تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):فاطمه بانوى زنان بهشت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852310097




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گردشگری سلامت اعضای اکو، ظرفیتی مغفول مانده


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گردشگری سلامت اعضای اکو، ظرفیتی مغفول مانده نوشهر - ایرنا - اعضای سازمان همکاری اقتصادی (اکو) 27 مرداد در شهرستان رامسر گرد هم می آیند تا راه های توسعه گردشگری سلامت بین کشورهای عضو این سازمان منطقه ای را بررسی کنند.


گردشگری سلامت یکی از بخش های مهم و پردرآمد صنعت گردشگری است که بر اساس آمارهای جهانی، گردشگری سلامت در سال 2012 میلادی یکصد میلیارد دلار درآمد داشته است.
این صنعت با توجه به در سال 2010 میلادی 40 میلیارد دلار درآمد کسب کرده بود که روند رو به رشت صنعت گردشگری سلامت را نشان می دهد و از این رو کارشناسان انتظار دارند که میزان گردش مالی ناشی از آن در آینده به 200 میلیارد دلار در جهان افزایش یابد.
نگاهی به توانمندی های جمهوری اسلامی ایران در حوزه پزشکی حاکی است که حضور پر تعداد پزشکان متخصص، وجود مراکز بهداشتی و درمانی مجهز و همچنین پایین بودن قیمت تمام شده خدمات بهداشتی و درمانی در مقایسه با دیگر کشورها می توانند به عاملی برای ترغیب گردشگران درمانی به ایران شوند.
در این میان پایین بودن هزینه های درمان در ایران در مقایسه با کشورهای اروپایی و آمریکا حتی سبب شده تا بسیاری از ایرانیان مقیم خارج از کشور تمایل داشته باشند بیماری ها و مشکلات پزشکی خود را در جریان سفر به ایران درمان کنند.
همچنین همه ساله گردشگران بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج فارس، افغانستان، پاکستان، ترکمنستان و کشورهای آسیای میانه برای استفاده از خدمات درمانی و پزشکی به ایران سفر می کنند.
درمان و انجام جراحی پیوند اعضا به خصوص کبد، جراحی های مختلف چشم، جراحی های ارتوپدی و تعویض مفصل زانو، دندانپزشکی و جراحی های زیبایی از جمله خدمات پزشکی در ایران است که گردشگران سلامت را به سفر به ایران ترغیب می کند تا با هزینه ای کمتر از این امکانات درمانی استفاده کنند.
مروری به وضعیت درمانی و پزشکی کشورهای حوزه آسیای میانه و خاورمیانه نشان می دهد برخی از این کشورها با وجود آن که فاقد امکاناتی چون برخورداری از پزشکان متخصص و پایین بودن هزینه تمام شده خدمات درمانی هستند اما با برنامه ریزی توانسته اند درآمد قابل توجهی از این راه کسب کنند.
در این میان شرایط پزشکی و درمان موجود در میان کشورهای عضو اکو نیز قابل توجه است؛ این کشورها با جمعیتی نزدیک به 500 میلیون نفر ظرفیت های خوبی برای اعزام گردشگر سلامت به ایران دارند که مسوولان می توانند به عنوان یکی از برنامه های میان مدت برای جذب گردشگر سلامت، نگاه ویژه ای به این منطقه داشته باشند.
اکو به عنوان یک سازمان اقتصادی منطقه ای و با 42 سال سابقه، اکنون 10 عضو دارد و علاوه بر ایران، ترکیه و پاکستان که بنیانگذاران آن به شمار می روند، کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز اعضای این سازمان به شمار می روند.
بر اساس اعلام ˈمحمدرضا کرباسیˈ دبیرکل اتاق بازرگانی اکو، از چهار سال پیش تاکنون درآمد حاصل از گردشگری سلامت در ایران چهار برابر افزایش یافته و به رقم نیم میلیارد دلار رسیده است.
به گفته وی، چهار سال پیش درآمد گردشگری سلامت در ایران پنج برابر صادرات تجهیزات پزشکی و دارو بوده که این رقم امروز به 10 برابر افزایش یافته است.
هرچند گردشگری سلامت در ایران در سال های اخیر روند رو به رشدی را طی کرده اما با توجه به توانمندی های پزشکی در کشور، سهم ایران از درآمد جهانی این صنعت همچنان ناچیز است و تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.
آمار نشان می دهد در سال 2012 سهم کشورهای اسلامی از درآمد جهانی صنعت گردشگری سلامت تنها سه میلیارد دلار بود که ایران در این سال تنها 350 میلیون دلار از این صنعت درآمد کسب کرد و در رتبه 53 جهانی قرار گرفت.
هر گردشگر سلامت به طور میانگین برای کشور میزبان پنج تا 10 هزار دلار درآمد ارزی دارد در حالی که این رقم برای یک گردشگر عمومی نزدیک به هزار دلار برآورد می شود.
