واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خدمات آمبولانس هوایی در 14 استان کشور راه اندازی می شود اراک - ایرنا - معاون درمان وزارت بهداشت ، در مان و آموزش پزشکی گفت: خدمات آمبولانس هوایی درقالب برنامه تحول نظام سلامت در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی، در 14 استان کشور راه اندازی می شود.
محمدحاجی آقاجانی عصر چهارشنبه درنشست ارزیابی طرح نظام سلامت استان مرکزی در اراک افزود: تقویت ناوگان هوایی پیش بیمارستانی با هدف بهبود خدمات به مجروحان حوادث جاده ای و ترافیکی از نیازهای پایه است که هجدهم مرداد بهره برداری رسمی و همزمان آن در نقاط مختلف کشور کلید می خورد.
وی اظهارکرد: طرح نظام سلامت به عنوان اولویت برنامه های دولت از نیمه اردیبهشت امسال با هفت بسته خدمتی به اجرا درآمد که سه هدف محوری عدالت در دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی، حفاظت مالی از شهروندان دربرابر هزینه های درمانی و ارتقای کیفی خدمات به مردم را دنبال می کند.
دبیر ستاد اجرایی برنامه تحول نظام سلامت گفت: در سالهای گذشته فقط پنج درصد از مردم توان استفاده از امکانات بیمارستانهای پیشرفته کشور را داشتند و 95 درصد دیگر با قرار گرفتن در چرخه بیماری و هزینه های سنگین درمان با بحران اقتصادی مواجه شده و در برخی موارد به زیرخط فقر می رفتند.
وی افزود: حفاظت مالی از شهروندان در قبال هزینه های سنگین درمانی از مطالبات جدی مردم و از تکالیف برنامه پنجم توسعه است که براساس آن پرداخت درمانی از جیب مردم باید به 30 درصد برسد.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته پرداخت هزینه های درمان بستری از جیب مردم به بالای 60 درصد رسیده بود و بیش از چهار درصد مردمی که با بیماریهای پرهزینه مواجه می شدند به زیر خط فقر می رفتند.
آقاجانی ادامه داد: ارزیابی نتایج سه ماه اجرای برنامه تحول نظام سلامت نشان داده که فرانشیز پرداختی از 37 درصد به هفت و هشت دهم درصد کاهش یافته است و داروها و خدمات تشخیصی و تجهیزات پزشکی نیز در داخل بیمارستانها تهیه می شود.
وی گفت: با تخصیص یکهزار و 340 میلیارد ریال برای بازسازی هتلینگ بیمارستانی به استانها در ماههای آینده شاهد تغییرات محسوس در این حوزه در کشور خواهیم بود.
دبیر ستاد اجرایی برنامه تحول نظام سلامت افزود: این برنامه زمانبندی شش ماهه برای مطالعه و تدوین قالب اصلی داشته و در گام نخست آن در سه ماه اول اجرا، نظارت های موردی انجام شده است.
آقاجانی گفت: گام دوم این برنامه با گروه های ارزیاب وزارتی و حضور شهر به شهر آغاز شده که استان مرکزی به عنوان نخستین مقصد بررسی ها، گزینش و موارد قوت و ضعف طرح به صورت عملیاتی در مراکز درمان دولتی آن ارزیابی شده است.
وی درمورد نحوه اجرای برنامه تحول سلامت در استان مرکزی گفت: ارزیابی ها بیانگر آن است که این استان در اجرای بسته های خدمتی موفق بوده اما زخم های عمیق به جای مانده بر پیکر دانشگاه علوم پزشکی در اراک چالشهایی را به همراه داشته است.
وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی اراک میراث دار بدهی یکهزار میلیارد ریالی از سالهای گذشته است که رفع این زخم عمیق در اولویت کارهاست.
معاون وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته منابع سفره سلامت مردم صرف آموزش و ساخت تاسیسات دانشجویی شده و مردم در محرومیت استفاده از فضاهای درمانی فرسوده و امکانات ناقص مانده اند.
آقاجانی گفت: دولت با پرداخت بخشی از بدهی های انباشته دانشگاه علوم پزشکی اراک به عنوان بدهکارترین استان از نظر سلامت، گام اول را برداشته و اکنون زمان آن است که با مشارکت سایر بخشها و تدبیر مناسب برای تامین منابع مالی بقیه این بدهی تلاش شود.
وی اظهار کرد: بیمارستان ولی عصر با عنوان مرکز درمانی مادرتخصصی و مهم خدمات مجروحان ترافیکی در قلب کشور علاوه بر فرسودگی فضا با خدمات نامناسب هتلینگ و تختهای مازاد در راهروها مواجه است.
آقاجانی گفت: برای حل معضلات دانشگاه علوم پزشکی اراک باید مدیریت اقتصاد بهره ور در این استان حاکم شده و به سرعت انحراف های مالی و مدیریتی اصلاح شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این نشست گفت: این دانشگاه در آغاز کار دولت روحانی بدهی یکهزارو 460 میلیارد ریالی داشت که تاکنون با پرداخت یک پنجم از بدهی معوقه در حوزه بدهی دارویی، مطالبات اضافه کار، حق مسکن و بازنشستگی پرسنل سطح رضایتمندی بهبود یافته است.
ˈحسن طاهر احمدیˈ ادامه داد: این دانشگاه اینک یکهزار و 30 میلیارد ریال بدهی دارد و از شش هزار و 500 نیروی انسانی بدنه سلامت استان، برای دو هزار و 500 نیرو مبلغی از خزانه پرداخت نمی شود و پرداخت حقوق و مزایای این افراد فشار مضاعف بر مدیریت این دانشگاه است.
وی گفت: از 15 بیمارستان استان مرکزی تنها دو بیمارستان عمر مفید دارند و سایر مراکز درمان دولتی استان عمری بیش از نیم قرن دارند و تناسب بین فضای فیزیکی و جمعیت خدمات گیرنده در آنها وجود ندارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: با اجرای برنامه نظام تحول سلامت در استان مرکزی 20 درصد مراجعه به مراکز درمان دولتی افزایش یافته و به طور متوسط 13 درصد از عمل سزارین کم شده است.
ستاد اجرایی برنامه تحول نظام سلامت کشور در نخستین ارزیابی همه جانبه خود در سه گروه از 10 بیمارستان دولتی استان مرکزی بازدید و نقاط قوت و ضعف این برنامه را بررسی کردند.ک/2
560/559/ 684
16/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]