واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رسانه ها در انعکاس اخبار حوادث و تاثیر آن بر جامعه نقش موثری دارند مشهد - ایرنا - مدیر کل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی گفت : رسانه در انتقال و انعکاس اخبار حوادث و بلایای طبیعی و تاثیر آن از جنبه های مثبت و منفی بر جامعه نقش موثری دارند .
به گزارش خبرنگار ایرنا، نخستین گردهمایی مدیران روابط عمومی و ارتباطات مردمی جمعیت هلال احمر کشور روز شنبه در مشهد با حضور بیش از 30 تن از مدیران روابط عمومی هلال احمر و چند تن از اساتید حوزه خبر با عنوان ˈ نگاهی به مدیریت بحران در خبرˈ آغاز و به مدت سه روز ادامه دارد.
مدیر کل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی در آیین آغاز این گردهمایی گفت : حوادث از نظر مدت زمان وقوع بر دو دسته حوادث ناگهانی و تند مانند زلزله و سیل و حوادث کند و تدریجی مانند خشکسالی تقسیم می شوند.
علی شایانفر افزود : بیشتر توجه و حساسیت رسانه ها و مدیران روابط عمومی به حوادث تند و ناگهانی محدود شده است و حوادثی مانند افزایش سطح بیابانها، تغییر اقلیم، خشکسالی و مانند آن که بیش از زلزله و سیل و به مرور زمان آثار زیان بار بر جای می گذارند، کمتر مورد توجه قرار گرفته اند.
شایانفر گفت : دو مقوله خشکی و خشکسالی با یکدیگر متفاوت است و میانگین بارش باران در ایران 250 میلی لیتر است که معادل یک سوم بارش در جهان می باشد و این به معنای خشک بودن کشور است.
وی افزود: 74 درصد اقلیم استان خراسان رضوی خشک و بقیه نیمه خشک محسوب می شود و 78 درصد برداشت آب استان از منابع زیر زمینی آب صورت می گیرد.
مدیر کل مدیریت بحران استان خراسان رضوی گفت: حرکت رسانه ها به سوی فرهنگسازی برای کاهش مصرف آب و جلوگیری از برداشت های غیر مجاز آب از اهمیت بسیار برخوردار است.
وی با بیان اینکه شش هزار چاه غیر مجاز در این استان داریم، افزود: 90 درصد برداشتهای آب از چاههای مجاز در این استان به صورت غیرمجاز انجام می شود که باید جلو این وضعیت را بگیریم.
وی گفت: در امر اطلاع رسانی از حوادث و سوانح به ویژه در حوادث هوایی باید دقت فراوان کرد ضمن اینکه اطلاع رسانی در این زمینه ها باید به صورت متمرکز و از طریق یک منبع انجام شود.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی نیز در این مراسم با بیان اینکه امروز رسانه ها جزیی از ابزار زندگی هستند و گریزی از رسانه ها نیست، افزود: در عصر انفجار اطلاعات زندگی می کنیم و فرد توانمند فردی است که بتواند بهترین استفاده را از اطلاعات انجام دهد.
سید مجتبی احمدی گفت: رسانه ها ابزاری قوی در کنار مدیریت سوانح، مدیریت بحران و مدیریت خطر پذیری محسوب می شوند و به عنوان شمشیری دو لبه باید مهارت استفاده از این ظرفیت رسانه ای را به خوبی دانست.
وی بیان کرد: شرایط بحران شرایط عدم قطعیت و ناپایداری است و هیچ کس به صورت شفاف نمی تواند در این شرایط صحبت کند بنابراین باید مهارت بسیار در این زمینه کسب نمود.
وی گفت: در طول این گردهمایی کارگاههای آموزشی مختلف در موضوعات شناخت رسانه و مدیریت خبر در بحران ویژه مدیران روابط عمومی هلال احمر استانهای کشور برگزار می گردد./2
7496 /664
18/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]