واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارگاه علمی ، آموزشی و تخصصی اقتصاد مقاومتی در تبریز برگزار شد تبریز- ایرنا- کارگاه علمی ، آموزشی و تخصصی اقتصاد مقاومتی ویژه مدیران در تبریز برگزار شد .
به گزارش ایرنا ، این همایش روز شنبه به ابتکار معاونت برنامه ریزی و بودجه استانداری آذربایجانشرقی و به مدت یکروز در محل سالن همایش های استانداری برگزار شد.
در این کارگاه که با حضور اساتید اقتصاد دانشگاه تبریز و رییس کمیسیون نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزارشد جمعی از مدیران کل ادارات استان و فرمانداران شهرستانهای تابعه شرکت کردند.
اقتصاد مقاومتی روشی برای مقابله با تحریم ها علیه یک منطقه یا کشور تحریم شده می باشد، در شرایطی که صادرات و واردات هیچ کدام برای آن کشور مجاز نمی باشد .
در شرایطی که اعمال تحریم های ظالمانه و غیرقانونی دولت ای استکباری و غرب با هدف متوقف کردن برنامه صلح آمیز هسته ای ایران، مسوولان نظام جمهوری اسلامی را بر آن داشت تا بدنبال راههای مقابله با این تحریم ها و اتخاذ روش هی بومی ، اسلامی و پایدار باشند.
این واژه اولین بار در دیدار کارآفرینان با رهبر معظم انقلاب در شهریور سال 1389 مطرح ش و همچنین معظم له در بهمن سال گذشته در دیدار هیات دولت با ایشان، سیاست های کلی اقتصادی موسوم به ˈ قتصاد مقاومتیˈ را به روسای هر سه قوه ابلاغ کردند .
کارگاه علمی ، تخصصی نیز در این راستا برای اولین بار در کشور در آذربایجان شرقی با حضور مدیران کل ادارات و فرمانداران شهرستانها با ارایه مقالات علمی اساتید اقتصاد برگزار شد.
رییس کمیته پیگیری و ارزیابی سیاست های کلی نظام در آذربایجان شرقی با مقاله ˈ تبیین مبانی و ضرورت تدوین سیاست های کلی اقتصاد مقاومتیˈ به جهت گیری های هم افزایی دستگاهها اشاره کرد و گفت: باید عملکردها و جهت گیری هایمان تقویت کننده همدیگر و نه خنثی کننده، باشد .
دکتر جواد فرشباف ماهریان تاکید کرد: شرایطی را بوجود آوریم تا ذهنیت یکدستی سازماندهی شود و بتوانیم از فرصت در راستای هم بودن بیش از گذشته بهره ببریم .
وی اقتصاد مقاومتی را ضربه پذیر و مقاوم در برابر فشارها دانست و افزود: اگر توانایی خوبی در مباحث صادرات و تولید داخلی داشته باشیم، به اهداف تدوین شده اقتصاد مقاومتی دست خواهیم یافت .
فرشباف نقطه مقابل اقتصاد مقاومتی را اقتصاد شکننده عنوان کرد و گفت: این نوع اقتصاد ظرفیت مناسب برای اجرای مسوولیت های حاکمیتی نداشته و فاقد توانایی توسعه و تعامل سازنده با جامعه می باشد و در مقابل شوک های درونی و برونی و بحرانها آسیب پذیری دارد .
استاد اقتصاد دانشگاه تبریز خاطر نشان کرد: در چند سال اخیر اقتصاد دنیا دچار ضربه های زیادی شده است و روند اقتصاد فعلی روندی رکودی داشته که این امر اکثر کشورها را بر آن داشته تا شوک های اقتصادی را به حداقل مورد انتظار در مسیر توسعه برسانند .
وی عوامل ایجاد ضربه های برون زای اقتصادی را تحولات تکنولوژیک، شکل گیری قدرتهای اقتصادی جدید، تحولات بازار انرژی، بحران آب و مواد غذایی ، تحولات سیاسی در منطقه و جهان و تحریم های بین المللی عنوان کرد .
فرشباف مخاطرات ورشکستگی سیستماتیک مالی، بحران تامین آب ، عدم تعادل های مزمن مالی و اشاعه سلاحهای کشتار جمعی را با بالاترین درجه تاثیر گذاری بر اقتصادها اعلام کرد و گفت: موضوع اقتصاد مقاومتی در مقابل این شوک ها ایجاد شده و جامعه ای پایدار است که در مقابل این شوک ها مقاومت کند .
رییس کمیته نظارت بر سیاستهای کلی نظام در آذربایجان شرقی نیز در این همایش با مقاله ˈ ساختار و مولفه های اقتصاد مقاومتی ˈ گفت: بحران مالی دنیا در سال 2008 با جنبش وال استریت آمریکا شروع شد .
دکتر وحید شقاقی افزود: دلار باعث غلبه اقتصادی بدون پشتوانه آمریکا به دنیا شده است که دراقتصاد مقاومتی باید برای مقابله با آشوبهای بیرونی طرحی نو در افکنیم .
وی با بیان اینکه ما الان وارد جنگ اقتصادی شده ایم، اظهار کرد: بخشی از مخاطرات ما بین المللی است که باید با آن مقابله کنیم .
شقاقی، بیکاری جمعیت سه و نیم میلیونی و اضافه شدن جمعیت تحصیلکرده پنج میلیونی در آینده ، وابستگی بودجه به نفت، نقدینگی سرگردان و واردات بی رویه کالاهای اساسی را از تنگناهای اقتصادی برشمرد و گفت: برای رسیدن به اهداف سند چشم انداز نیاز به رشد متوسط 13 درصد در اقتصاد داریم .
استاد اقتصاد دانشگاه تبریز برخورداری از جایگاه اول ذخایر گازی جهان، برخورداری از جایگاه چهارم ذخایر نفت جهان، ذخایر فراوان باارزش معدنی، جایگاه ممتاز ترانزیتی ، ظرفیت گردشگری و نیروی جوان تحصیلکرده را ظرفیت های بالقوه اقتصاد ایران دانست و خواستار تدوین مولفه های اقتصادی متکی بر دانش و فناوری، عدم وابستگی به نفت، شفاف سازی فضای اقتصادی و دیپلماسی فعال با دنیا شد .
704/ 1495
18/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]