واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بزرگترین هدیه اصحاب رسانه به مدیران و مسوولان نقد است زاهدان- ایرنا- صاحب امتیاز و مدیر مسوول روزنامه زاهدان گفت: بزرگترین هدیه خبرنگاران و اصحاب رسانه به مسوولان و مدیران ˈنقدˈ است.
ˈمحمد تقی رخشانیˈ روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: متاسفانه برخی مدیران قدر این هدیه را نمی دادند و تصور آنان این است که اگر رسانه ای نسبت به آنان نگاه انتقادی داشته باشد این نگاه الزاما تخریبی است در حالی که در عصر کنونی ارتباطات، نقد به عنوان بزرگترین هدیه به مدیران محسوب می شود.
وی ادامه داد: هم اینک شاهدیم که اگر رسانه ای در اخبار و گزارشها از مدیری تعریف و تمجید کند آن رسانه از دیدگاه مدیر خوب و قابل اعتماد محسوب می شود اما اگر وارد حوزه نقد عملکرد مجموعه شود به عنوان سو نظر، تخریب و مساله دار از سوی مدیر مورد بایکوت قرار می گیرد.
وی افزود: این قبیل مدیران باید بدانند که بایکوت بیش از آن که رسانه را تخریب کند مدیر و مجموعه مورد نظر را بایکوت کرده و در انزوا قرار می دهد و در واقع مدیر خود را از نعمت بزرگ ارتباطی محروم می کند.
این فعال سیاسی و مطبوعاتی خاطر نشان کرد: نگاه واقعی به رسانه ها هنوز در حوزه مدیران تعمیم و تعمیق پیدا نکرده و به تعبیری می توان گفت برخی مدیران ما هنوز به این نقطه که رسانه بزرگترین بازوی مدیر برای تعریف خود در میان افکار عمومی است، نرسیده اند و با آن فاصله زیادی داریم.
مدیر مسوول روزنامه زاهدان بیان کرد: ˈبرای رفع این مشکل مطبوعات تلاش کردند ارزش نقد را برای مسوولان بیان کنند زیرا بنا به فرمایش رهبر کبیر انقلاب اسلامی نقد بلکه تخطئه نعمت است یعنی رهبر کبیر انقلاب فراتر از نقد فرمودند اگر کسی با نگاه منفی هم قصد تخریب و تخطئه کسی را داشته باشد این هم نعمت است زیرا از این طریق انسان اشکالات خود را متوجه می شود.ˈ
رخشانی با بیان اینکه این فرهنگ سازی بخشی از کار ما بوده است، خاطر نشان کرد: بخشی از این اشکال مربوط به خود اصحاب رسانه است زیرا رسانه های استان چون دارای مشکلات مشخص هستند یعنی با هم هماهنگ نیستند نمی توانند جایگاه و ظرفیت تاثیر گذاری خود را به رخ مسوولان بکشند تا آنان را وادار کنند که در حیطه مطبوعات، رسانه و افکار عمومی خود را موظف به پاسخگویی بدانند و از این ظرفیت به خوبی استفاده کنند.
وی بزرگترین مشکل در حوزه مطبوعات سیستان و بلوچستان را نبود یا کمبود نیروهای متخصص و کارشناس در این حوزه ذکر کرد و افزود: در این زمینه نیازمند آموزش های جدی و استفاده از افراد تحصیلکرده متخصص در مطبوعات هستیم.
وی به مشکلات صنفی مطبوعات استان نیز اشاره کرد و از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست به عنوان متولی رسانه ها و مطبوعات برای برخوردار شدن فعالان حوزه مطبوعات از حداقل ها، تلاش کند به عنوان نمونه افراد تلاشگر در این عرصه باید از بیمه برخوردار شوند.
مدیر مسوول روزنامه زاهدان تصریح کرد: تاخیر در رسیدن نشریات سراسری از تهران به زاهدان و سایر شهرستانهای استان از عمده مشکلات این حوزه است در حالی که سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین و حساسترین استان کشور به سبب موقعیت خاص جغرافیایی، باید از امکانات مناسب ارتباطی و رسانه ای برخوردار باشد.
رخشانی تصریح کرد: در سیستان و بلوچستان هیچ کس به رسانه ها کمک نمی کند و ادارت به همان روال عادی خود با مطبوعات برخورد می کنند این درحالی است که برای تولید مواد غذایی در این استان کمک بلاعوض شده ولی به مطبوعات کمک نمی شود.
وی اضافه کرد: همین مسائل سبب شده هیچ یک از رسانه های محلی استان حتی نشریات قدیمی از داشتن دفتر به صورت ملکی بهره مند نباشند رسانه ها نیازمند حمایت های استانی هستند، اگر قرار است نشریات در این استان پهناور توزیع شود باید سیستم دولتی خود را موظف به حمایت بداند و متاسفانه اصلا چنین باوری برای حمایت در سیستم دولتی استان وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه رسانه های سیستان و بلوچستان نقش بسیار تعیین کننده ای در ترسیم چهره واقعی استان اعم از بیان مشکلات و توانمندی ها و ظرفیتها داشته اند، افزود: رسانه های استان با تهیه و ارائه اخبار و گزارش های متعدد از مشکلات مردم، ضعف های سیستم اداری، چالش های پیش رو و ظرفیتها و توانمندیهای فراوان استان نقش مهمی بر عهده داشتند به عنوان مثال در مساله احیای تالاب هامون و بحران ریزگردها نقش رسانه ها در روشن کردن افکار عمومی و بسیج آن بسیار تعیین کننده بوده است.
وی با اشاره به تعداد رسانه های فعال در سیستان و بلوچستان گفت: شمار رسانه ها در استان مهم نیست بلکه مهم این است که رسانه های موجود استان به همان اندازه فعال، مستقل و تاثیرگذار باشند.
وی ادامه داد: از نظر کمی کمبودی در حوزه رسانه استان وجود ندارد بلکه به نظر می رسد به لحاظ کیفی دچار یک سری نقص هایی هستیم که باید این نقص ها را برطرف کنیم.
وی با تبرک روز خبرنگار به تمامی فعالان این عرصه اظهار داشت: در شرایط کنونی جهان که گروه های افراطی به خود اجازه می دهند رو در رو یک خبرنگار بایستند و به طرف او تیراندازی کنند هیچ نشانی از پیشرفت نیست چرا که وقتی طالبان در افغانستان برروی خبرنگاری آتش گشودند همه دنیا متعجبانه به او نگاه کردند و همین مساله موجب نامگذاری روز خبرنگار شد زیرا خبرنگار نماینده و پل ارتباطی افکار عمومی است و تعرض به او دارای حرمت است.
وی ادامه داد: متاسفانه امروز دنیا شاهد است که گروههای افراطی همچون داعش به راحتی به روی خبرنگاران آتش می گشایند، دنیا شاهد است که هر سال 50 تا 60 خبرنگار در جهان کشته می شوند آن هم به جرم اینکه می خواهند اطلاع رسانی کنند، تنها اتهام خبرنگاران این است که باور دارند دانستن حق مردم است. ک/3
7312 / 653
16/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]