همچنین گردشگران سلامت علاوه بر استفاده از خدمات درمانی و پزشکی از دیگر خدمات کشورهای میزبان بهره می گیرند که خود می تواند عاملی برای پویایی و درآمد زایی اقتصاد این کشورها باشد.
دبیر کل اتاق بازرگانی اکو در این باره می گوید: در سال 2012 میلادی 55 میلیون گردشگر وارد کشورهای عضو اکو شدند که از این رقم ایران مقصد چهار میلیون گردشگر بود.
کرباسی از ایران و ترکیه به عنوان دو کشور فعال عضو اکو در زمینه گردشگری سلامت یاد کرد و افزود: ایران باید از این ظرفیت بیشترین بهره را ببرد و با بسترسازی های مناسب از جمله مراکز درمانی استاندارد و خدمات بیمه ای لازم به جذب بیشتر گردشگران سلامت اقدام کند.
وی گفت: بحث گردشگری سلامت از چهار سال پیش مطرح و با همت وزارت امور خارجه، ویزای گردشگری سلامت طراحی شد تا ورود این دسته از گردشگران برای بهره گیری از خدمات درمانی به ایران تسهیل شود.
کرباسی تاکید کرد: سال گذشته 10 هزار ویزای سلامت از طریق نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در کشورهای دیگر صادر شد و در تلاش هستیم با رفع موانع موجود، ویزای سلامت با سهولت بیشتری برای متقاضیان صادر شود.
دبیر کل اتاق بازرگانی اکو می گوید: با توجه به اهمیت موضوع گردشگری سلامت در حوزه کشورهای عضو اکو قرار است نخستین کنفرانس گرشگری سلامت کشورهای عضو این سازمان اقتصادی از 27 مرداد به سه روز به میزبانی ایران در شهرستان رامسر برگزار شود.
بنا بر اعلام دبیرخانه این کنفرانس، ٧٤ عنوان مقاله به این همایش ارسال شده که بیشترین مقالات با 30 عنوان مربوط به معرفی ظرفیت های گردشگری سلامت استان مازندران است.
بهداشت و درمان، ارتباط با مشتری، فناوری ارتباطات و اطلاعات، اقتصاد، نیروی انسانی در گردشگری سلامت و گردشگری سلامت در کشورهای اکو محورهای مقالات ارسالی به این کنفرانس را تشکیل می دهند.
در این کنفرانس علاوه بر اندیشمندان ایرانی 70 میهمان خارجی از کشورهای آذربایجان، ازبکستان، افغانستان، تاجیکستان، ترکیه، پاکستان، ترکمنستان، قزاقستان و قرقیزستان نیز حضور دارند.
تقارن برگزاری این کنفرانس با توجه ویژه دولت یازدهم به بهره گیری از ظرفیت های صنعت گردشگری برای رونق اشتغال در کشور، امیدهایی را برای بهره گیری حداکثری از گردشگری سلامت در بین فعالان این بخش ایجاد کرده است.
ˈمسعود سلطانی فرˈ معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می گوید که این سازمان با همه توان از رونق گردشگری سلامت حمایت می کند.
وی افزود: بیش از 30 گروه سرمایه گذار در بخش گردشگری سلامت بویژه برای ایجاد مکان هایی که علاوه بر ارایه خدمات درمانی به متقاضیان دارای امکانات اقامتی مناسب باشند، سرمایه گذاری کرده اند.
سلطانی فر با یادآوری درآمدزایی گردشگری سلامت اظهار داشت: گردش مالی گردشگری سلامت در جهان 150 تا 200 میلیارد دلار است که ایران نیز با توجه به ظرفیت های موجود در نیروی متخصص و زیربناها بخش بهداشت و درمان می تواند به مقصد گردشگران تخصصی بخش سلامت تبدیل شود.
معاون رییس جمهوری پایین بودن هزینه های درمانی در ایران در مقایسه با بسیاری از کشورهای اروپایی و حاشیه خلیج فارس را از نقاط مثبت رونق این صنعت عنوان کرد و گفت: در تامین تجهیزات تا حدودی با مشکل مواجه هستیم ولی می توان این زیرساخت ها را تامین کرد.
سلطانی فر از بیمارستان های رضوی مشهد، نمازی شیراز و دو مرکز در تهران و برخی بیمارستان های مرزی به عنوان مقاصد گردشگری سلامت در ایران یاد کرد.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: تعرفه های درمانی در ایران 20 تا 30 درصد پایین تر از کشورهای اروپایی و عربی است و تخصص پزشکان ایرانی نیز در حد بالایی قرار دارد.
وی همچنین تاکید کرد: کارگروهی برای توسعه فعالیت های گردشگری سلامت میان سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، وزارت امور خارجه، وزرات بهداشت درمان و آموزش پزشکی و نظام پزشکی ایجاد شده و دبیرخانه آن در سازمان میراث فرهنگی مستقر است.ک/4
1535/1654/2025



20/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن