واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: وزیر نیرو: صنعت برق کشور در آستانه جهش در بخش فن آوریهای روز دنیا است قزوین - ایرنا - وزیر نیرو گفت: صنعت برق کشور با بهره برداری از نیروگاه های بادی در آستانه یک جهش در بخش فن آوری های روز دنیا است.
ˈحمید چیت چیانˈ روز دوشنبه در نشستی که با حضور جمعی از مسوولان استان قزوین درسالن شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین برگزار شد، افزود: بهره برداری از توربین های 2.5 مگاواتی و احداث نیروگاههای بادی، کاری ارزشمند است که با پیشتیبانی دولت و مجلس، شاهد تحقق آن هستیم.
وی اظهارکرد: این توربین های بادی 17 سال پیش در کشور دانمارک برای نخستین بار مورد بهره برداری قرار گرفت و ما آن زمان آرزو می کردیم که چنین نیروگاههایی در کشور ما هم مورد بهره برداری قرار گیرد که امروز شاهد تحقق این آروزی دیرین در کشور هستیم.
چیت چیان با اشاره به اینکه به دلیل بهره مندی کشور از منابع غنی نفت و گاز، در گذشته بسیاری به ایجاد نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور اعتقادی نداشتند، گفت: وزارت نیرو سه سال پیش اقدام به ایجاد کارگروه تخصصی نمود که به این نتیجه رسیدند که برق تولیدی با سوخت مایع بسیار پرهزینه تر از توربین های بادی است و تولید برق با سوخت گاز نیز در صورتی که میزان مصرف هر متر مکعب گاز کمتر از 23 سنت باشد ارزان تر و اگر بیشتر باشد گران تر خواهد بود و در نهایت به مزیت های توربین های بادی رسیدند.
چیت چیان خاطرنشان کرد: علاوه بر مزیت های اقتصادی، کاهش صدمات زیست محیطی، اشتغالزایی بیشتر، امکان نصب آن در نقاط مختلف، حفظ ذخایر فسیلی و امکان صادرات بیشتر و در نهایت امنیت و پایداری شبکه از مهمترین مزیت های ایجاد چنین نیروگاههای است.
به گفته وی، در حال حاضر 21 درصد کل برق تولیدی جهان با استفاده از منابع انررژی تجدید پذیر است که در این میان انرژی بادی در رتبه دوم قرار دارد.
وی افزود: طی سال های 2008 تا 2013 بالاترین نرخ رشد انرژی های تجدید پذیر در جهان مربوط به نیروگاههای خورشیدی با 55 درصد و نیروگاههای بادی با 21 درصد گزارش شده است.
چیت چیان، از انعقاد قرارداد تولید 944.5 مگاوات برق از منابع تجدیدپذیر و بادی با بخش خصوصی و در دولت یازدهم خبر داد و افزود: تاکنون 142 مگاوات مورد بهره برداری قرار گرفته که از این میزان 96 مگاوات آن دولتی بوده و در سایت های کهک و بینالود قرار دارد.
وزیر نیرو با اشاره به وجود مناطق مختلف کشور جهت نصب توربین های بادی اشاره کرد و گفت: ضریب ظرفیت تولید این نیروگاهها در کشور بسیار بالا است به نحوی که این میزان در خواف 60 درصد و در استان قزوین 40 درصد است.
چیت چیان در ادامه به مساله آب در کشور و استان قزوین اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه مسوولیت تامین آب در کشور با وزارت نیرو است، اما متاسفانه طی هفت تا هشت سال گذشته کشور ما با خشکسالی های متوالی روبرو بوده است.
وی افزود: در استان قزوین عملیات ساخت سه سد نهب، بالاخانلو و سدی با مشارکت استان های تهران و البرز در حال اجرا است و سه طرح مطالعاتی ساخت سد نیز در دستور کار هست.
چیت چیان گفت: این وزارتخانه چند برابر اعتبارات سالانه خود به پیمانکاران بدهکار است اما با وجود چنین مشکلاتی همچنان به کارهای خود ادامه می دهد و با وجود کاهش 8 درصدی بارش امسال نسبت به 46 سال گذشته و کاهش میزان آب ورودی رودخانه ها تا 48 درصد، ما همچنان در این زمینه با کمبودهای فراوانی مواجه هستیم.
وزیر نیرو اظهارداشت: آن چه که می تواند تلاش های مجموعه وزارت نیرو را به نتیجه برساند، مدیریت مصرف است که در صورت انجام آن با همین منابع موجود نیز می توان به نیازهای منطقی موجود پاسخ داد اما در صورتی که این مهم انجام نشود در صورت چند برابر شدن منابع آبی نیز نمی توان به نیازها پاسخگو باشیم.
چیت چیان، نیروگاه شهید رجایی قزوین را یکی از نیروگاههای بزرگ و مهم کشور دانست و گفت: این مجموعه با توجه به توسعه بخش صنعت قزوین، توانسته نیازهای برق این استان را تامین نماید.
وزیر نیرو صبح امروز فاز اول بزرگترین نیروگاه بادی کشور را با ظرفیت تولید 20 مگاوات در منطقه کهک تاکستان افتتاح کرد.
627 / 614
20/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]