میلیون و200 هزار متر مربع سواحل جنوب شرقی شبه جزیره کره به تنهائی با در اختیار داشتن سهم 15 درصدی از بازار جهانی مقام اول در زمینه شناور سازی در جهان را به خود اخنصاص داده است، دوهزار 450کارمند وهفت هزارو700 تکنسین و کارگر ماهر در کارخانه های این شرکت مشغول بکار هستند.
شرکت کشتی سازی هیوندای میپو دیگر شرکت کره ای فعال دراین بخش میباشد که نزدیک به هشت هزارنفر کارگر ماهر را در استخدام خود دارد.
شرکت هیوندای ساههو نیز بیش از شش هزار نفر کارگر ماهر را در اختیار خود دارد و شرکت کشتی سازی دوو به عنوان شرکتی پیشتاز و متخصص در ساخت انواع شناوروصنایع فراساحل از تخصص یکهزارو 500 کارمند دفتری و 10هزارنفرکارگر ماهر بهره می جوید.
دیگر شرکت کره ای سامسونگ است که دارای 13 شعبه و یک کارخانه خارج از کشور بوده و دارای هشت هزارو 572 کارمند است.
این در حالی است که 31 سال پیش که طرح و نقشه اولیه مجتمع کشتی سازی فرا ساحل ایران ریخته شد صنایع کشتی سازی کره جنوبی نیز فعالیت خود را آغاز کردند.
صنایع کشتی سازی دالیان چین نیزبه عنوان یکی از شرکت های شناور سازی چین به تنهائی در حدود 10هزار کارمند و کارگر دارد که بیش از یکهزارو400 نفر از این تعداد تکنسین ومهندس و 500 تن مهندس ارشد است، این در حالی است که چین دارای چندین شرکت شناور سازی بوده و ده ها هزار نفر نیروی انسانی را در بخشهای مختلف خود بکار گمارده است .
در ژاپن نیز شرکتهای کشتی سازی ایماباری (imabari) ,اوشیما(oshima),ناگازاکی(nagasaki), میتسوبیشی(Mitsubishi),یونیورسال(universal),تسونشی(tsuneishi),کویوداک یارد(koyo dock yard) و شرکت کشتی سازی IHI MARINE UNITED ده ها هزار نفر نیروی کاری متخصص وماهر و ساده را در خود جای داده اند .
در اروپا و کشور آلمان پس از پشت سر گذاشتن بحران اقتصادی سال 2001 مجددا بازار ساخت کشتی رونقی دوباره یافت و سفارشات زیادی از کشورها ی مختلف جهان بویژه ایران دریافت کرده است.
به دلیل آغاز فعالیت جدید در ساخت کشتی بیشتر کارگاه های کشتی سازی در آلمان تعداد کارکنان خود را به 18هزار و 300 نفر افزایش داده اند این در حالی است که اگر صنایع ساخت شناور های نظامی و تعمیراتی و همچنین صنایع تبدیلی را به آن اضافه کنیم این تعداد به24 هزار نفر خواهد رسید.
لهستان دیگر کشور اروپائی نیز درزمینه تعمیرات و ساخت انواع شناورها توانسته است بیش از 19 هزارنفر را در این صنعت بکار مشغول کند.
این آمار و ارقام تنها گوشه ای از قابلیتهای صنعت کشتی سازی در کشورهائی است که به اهمیت موضوع پی برده و از این فرصت بهترین استفاده را برای کسب درآمد بیشتر و جذب نیروی کار کرده اند.
استان ساحلی ما بوشهر نیز با دارا بودن بیش از 700 کیلومتر مرزدریایی واستقرار دربااهمیت ترین نقطه از خلیج فارس وبرخوردار بودن ازمناسب ترین شرایط جزر و مدی، مسوولان می توانند با گسترش و اهتمام به صنایع ساخت و ساز دریایی وکشتی سازی واهمیت دادن به این صنعت و جذب نیروهای جوان در این بخش تا حدودی با معضل بیکاری به تقابل بپردازند.
