واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان: خزر فرصتی ممتاز برای توسعه کشور است انزلی - ایرنا - مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان در همایش دریای کاسپین گفت: بهره مندی از موهبت دریا می تواند به لحاظ اقتصادی ، نظامی ،سیاسی ، فرصتی در خزر باشد.
به گزارش ایرنا، ˈ فرهاد منتصر کوهساری ˈ روز سه شنبه در این همایش خاطرنشان کرد : این فرصت و موهبتی است که بهره برداری از آن نیازمند تجمیع نیروها و اندیشه دستگاه های مختلف است.
وی تصریح کرد : اگر به دنبال اشتغال پایدار به ویژه در استان های شمالی هستیم، باید از ظرفیت دریا استفاده کنیم .
وی افزود: در صورت لحاظ کردن برنامه ریزی صحیح و جامع و فراهم ساختن زیرساخت ها ، فرصت های اقتصادی که هم اکنون در مرکز ایران متمرکز است با اتخاذ سیاست های اقتصادی دریامحور در استان های شمالی ما نیز پدیدار شود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان در تبیین روز 21 مرداد بعنوان روز دریای خزر ادامه داد: ما موظفیم از دریایی که از آن بهره می بریم به نوعی استفاده کنیم که سهم آیندگان محفوظ بماند.
وی با اشاره به ساختار و ویژگی های طبیعی و توپوگرافی این پهنه آبی یادآور شد: اگرچه در دریای خزر بعنوان یک دریاچه ملزم به رعایت قوانین بین المللی مترتب بر دریاهای آزاد نیستیم اما کشورهای منطقه به این نتیجه رسیده اند که پایداری حیات و معیشتشان منوط به حفاظت از این دریاست.
کوهساری گفت: ما با پیوستن به کنوانسیون های بین المللی امداد و نجات و جستجوی دریایی ، کنوانیسیون مقابله با آلودگی نفتی و امثال آن ، مجدانه می کوشیم تا ایمنی و امنیت را در این پهنه آبی حفظ کنیم .
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان اجرای مانورهای منظم جستجو و امداد و نجات دریایی را از این دست عنوان و تصریح کرد : برنامه دو روزه امسال در همین راستا طراحی شده تا برای بروز هرگونه حادثه آماده باشیم.
وی همچنین به خریداری به روزترین تجهیزات برای آمادگی مواجهه با سوانح دریایی توسط اداره کل بنادر و دریانوردی گیلان اشاره کرد.
*تجمیع اراده کشورهای منطقه
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان با اشاره به بیانیه ای که به تازگی در آستراخان از سوی وزیران محیط زیست کشورهای حاشیه خزر و نهادهای مرتبط ارائه شد، گفت: بخشی از این بیانیه بر مانورهای مشترک پنج کشور دلالت دارد تا بتوانند با آمادگی قبلی در صورت بروز حادثه از تمام ظرفیت های منطقه برای دفع و رفع فوری حادثه استفاده کنند.
کوهساری ابراز امیدواری کرد، بیانیه آستراخان بستری باشد تا برنامه ریزی کلان و اصولی در رعایت الزامات مختلف دریایی و زمینی در برنامه های استخراج و اکتشاف و مسافرتی حوزه دریای خزر اعمال شود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان تصریح کرد: به خاطر داشته باشیم که امنیت و ایمنی دریانوردی یکی از اصول اساسی است و کشور توسعه یافته کشوری است که برنامه توسعه ای دریا محور داشته باشد.
دریای خزر که گاهی بزرگترین دریاچه جهان و گاهی کوچکترین دریای خودکفای کره زمین طبقه بندی می شود، بزرگترین پهنه آبی محصور در خشکی است، طول آن حدود یک هزار و 200 کیلومتر و عرض آن بین 196 تا 435 کیلومتر است .
قسمت شمالی این دریا بسیار کم عمق است به طوری که تنها نیم درصد آب دریا در یک چهارم شمالی دریا قرار دارد و عمق آن به طور میانگین کمتر از پنج متر است. حدود 130 رودخانه به این دریا می ریزند که اکثر آن ها از شمال غربی به دریا می پیوندند. بزرگترین آن ها رود ولگاست که هر سال به طور میانگین241 کیلومتر مکعب آب را وارد دریای خزر می کند.
طبیعت بسته خزر آن را منزلگاه جانوران و گیاهان منحصربه فردی کرده است اما در عین حال موجب شده تا در مقابل آلودگی های کشاورزی و صنعتی و نفتی بسیار آسیب پذیر باشد.
این دریا از نظر منابع نفت و گاز بسیار غنی است و ذخایر نفتی آن حدود 17 تا 35 میلیارد بشکه برآورد می شود. بخشی از نفت دریاچه که از میدان نفتی باکو پایتخت جمهوری آذربایجان برداشت می شود از طریق خط لوله باکو-تفلیس-جیهان به سواحل مدیترانه منتقل می شود.
از منابع مهم این دریا؛ ذخایر نفت و گاز موجود در زیر بستر دریا و همچنین انواع ماهیان خاویاری را می توان نام برد.ک/2
620 /695
21/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]