واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون سازمان جنگل ها ومراتع: مساحت جنگل های شمال رو به افزایش است نوشهر - ایرنا - معاون امور جنگل های سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با تاکید بر اینکه مساحت جنگل های شمال رو به افزایش است، گفت: نباید این نگرانی را در کشور ایجاد کرد که جنگل ها به سرعت در حال تخریب و نابودی است.
بهزاد انگورج روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به اینکه مباحث مطرح شده در خصوص تخریب جنگل ها و منابع طبیعی فضای اغراق آمیز به خود گرفته است، اظهار داشت: در شرایط به وجود آمده اینگونه احساس می شود که در غرب مازندران روند تخریب جنگل ها رویه غالب است.
انگورج اشاعه بیش از حد موضوع تخریب جنگل ها را باعث نادیده گرفته شدن مدیریت جنگل ها و منابع طبیعی دانست و گفت: انتشار اینگونه مسایل آثار همراهی به دنبال ندارد در حالی که مدیریت منابع طبیعی نیاز به همراهی همه بخش ها از جمله رسانه ها دارد.
معاون امور جنگل های سازمان جنگل ها و مراتع کشور با تاکید بر اینکه هرگونه بحث درباره تخریب جنگل و منابع طبیعی باید با استناد به اسناد صحیح صورت گیرد، گفت: جنگل های کشور ملی است و نگرانی ها درباره حفظ آن هم وجود دارد و ما نیز همواره برای حفظ این میراث طبیعی نگرانی و دغدغه داریم نظیر اینکه دغدغه درباره ریزگردها، وقوع سیلاب و توفان و دیگر موارد همواره وجود داشته است.
وی در ادامه میزان جنگل های شمال را رو به رشد دانست و گفت: به استناد عکس های هوایی گرفته شده، در سال 1334 ما دو میلیون و 88 هزار هکتار جنگل داشتیم گرچه ممکن است 2 هزار سال قبل جنگل بیشتری بوده اما وضعیت موجود اینگونه است.
انگورج تصریح کرد: بر اساس عکسبرداری های صورت گرفته در سال 46 میزان جنگل ها 1 میلیون و 989 هزار هکتار بوده که 98 هزار هکتار کاهش را نشان می دهد.
وی ادامه داد: پس از انقلاب اسلامی در سال 73 عکسبرداری صورت گرفت که بر اساس آن جنگل های شمال کشور 1 میلیون و 847 هزار هکتار برآورد شد که باز هم با کاهش 7 درصدی مواجه بود, اما عکسبرداری ها در سال 86 تکرار شد و میزان جنگل ها به 1 میلیون و 929 هزار هکتار افزایش یافت.
معاون سازمان جنگل ها تاکید کرد: بر این اساس در آخرین بررسی صورت گرفته جنگل های شمال کشور 4.95 درصد نسبت به دهه قبل افزایش یافته است، به همین جهت است که می گوییم نباید به این موضوع نگاه احساسی و غیرمنطقی و غیرمستند داشته باشیم زیرا این موضوع بین مردم دغدغه ایجاد می کند.
وی در عین حال حساسیت های موجود نسبت به ظرفیت های جنگل های کشور را خوب و مطلوب توصیف کرد و گفت: مطالب باید به گونه ای مطرح شود که اثربخشی داشته باشد و کمکی برای حفظ جنگل ها و منابع طبیعی کشور باشد.
انگورج در ادامه در خصوص ثبت جهانی جنگل های شمال ایران به عنوان یکی از انبوه ترین و قدیمی ترین جنگل های جهان، گفت: این موضوع در قالب معاهدات جهانی دنبال می شود.
وی ادامه داد: در طرح های جنگلداری قطعات مختلفی وجود دارد که باید با سایر قطعات مقایسه شود, ما قطعاتی نظیر قطعه شاهد را در طرح جنگلداری داریم. وقتی پارک ملی گلستان را داریم و یا قطعه را در اختیار محیط زیست قرار داده ایم، امکان اجرایی و فنی مقایسه با آن را نداریم.
معاون سازمان جنگل ها افزود: در مناطق ثبت ملی هم بافت جنگلی را با ثبت کردن به سمت حفاظت مطلق و معرفی آن به نسل های آینده پیش می بریم. البته جنگل ها نیز به دلیل اینکه توده ای زنده هستند با ادامه حیات خود برخی از گونه های آن می میرند.
وی تصریح کرد: مناطق چهارگانه ای داریم که در اختیار محیط زیست است نظیر پارک های ملی، آثار طبیعی ملی، پناهگاه حیات وحش و مناطق حفاظت شده، مناطقی را نیز به عنوان ارزش های طبیعی فرهنگی با نگاهی که نباید در آن دخل و تصرفی صورت گیرد، ثبت می کنیم.
انگورج در ادامه مدیریت مناسب برای جنگل های کشور را یک ضرورت عنوان کرد و گفت: بعضا بسیاری از زندگی ها وابسته به درآمد جنگل است و ما نمی توانیم با اثرگذاری منفی بر بسیاری از زندگی ها به حفاظت مثبت برسیم. اگر بخواهیم حفاظت مطلق داشته باشیم باید روی نیاز جامعه خط بکشیم و بعضا منابع موجود مربوط به چوب را تعطیل کنیم.
وی تصریح کرد: در چند سال اخیر 21 واحد صنعتی چوب مجوز فعالیت دریافت کرده اند. چوبی که این واحدها برای فعالیت خود نیاز دارند، 6 میلیون مترمکعب است. مصرف فعلی نیز 5.7 میلیون مترمکعب است که اگر این طرح ها به نتیجه برسد ما در سال 97 نیاز به بیش از 11 میلیون مترمکعب چوب داریم.
معاون سازمان جنگل ها با تاکید بر اینکه برای حفاظت از جنگل ها و تامین نیازهای چوبی کشور باید به سمت زراعت چوب گام برداریم، گفت: جنگل های ما نمی تواند این چوب ها را تامین کند، نگاه ما نگاه پرورش جنگل است که با نگاه بهره برداری تفاوت دارد.
انگورج تاکید کرد: پس ضروری است که مدیریت مناسب برای بهره برداری داشته باشیم و نگاه موجود ما در جنگل ها نگاه بهره برداری نیست. البته اکنون نیز تنها 700 هزار مترمکعب از چوب مورد نیاز صنایع ما از جنگل ها تامین می شود و بقیه آن از باغات و زراعت چوب به دست می آید.
1535/506
22/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]