واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: محیط بانان هم چنان در عرصه های آسیب دیده پارک ملی گلستان حضور دارند گرگان - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان گفت: برای جلوگیری از شعله ور شدن مجدد آتش در پارک ملی گلستان، محیط بانان کماکان در عرصه های جنگلی پارک حضور دارند.
ˈاسماعیل مهاجرˈ دوشنبه شب در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: آتش به طور کلی مهار شده و جلوی پیشروی آن گرفته شده اما به طور کامل اطفاء نشده، از این رو محیط بانان حداقل دو تا سه روز دیگر در منطقه حضور دارند و مراقبند تا حریق مجددا شعله ور نشود.
وی ادامه داد: زیرا درختان پهن برگ که دچار حریق شده کنده های آن هم چنان در حال سوختن است و به طور معمول دو سه روز طول می کشد تا تبدیل به خاکستر شود.
وی افزود: اگر آب بر روی بقایای درختان سوخته شده ریخته شود تبدیل به ذغال شده و خطر حریق مجدد از بین می رود.
وی گفت: هم اینک خاکسترهای موجود در عرصه هایی که دچار حریق شده تا زانو هم می رسد.
وی ابراز امیدواری کرد که در ساعات شب با کاهش دما و افزایش رطوبت هوا از شعله ور شدن آتش های زیر خاکستر جلوگیری شود.
وی وسعت عرصه های مرتعی و جنگلی آسیب دیده از آتش سوزی را بیش از 250 هکتار ذکر کرد و افزود: علاوه بر علف ها و بوته های مرتعی، گونه های درختی باارزش مانند ارس، افرا، کرکو، داغداغان، بلند مازو، بلوط، انجیلی، راش و سفید پلت که گونه های پهن برگ خزری هستند دچار آسیب شده اند.
وی با اشاره به وقوع 6 بار آتش سوزی در پارک ملی گلستان ظرف دو ماه اخیر احداث سایت اطفاء حریق در این پارک را بسیار ضروری دانست و گفت: اما در برنامه کوتاه مدت می توان با ایجاد چادرهای آتشبان و حضور شبانه روزی نیروهای محیط بان در آن و هم چنین تجهیز آن به امکانات اولیه مانند بی سیم و تلفن همراه در مواقع ضروری با اطلاع بموقع از بروز حریق، از گسترش آن جلوگیری کرد.
وی هم چنین گفت: در تمامی آتش سوزی های روی داده، عامل انسانی دخیل بوده اما در برخی از آتش سوزی های قبلی که در حاشیه جاده به واسطه سهل انگاری مسافران عبوری رخ داده امکان اطفاء حریق راحت تر بوده اما مهار آتش سوزی شب گذشته به دلیل کوهستانی و صعب العبور بودن منطقه با دشواری همراه بوده است.
وی با بیان این که این حریق قطعا توسط شکارچیان غیرمجاز صورت گرفته است دلیل این امر را آتش سوزی در ارتفاعات و قللی که در قلب پارک قرار دارد ذکر کرد و افزود: محل آتش سوزی محل رفت و آمد مردم عادی و یا مسافران و گردشگران نبوده است.
وی اضافه کرد: با توجه به برخورد جدی که طی ماه های اخیر با متخلفان شکار صورت گرفته آن ها به دنبال انتقام گیری هستند و حتی با تلفن هم تهدید می کنند و می توان گفت که مشکل امنیتی درست شده است.
وی هم چنین عبور جاده از داخل پارک ملی گلستان و تردد بالای خودروها را از دیگر عوامل تهدیدکننده این پارک دانست.
آتش سوزی پارک ملی گلستان ساعت 18 عصر یکشنبه آغاز شد که با اطلاع رسانی محیط بانان، گروه های مختلف امدادی از منابع طبیعی، هلال احمر، ارتش و نیروهای مردمی به منطقه اعزام و تا ساعات اولیه دوشنبه شب مشغول مهار آن شدند.
وقوع این آتش سوزی همزمان شد با 19 مرداد سالروز تاسیس پارک ملی گلستان که 57 سال از تأسیس آن می گذرد.
پارک ملی گلستان نخستین پارکی است که در ایران عنوان پارک ملی را به خود اختصاص داد. این پارک تا قبل از سال 1336 از شکارگاه های شناخته شده و پر آوازه کشور محسوب می شد و به جنگل گلستان مشهور بود.
در 19 مرداد سال 1336 به نام منطقه حفاظت شده ˈآلمه وایشکیˈ تحت حفاظت و حمایت کانون شکار ایران قرار گرفت.
پارک ملی گلستان که با وسعت 91 هزار و 895 هکتار تحت حفاظت قرار گرفته در سال 1977 به عنوان ذخیره گاه زیست کره انتخاب و به پروژه شماره 8 برنامه انسان و کره مسکون (MAB) یونسکو اهداء گردید و تاکنون نیز جایگاه خود را در خانواده ذخیره گاه های زیستکره جهان حفظ کرده است.
وجود یک هزار و 362 گونه گیاهی که یک پنجم فلور گیاهی ایران را شامل می شود و هم چنین وجود 302 گونه جانوری و 149 گونه پرنده نشانه اهمیت حیاتی این پارک است.
602
21/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]