واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کمیت و کیفیت بالا حاصل دست رنج کشاورزان کهگیلویه و بویراحمدی یاسوج- ایرنا- تولید سالانه بیش از 280 هزار تن انواع میوه ،بیش از 190 تن گندم و بیش از 60تن جو گوشه های از ظرفیت های کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد و دسترنج کشاورزان پرتلاش این دیار است.
وجود آب و هوای مساعد، خاک حاصلخیز، منابع آبی مطلوب، نیروی انسانی تحصیل کرده، استفاده از تکنولوژی های نوین از جمله پارامتر های مورد نیاز کشاورزی مدرن است که کهگیلویه و بویراحمدظرفیت مطلوبی در این زمینه ها دارد.
برخورداری از دو نوع آب و هوای گرمسیری و سردسیری کهگیلویه و بویراحمد را به مکانی برای تولید انواع میوه های چهار فصل تبدیل کرده است.
انگور، سیب، هلو، زردآلو، شلیل، گردو و بادام از مهمترین محصولات سردسیری کهگیلویه و بویراحمد و انواع مرکبات، زیتون،انجیر و انار جزو محصولات گرمسیری این استان است.
جایگاه تولید محصولات باغی کهگیلویه وبویراحمد به گونه ای است که این استان در کمیت و کیفیت چهار محصول انگور ، سیب ، هلو ، گردو و مرکبات جزو ده استان برتر کشور است.
رییسسازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمدمی گوید: این استان 50 هزار هکتار باغ دارد که علاوه بر تولید میوه مورد نیاز استان بخش زیادی از میوه استان های همجوار را تامین می کند.
جعفر گوهرگانی در این زمینه به خبرنگار ایرنا افزود: سطح زیرکشت گردو با 10 هزار هکتار و سیب با هفت هزار هکتار در کهگیلویه و بویراحمد سالانه بیش از 17 هزار تن گردو و 100 هزار تن سیب تولید و روانه بازار می شود.
گوهر گانی با بیان اینکه شهرستان دنا دارای ظرفیت های مناسبی در زمینه کشاورزی است اظهار کرد: پارسال 36 هزار تن انگور در کهگیلویه و بویراحمد برداشت شد که بیش از نیمی از این میزان در شهرستان دنا بوده است.
وی گفت: موقعیت برتر و استثنائی زیست محیطی ، منابع و امکانات خدادای در کهگیلویه و بویراحمد فرصتی مهم برای توسعه و گسترش صنعت کشاورزی در این استان است.
علاوه بر تولید محصولات هسته دار در مناطق سردسیری کهگیلویه و بویراحمد مناطق گرمسیری با دارا بودن زمین های مسطح و منابع آبی مطلوب در سال های اخیر به قطب تولید مرکبات تبدیل شده است.
یکی از محصولاتی که در چند سال اخیر در کهگیلویه و بویراحمد رشد قابل توجهی داشته است،کاشت بیش از هشت هزار هکتار باغ مرکبات در مناطق گرمسیری است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در این خصوص گفت: سطح زیر کشت باغات مرکبات این استان بیش از هفت هزار و 900 هکتار است،که از این میزان سالانه بیش از 50 هزار تن مرکبات برداشت می شود.
زواره آزادپور اظهارکرد:بیشتر این زمین ها، سنگلاخی و غیر قابل استفاده بوده که به کمک جهاد کشاورزی و کشاورزان منطقه احیا و تبدیل به باغ مرکبات و زیتون شده است.
نماینده مردم شهرستان های بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت های بالای کشاورزی در این دو شهرستان گفت: وجود زمین های فراوان با شیب های تند و ملایم که قابلیت کشت غلات را ندارند باعث شد تا برای اولین بار در کهگیلویه و بویراحمد عملیات اجرایی بزرگترین طرح کشت تاکستان های دیم در منطقه موگر بویراحمد آغاز شود.
غلام محمد زارعی اظهار کرد: در این طرح که برای ترویج و توسعه باغ های دیم و کمک به اشتغال و رونق تولید در منطقه موگر بویراحمد به اجرا درآمده است، 200 هکتار ار اراضی دیم بدون استفاده ی این منطقه زیرکشت درخت انگور دیم رفته است.
وی ادامه داد: رونق کشاورزی و در مناطق روستایی نقش مهمی در ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهر دارد.
زارعی بخش کشاورزی را از محور های مهم توسعه استان برشمرد و گفت : تامین زیرساخت های این بخش،انتقال آب رودخانه ها به زمین های مستعد کشاورزی، توسعه باغات،سرمایه گذاری در صنایع تبدیلی بسته بندی میوه در استان از اولویت های مورد نیاز برای توسعه این بخش است.
نبود زیرساخت های که باعث شده تا بیشتر محصولات کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد یا در فصل برداشت مصرف شود و یا با قیمت اندک به دست دلالان سپرده شود.
فرصت ها و قابلیت های فراوان و استثنائی کشاورزی در کنار توجه ویژه دولت و مسوولان ، صنعت کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد می تواند به یکی از قطب های اصلی کشاورزی کشور تبدیل شود.
7529/671
21/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]