واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سخت و زیان آور بودن شغل خبرنگاری و سیاست یک بام و دو هوا - مریم انجیدنی مشهد - ایرنا - ˈنوشته هایت بیان دردهای کسانی است که نمی توانند بگویند و فریادشان بی صداستˈ ...
این پیامکی است که در چند روز اخیر و بویژه در روز خبرنگار که از آن به عنوان روز حق گویی و روز حق جویی یاد می شود تلفن شاغلان در این حرفه را به صدا در آورد.
متن پیام ارسالی تداعی کننده این سووال بود که فریادهای بی صدای خبرنگاران را چه کسی پاسخگو است و شروعی برای نوشتن شد.
جایگاه روزنامه نگاری و خبرنگاری همواره در دنیا از اهمیت بسزایی برخوردار است و گروهی که در این حرفه فعالیت می کنند، علاوه بر نقش مهمی که در اهرم های نظارتی و رویدادهای مختلف جوامع دارند، به لحاظ صنفی و رفاهی از مزایای بسیاری نظیر توجه ویژه به سختی کارشان در پرداخت حقوق و بازنشستگی برخوردارند.
چالش های متعدد حوزه خبر و خبررسانی در کشورمان اکنون بر کسی پوشیده نیست، اما در این میان یکی از مشکلات صنفی که گلایه های خبرنگاران را بدنبال داشته، نقایص اجرای قانون صاحبان مشاغل سخت و زیان آور و تبعیض در بازنشستگی دست اندرکاران عرصه خبر بویژه عدم اجرای این قانون در بین خبرنگاران خبرگزاری جمهوری اسلامی است.
آئین نامه اجرایی قانون بازنشستگی پیش از موعد صاحبان مشاغل سخت و زیان آور توسط هیات وزیران در سال 1380 تصویب شد.
حرفه خبرنگاری نه به دلیل خطرات جسمی بلکه به خاطر شرایط روحی و استرس های فراوان این شغل، یکی از مشاغلی است که مشمول بازنشستگی آئین نامه مشاغل سخت و زیان آور قرار گرفت.
بر اساس این آئین نامه افرادی که دارای شغل سخت هستند، بعد از 20 سال متوالی و یا 25 سال متناوب کار، بدون شرط سنی بازنشسته می شوند.
از زمان تصویب این قانون تاکنون خبرنگاران رسانه های جمعی با مشکلات مختلفی برای بازنشستگی خود رو به رو بوده اند.
اعتراض آنان این است که چرا قانون مشاغل سخت و زیان آور به دبیران، سردبیران و مدیران خبر که با استرس و مسوولیت بیشتری در این عرصه رو به رو هستند، تعلق نمی گیرد.
از سوی دیگر گلایه زیادی که خبرنگاران خبرگزاری جمهوری اسلامی از این بابت دارند این است که قانون مشاغل سخت و زیان آور، مشمول آنها نمی شود.
به طوریکه بازنشستگی تمامی خبرنگاران رسانه های جمعی نظیر روزنامه ها، خبرگزاری ها و صدا و سیما به غیر از مجموعه ایرنا اکنون تابع این قانون است.
توجیه آنان این است که خبرنگاران خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا ) کارمند دولت محسوب می شوند و بنابراین مشمول مشاغل سخت و زیان آور نیستند.
مدیر کل بیمه تامین اجتماعی خراسان رضوی در این باره معتقد است: مراکز دولتی به دلیل اینکه تابع قانون خاص نظام جامع خدمات کشوری و ضوابط حاکم بر آن هستند، مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور نیستند اما سایر خبرنگاران شاغل در روزنامه ها و خبرگزاری ها می توانند با 20 سال سابقه کار بازنشسته شوند.
به گفته وی، موضوع سخت و زیان آور بودن کارکنان دولتی و خبرنگاران خبرگزاری ایرنا باید از طریق دفتر جبران خدمت نهاد ریاست جمهوری مورد رسیدگی قرار گیرد و خود خبرنگاران باید برای حل این مشکل تلاش کنند.
این در حالی است که همگان می دانند که رسالت خبرنگاری در خبرگزاری ها بویژه خبرگزاری جمهوری اسلامی به لحاظ سرعت و دقت از ظرافت ها و ویژگیهای خاصی برخوردار است و خبرنگاران این حوزه برای انعکاس اخبار و انتشار رویدادها با استرس های فراوانی روبرو هستند.
از سوی دیگر خبرنگاران خبرگزاری جمهوری اسلامی به لحاظ زمان و سرعت اطلاع رسانی و همچنین دقت در نحوه انتشار اخبار همواره با محدودیت های خاصی مواجه هستند.
خبرنگاران خبرگزاری جمهوری اسلامی همزمان با گرامی داشت روز خبرنگار، منتظر شنیدن پاسخ مسوولان به این سووال هستند که چرا باید بین فعالیت آنان با تمام سختی هایش با سایر رسانه ها در خصوص اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور تا این حد تبعیض وجود داشته باشد.7487
20/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]