واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سرمقاله هفته نامه مرزپرگهر: از تخریب بودای بامیان تا مقابر پیامبران موصل زاهدان- ایرنا- هفته نامه محلی ˈمرز پرگهرˈ سیستان و بلوچستان سرمقاله جدیدترین شماره خود را ˈاز تخریب بودای بامیان تا مقابر پیامبران موصلˈ به قلم مدیر مسوول اختصاص داده است.
به گزارش ایرنا، دکتر باقر کرد مدیر مسوول و صاحب امتیاز این هفته نامه در سرمقاله نشریه شماره (464-465) نوشته است: بشر در طول حیات چند هزار ساله خود در زمینه باورهای ماوراء الطبیعه، سیر و سلوک شگفت انگیزی را از سر گذرانده و آثاری را به وجود آورده است که امروز جزو عجایب این کره خاکی و ذهن خلاق بشر محسوب می شود.
بیشتر این ساخته های فکر و دست بشر به دلیل ابتکار و نو آوری و کوشش و تلاشی که در طراحی و بنای آن به کار رفته به عنوان میراث فرهنگی بشریت در همه جهان نگهداری و حفاظت می شود. آنچه باعث ماندگاری این آثار شده است، دقت و ظرافتی است که هنرمندان بزرگ و اجداد و نیاکان ما در طراحی و ایجاد این آثار و بناهای شگفت به کار برده اند.
امروز دیگر بسیاری از باورهایی که انسان را به ماورائ الطبیعت پیوند می داد و نشان از کم دانشی و بی اطلاعی وی از جهان پیرامونی و آفرینش داشت از میان رفته و جای آنرا ادیان بزرگ و یکتا پرستی گرفته است. ولی آنچه که به عنوان نماد و نشانه های بشری از سیر و سلوک او باقی مانده یکی از بهترین امکاناتی است که بشر نسل امروز و آینده را با سیر تحول این اندیشه بشری آشنا می کند.
در واقع وجود این آثار بر روی کره زمین یک موزه بزرگ و دانشگاهی برای آموختن درس تاریخ و تحول اندیشه، هنر و باورهای بشری است. شاید اگر دست کسانی که مجسمه های بودا و مساجد پیامبران را به عنوان نماد کفر تخریب می کنند به خورشید و ماه که روزی مورد پرستش بشر بوده اند هم می رسید، بدون آنکه بیندیشند که تخریب آنها به نابودی خودشان منجر می شود، این کار را می کردند!
اکثر این آثار تاریخی به عنوان مفاخر اندیشه و هنر بشر، در یونسکو ثبت شده و جزو میراث فرهنگی جامعه ی بشری محسوب می شود. بیشتر کسانی که از مجسمه های بودای بامیان دیدن کرده اند، نه تنها بت پرست و بودایی نبودند و نشدند بلکه این مجسمه های عظیم، بازدیدکنندگان را به این حقیقت واقف می کرد که انسان در راه باورهای ماواء الطبیعه و آنچه که امروز ما به آن اعتقاد الهی و باورهای دینی می گوییم می تواند چه کار های شگفت آوری را انجام داده و چگونه تا مرز از خود گذشتگی و وقف حیات دنیوی خود پیش برود.
تقریبا بیشتر دانش بشری، از آسمان و زمین و گردش ستارگان و شناخت اسرار کائنات گرفته تا آنچه که ما و تخریب کنندگان مجسمه بودا، به عنوان تکنولوژی از آن بهره می بریم به همین کنجاوی بشر و در راستای شناخت اسرار آفرینش و خالق زمین و آسمان به وجود آمده است. نگرشی به سیر تحول و تکوین این کنجکاوی بشر و آثار به جای مانده از آن است که نشان می دهد انسان چگونه از پرستش مخلوق به پرستش خالق رسیده است. از آن گذشته وجود همین آثار است که خلاقیت و عظمت خداوند را در آفرینش موجودی به نام انسان آشکار می کند.
این آثار از مراکز ستاره شناسی تا مقابر و نوشته های بزرگان، همه جزو میراث عظیم فرهنگی بشر است که متاسفانه به دست گروهی گرفتار جهل و خرافات که خود را تنها موحدان عالم و سالکان راه خداوند می دانند، نابود می شود. این افراد برای یک لحظه هم، سرنوشت دیگرانی را که هم ذات آنان بوده اند را در منظر نگاه و اندیشه خود قرار نمی دهند و حتی به اندازه بازدیدکنندگان مجسمه های بودا هم به خود زحمت نمی دهند که لااقل برای یکبار هم که شده زندگی، باورها و آنچه هیتلر و پیش از آن فرعون بر سر بشر آورده اند را مطالعه کنند و از آن عبرت بگیرند.
در طول قرون گذشته، اشخاص و گروههای بسیاری بوده اند که دچار این توهم مالیخولایی شده و گمان کرده اند که می توانند انسانهای دیگر را همانند خشت در کوره بیندازند و آجرهایی با اندیشه و قد و قواره خود بیرون بیاورند. این اندیشه تنها مربوط به هیتلر و موسلینی، نازیسم و فاشیم نبوده و نیست. امروز بیشتر این اشخاص و گروهها به عنوان ستمگران خودکامه تاریخ مورد لعن و نفرین جامعه بشری قرار دارند و این سیر باطل گویا همچنان ادامه خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، هفته نامه مرزپرگهر به عنوان نخستین نشریه دو زبانه فارسی -بلوچی در زاهدان منتشر و گستره توزیع آن سراسر سیستان و بلوچستان است.
7307 / 653
21/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]