واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سمفونی مرگ حیوانات پارک ملی گلستان را پایان دهید گنبدکاووس - ایرنا - سمفونی مرگ حیوانات پارک ملی گلستان که هر روز آهنگ آن تند و تند تر می شود چه وقت و به دست چه کسانی قطع خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، پارک ملی گلستان، نخستین پارکی است که در ایران، عنوان پارک ملی را به خود اختصاص داده است و در یک منطقهای کوهستانی در منتهیالیه شرق البرز و جنگل های شمال کشور در شرقی ترین نقطه از استان سرسبز گلستان قرار دارد.
این منطقه کوهستانی بوسیله درهای که رودخانه مادرسو در آن جاری است و در ابتدا جاده آسیایی بین تنگراه تا دشت قرار دارد به دو نیمه شمالی و جنوبی تقسیم شده است.
مساحت این پارک حدود 92 هزار هکتار است که شامل درهها و چشم اندازهای متنوع، منابع آبی متعدد نظیر رودخانهها، نهرها و چشمهها و آبشارها است و از تنوع زیستی و ارزشهای اکوتوریستی بسیار بالایی برخوردار است.
عبور جاده آسیایی از قلب پارک ملی گلستان ضمن قطع ارتباط اکولوژیک در دو سمت این جاده، باعث شده تا تعداد زیادی از گونه های جانوری ارزشمند از جمله پلنگ، خرس قهوه ای، مرال، آهو و … بر اثر برخورد با خودروهای عبوری در این جاده از بین بروند.
تلف شدن حیوانات در اثر برخورد با خودروهای عبوری از یک طرف ، شکار حیوانات توسط عده ای شکارچیان غیر مجاز در این منطقه و مهمتر از همه بروز آتش سوزی بر اثر بی احتیاطی مردم از جمله مشکلات عمده این منطقه است.
تلف شدن هر روزه حیوانات این پارک ملی سبب شده تا برخی از گونه های جانوری این پارک ملی در معرض انقراض قرار گیرد.
عبور خودروهای مختلف در میان این پارک ملی سرسبز در سالیان گذشته به دلیل تعداد و سرعت پایین خودروها، خطرات زیادی را برای حیوانات ساکن در این منطقه بوجود نمی آورد و یا تعداد تلفات آنان بسیار اندک بود اما امروزه که با افزایش سرعت و تعداد خودروها تلفات حیوانات روز به روز افرایش می یابد.
بر اساس اعلام روابط عمومی حفاظت محیط زیست گلستان، در طی 129 روز گذشته از سال جاری، تعداد 206 جانور یعنی به طور متوسط در هر روز بیش از یک حیوان در جاده این پارک تلف شدند.
این در حالی است که این آمار تنها مواردی است که محیط بانان زحمت کش پارک ملی گلستان مستند سازی کرده اند و شامل حیواناتی که پس از برخورد با خودروهای عبوری در اثر خونریزی در نقاط دیگر پارک تلف شده اند ، نمی شود.
در مدت 129 روز گذشته، تعداد 12 سمور سنگی، 8 خوک وحشی (گراز)، 53 بچه خوک وحشی، 19 شغال 39 کلاغ، 6 روباه، 2 راسو، یک دوپای کوچک، 53 حلقه لوس مار، 1 گرزه مار، 2 خارپشت، 3 پلنگ، 2 آهو، 4 سهره جنگلی و یک گورکن بر اثر برخورد با خودروهای عبوری در جاده میان گذر پارک ملی گلستان از بین رفته اند.
این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته در این منطقه تنها 40 جانور در این پارک تلف شده اند که بیشترین فراوانی مربوط به شغال 16 مورد ، سمور 6 مورد و گراز 6 مورد و جغد 5 مورد بوده است.
از سوی دیگر در سالهای گذشته موضوع تغییر مسیر و خروج جاده از پارک ملی گلستان یکی از بحث های داغ کشور بود بطوریکه در دو دولت گذشته خروج این جاده از تصویب هیات دولت گذشت و مسیر جایگزین آشخانه - گلیداغ - کلاله ابلاغ شد ولی متاسفانه تاکنون هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
با خروج جاده از پارک و برداشتن دیواره های بتنی دو طرف آن، ارتباط جانوران ما بین قسمت های شمالی و جنوبی پارک برقرار خواهد شد. در غیر این صورت شاهد جدایی کامل اکولوژیکی، ادامه مرگ گونه های جانوری در اثر تصادفات جاده ای، بروز آتش سوزی های مکرر و در نتیجه نابودی تنوع زیستی یکی از ارزشمندترین عرصه های طبیعی کشور خواهیم بود.
سالانه هزاران از مسافران و گردشگران داخلی و خارجی سوار بر خودروهای مختلف از تهران به مشهد مقدس از این جاده بین المللی عبور می کنند.
پارک ملی گلستان در حوزه جغرافیایی شهرستان 60 هزار نفری گالیکش در شرق استان گلستان قرار دارد.
گزارش از: ابراهیم پور
/622/
06/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]