از آنجا که صنعت کشتی سازی بعنوان یکی از محورهای اشتغال شناخته شده است می تواند در کنار خود صنایع دیگر را نیز به تحرک وا دارد.
در زمان ساخت یک شناور عوامل متعددی دست بدست هم داده و پروژه ساخت را پیش می برند، کارگران ماهر در زمینه لوله کشی، درورگری، برقکاری وغیرهپا به پای مهندسان و کارگران ماهر جوشکار و مونتاژ کار و پس از تکمیل ساخت بدنه شناور هنر نمائی خود را در با شکوه تر شدن این صنعت به نمایش می گذارند.
این درحالی است که پس از ساخت شناور و به آب اندازی آن مرحله دیگری از معجزه اشتغالزائی این صنعت بروز کرده که بجز خدمه شاغل روی شناور صدها نفر نیروی کار ساده و تخصصی دیگرنیز در بنادر با عنوانهای متفاوتی چون تخلیه و بارگیری، ترابری، عملیات بندری و انبارداری بواسطه این صنعت مشغول بکار می شوند.
شرکتهای نمایندگی کشتیرانی، تولیدی و فروشندگان تجهیزات ایمنی و کمک ناوبری و تعمیراتی از دیگر بخش هایی است که توان جذب نیروهای فنی را در رابطه با این صنعت دارا هستند.
وجود مراکز آموزش عالی و هنرستانهای دریایی، همچنین مراکز آموزش فنی و حرفه ای دراستان، آموزش وعرضه نیروی کار این بخش را با در نظر گرفتن این اصل که نیروی انسانی از محورهای مهم توسعه بشمار می آید ازهم وظایف خود می دانند.
بدون در نظر گرفتن موارد ذکر شده فوق وبدون تلاش برای فراهم کردن زمینه لازم توسط دلسوزان برای بکارگیری نیروهای آموزش دیده و ماهر، به هیچ وجه تلاش مسوولان آموزشی نیز به ثمرنخواهد نشست و سرمایه های ارزشمند جامعه به دلیل درک نکردن و بهره گیری ازفرصت های ارزشمند موجود به تهدیدی جدی تبدیل خواهند گردید که نتایج زیان باری را در پی خواهد داشت.
اکنون تنها کارخانجات کشتی سازی صدرا و شهید محلاتی مبادرت به ساخت و انجام تعمیرات شناورهای فلزی می کنند که ظرفیت های آن جوابگوی نیازهای داخلی استان نبوده و متقاضیان یا مالکین شناورهای موجود برای انجام ساخت یا تعمیرات شناور خود به استانهای همجوار یا کشورهای کویت ، بحرین یا امارات متحده عربی رجوع می کنند.
حرکتی که در استانهای همجوار شکل گرفته موید این نکته است که چنین صنعتی در آن استانها جا افتاده و نتایج خوبی را نیز بهمراه داشته است، به عنوان مثال دراستان خوزستان ودر دو شهرستان آبادان و خرمشهرکارگاههای شناور سازی زیادی با اخذ مجوزهای لازم از دستگاههای مربوط شروع به فعالیت و تعداد زیادی نیروی آماده بکار را به خود جذب کرده اند.
این روند دراستان هرمزگان نیز با سرعتی بیشتر به چشم می خورد و می رود که روند بومی سازی این صنعت را در آن منطقه جا بیندازد.
با توجه به مزیت های استان بوشهر چه از حیث دارا بودن سواحل طولانی و چه از حیث وجود مراکز آموزشی فعال در بخش دریا و وجود نیروها متخصص، همچنین بالاترین آمار ثبت شناوردر کشور جا دارد وامر با هدایت سرمایه های موجود به این سمت هم زمینه را برای رونق بیش از پیش کارخانجات صدرا و شهید محلاتی فراهم کرده و هم افراد واجد شرایط را برای راه اندازی و تاسیس چنین شرکت هائی تشویق کنند. ک/1
539



22/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن