واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اختصاصی/ جنگ33 روزه / تغییر معالات منطقه و تبدیل لبنان کوچک به قدرتی بزرگ بیروت - ایرنا - بی تردید جنگ تابستان 2006 معروف به جنگ33 روزه پیامدها و تاثیرات بزرگی بر دو سوی جبهه مقاومت و دشمن صهیونیستی برجای گذاشت و در لبنان هم مثل رژیم صهیونیستی تغییرات بزرگ و مهمی صورت گرفت.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، جنگ وتجاوزی که 33 روز به طول انجامید بسیاری از معادلات را تغییر داد، کشورکوچکی که سال های سال ایده « قدرت لبنان در ضعف لبنان است» برآن حاکم بود به لطف وهمت مقاومت دچار تغییر و تحول جدی شد.
لبنان از ضعیف ترین حلقه مقابل رژیم صهیونیستی به قدرتمندترین جبهه تبدیل شد وهم اکنون « اسراییل از آن بسیار حساب می برد».
بسیاری از لبنانی ها این واقعیت را درک و اهمیت و تاثیر ریشه ای آن را احساس می کنند واطمینان دارند که بعداز جنگ 33 روزه کشوری جدید، توانا و قدرتمند متولد شده است.
« کریم بقرادونی» رییس سابق حزب الکتائب یکی از این افراد است که جنگ 33 روزه را یک دوره انتقالی و استثنائی حتی در روند نزاع عربی - صهیونیستی می داند.
این جنگ پایانی بر مرحله ضعیف شمردن لبنان و پایان تجاوزهای بدون پاسخ دشمن صهیونیستی دردناک هم بود.
بقرادونی که دردوره های تاریخی حساسی بویژه دوره اشغال لبنان در سال 1982 زندگی در شرایط سخت را در این کشور تجربه کرده است، در گفت وگو با ایرنا تاکید کرد: بعداز جنگ 33 روزه هیچ یک از مقامات رژیم صهیونیستی نتوانسته و نمی توانند ادعای « آریل شارون» را در مورد لبنان تکرار کنند.
شارون در آستانه اشغال لبنان درسال 1982 ادعا کرده بود که برای حمله به لبنان و سیطره بر آن تنها به یک گروه موسیقی نظامی « رزم نوازان» و نه بیتشرنیاز است.
پس از جنگ 33 روزه، لبنان به یک هدف غیرممکن برای رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.
به اعتقاد بقرادونی امروز لبنان از سوی جبهه دشمن صهیونیستی در امنیت کامل است و از سال 2006 تاکنون دشمن جرئت حمله به آن را پیدا نکرده است.
در تابستان سال 2006 و در جریان حمله به لبنان، قدرت بازدارندگی رژیم صهیونیستی رو به فروپاشی گذاشت و این تنها دستاورد مقاومت نبود بلکه مقاومت با بازگرداندن اسیران به یک پیروزی سیاسی نیز دست یافت.
«ایلی الفرزلی» معاون سابق رییس مجلس لبنان درگفت وگو با ایرنا به یک موضوع اصلی اشاره کرد و آن عبارت از شکست برنامه ریزی ها برای تغییر جغرافیای خاورمیانه است که « کوندولیزا رایس» وزیر امور خارجه وقت آمریکا برطبل آن می کوبید و خواستار عدم بازگشت آوارگان به روستاهای جنوب لبنان بود.
الفرزلی هدف این توطئه شوم را که عملی نشد ،« ریشه کنی شیعیان از جنوب لبنان» خواند.
تاثیرات و پیامدهای این دستاوردها وموفقیت های بزرگ هنوز پایان نیافته و پس از گذشت هشت سال آثار آن هنوز پابرجاست.
بقرادونی از اعتراف بین المللی به نقش حزب الله لبنان سخن می گوید.
رییس سابق حزب الکتائب به موضع « جان کری » وزیرامورخارجه آمریکا در سفر اخیر و کوتاهش به بیروت اشاره کرد.
جان کری در گفت وگو با خبرنگاران درحالیکه از روی نوشته مقابل خود می خواند و سخن می گفت، از ایران ، روسیه و حزب الله درخواست کرد که بری حل بحران سوریه وارد عمل شوند و کمک کنند.
بقرادونی این موضع را اعتراف آمریکایی ها به این موضوع مهم می داند که حزب الله یک قدرت منطقه ای است و در صحنه بین المللی نیز آن را باید به رسمیت شناخت.
کسب این دستاورد و موفقیت بزرگ بدون جنگ 33 روزه امکان پذیرنبود، جنگی که یک ائتلاف راهبردی منطقه ای متشکل ازایران، عراق، سوریه تا لبنان بوجود آورد.
ایلی الفرزلی براین نکته تاکید می کند که حزب الله پس از جنگ 33 روزه بخشی از جدایی ناپذیر از معادلات منطقه ای شد.
به اعتقاد الفرزلی یکی از مهمترین عناصر این معادلات، مقاومت است که یک پیروزی بزرگ در جنگ تابستان 2006 در مقابل دشمن صهیونیستی به دست آورد و همه شکست های اعراب تا آن زمان را جبران کرد.
این پیروزی به الگویی برای دیگر ارتش ها و نیروهای مقاومت تبدیل شد و امروزغزه به لطف آن درحال مقاومت است.
معاون سابق رییس مجلس لبنان خاطرنشان کرد:نکته مهم این معادلات این بود که جنگ 33 روزه فقط درسرزمین های عربی در جریان نبود بلکه قلب رژیم صهیونیستی را نیز درگیر کرد و آن را هدف موشک های مقاومت قرار داد.
این همان سناریویی است که مقاومت فلسطین امروز درغزه در حال تکرار آن است.
به باور بقرادونی تنها ضامن حفظ و حمایت از لبنان، مقاومت است.
او گفت که مقاومت یک سند ضمانت برای ثبات داخلی و مقابله با دخالت خارجی است، مقاومت برگ برنده لبنان در زمان جنگ و صلح است.
رییس سابق حزب الکتائب ، مقاومت را مهمترین برگ برنده در نزاع عربی - صهیونیستی هم می داند.
بقرادونی دراین باره گفت: جنگ 33 روزه فقط برلبنان تاثیر نگذاشت بلکه جهان اسلام و نظام بین الملل را تحت تاثیرقرارداد.
گفته می شد که محور نظام بین الملل ، خاورمیانه و قلب خاورمیانه هم رژیم صهیونیستی است و اما نتیجه جنگ 33 روزه « اسراییل» را از بهره گیری از این جنگ و تعیین سطح راهبردی ناتوان ساخت.
این جنگ ساختار نظام منطقه ای را براساس مبانی جدیدی بازسازی کرد تا رژیم اسراییل در آینده آن جایی نداشته باشد.
به نظر می رسد پس از گذشت هشت سال از جنگ تابستان 2006 باید نقش و جایگاه رژیم صهیونیستی در قلب نظام منطقه ای را که با جنگ 2014 غزه ابعاد دیگری به خود گرفته است، بازنگری کرد.
خاورم*(1)*387*632*1324
22/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]