تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):مومن برای مومن برکت و برای کافر، اتمام حجت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844249099




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جوان بمان ایران!


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



جوان بمان ایران!
نویسنده سعی کرده تا تمام موانع موجود برای فرزندان بیشتر را از سر راه مخاطبان بردارد. به نظر می‌رسد این کتاب برای تمام اقشار، از فرهیخته گرفته تا مخاطب عام، متشرع تا کم‌توجه، ولایت‌ مدار تا احیاناً بی‌تفاوت و منطقی تا احساسی، حرف برای گفتن دارد.



به این مطلب امتیاز دهید

  به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، کتاب «ایران جوان بمان» نوشته‌ی محسن عباسی ولدی، توسط انتشارات جامعه الزهرا به چاپ رسیده و منتشر شده است. این کتاب در 319 صفحه به‌طور مبسوط به مبحث داغ این روزها، که همانا پیری جمعیت ایران است، می پردازد.

  درباره‌ مؤلف محسن عباسی ولدی، همان روحانی آشنای برنامه‌ی گلبرگ است؛ برنامه ایی که حالا پس از گذشت چند سال، جای خود را در بین مخاطبان پیدا کرده است و ظهرهای پنج‌شنبه بسیاری از خانواده ها منتظر دیدن برنامه ایی هستند که دغدغه های آنان را مطرح می کند.
  ایشان تحصیلات حوزوی خود را تا سطح 3 ادامه داده و کارشناس ارشد فقه و حقوق هستند. آقای عباسی تألیفات زیادی چه در حوزه‌ی داستان و ادبیات و چه در حوزه‌ی معارف اسلامی دارند که اکثراً توسط انتشارات جامعه الزهرا و بوستان کتاب عرضه شده است.[1]
  آقای عباسی ولدی در رادیو نیز برنامهای مستمر با نام «پرسمان خانواده» دارند و کتاب حاضر مجموعه‌ی سخنان ایشان طی جلسات این برنامه و همچنین پرسشهای مردم است.

  درباره‌ی کتاب با توجه به هشدار مقام معظم رهبری درباره‌ی ترکیب جمعیتی ایران و تأکید بر فرزند بیشتر، لزوم تبیین این هشدار بسیار به چشم می‌آید. چنان‌که طی سالیان سال، شعار «فرزند کمتر، زندگی بهتر» در زبان و سپس زندگی مردم جاری شد. حال لازم است شعار «فرزند بیشتر» عملی شود. در این مورد هیچ چیزی مؤثرتر از فرهنگ سازی نیست. کتاب، رادیو، تلویزیون و به‌طور کلی رسانه، به‌عنوان مقوله های فرهنگساز و مؤثر در سبک زندگی مردم، بهتر از هر عنصر دیگری میتوانند جان و قلب مردم را از این شعار پر کنند.
  همان‌طور که در سطور پیشین آمده است، کتاب «ایران جوان بمان»، که حاصل بیست‌ویک جلسه برنامه‌ی «پرسمان خانواده» در رادیو معارف است، از محدود حرکتهای فرهنگی در زمینه‌ی این موضوع، به‌ خصوص در حوزه‌ی نشر است. نویسنده در این کتاب سعی کرده که به مسئله‌ی بحران جمعیتی کشور، نگاهی همه جانبه داشته باشد. در این کتاب، هم به مباحث مادی چون کوچک بودن آپارتمان ها و مشکلات معیشتی توجه شده و هم مباحث معنوی و مسائل فرهنگی و جو فرهنگی غالب، چون زشت دانستن تعداد زیاد فرزندان، تا حدی بررسی شده است و حتی در قالب پرسش و پاسخ با خانم دکتر لباف، فوق‌تخصص زنان و زایمان، مباحث پزشکی چون بارداری پس از 35 سال و... نیز در کتاب گنجانده شده است.
  شیوه‌ی کتاب، پرسش و پاسخ است. به‌گونه ای که سرفصلها به‌نوعی یک سؤال یا شبهه و یا تذکر هستند که در ادامه، آقای عباسی به هر کدامشان پاسخ جداگانه دادهاند و نکات زیادی را برشمردهاند. همین شیوه باعث نزدیکی هرچه بیشتر عموم مخاطبان با اثر است. گویی نویسنده حقی مضاعف برای مخاطب قائل شده است.
از سرفصلهای این کتاب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

- آیا فکری برای اشتغال فرزندان آینده کرده اید ؟

- آیا شما با رفاه مخالفید؟
- همسرم حوصله ندارد!
- بچه دار شدن با وجود اختلافات زناشویی
- بالا رفتن سن ازدواج
- جایگاه فرزندآوری در اسلام چیست؟
- با مسئولان حرف بزنید، نه با مردم!
و...
  در بخش حرفهای پایانی، نویسنده سخنانی را خیلی خودمانی با مردم، دست‌اندرکاران فرهنگی، مجلس و دولت، رسانه ها و جوانان حزب الهی مطرح میکند که جالب توجه است و در ادامه، سخنان مقام معظم رهبری درباره‌ی جمعیت در ضمیمه‌ی 1، مصاحبه با دکتر لباف در ضمیمه‌ی 2 و همچنین اطلاعات آماری در ضمیمه‌ی 3 آورده شده است.
  تجربه نشان داده که بسیاری از مخاطبان دیداری و شنیداری صداوسیما مایل‌اند تا متن مکتوب برنامه های آموزشی را در اختیار داشته باشند. از همین رو، کتاب «ایران جوان بمان» با قلمی نزدیک به گفتار، نیاز آن دست از مخاطبان را برآورده میکند.
  در اصل، «ایران جوان بمان» با مقدمه های احساسی، از ابتدا شما را با مفهوم پیری جمعیت آشنا کرده و در ادامه با پرسش و پاسخ و همچنین ارائه‌ی آمار، عقل شما را نیز درگیر میکند. به نظر میرسد آقای عباسی سعی کرده تمام درها را به سمت نه گفتن مخاطب به فرزند آوری ببندد و او را با عقل و وجدانش درگیر کند که یا در زندگی خود به کار بندد و یا دست‌کم با طرح این مباحث، دیگران را آماده سازد.
    فرزند بیشتر، رسالت ملت ایران
  «ایران جوان بمان» فتح‌بابی مناسب در راستای فرهنگسازی برای افزایش فرزندآوری است. به نظر میرسد این کتاب برای تمام اقشار، از فرهیخته گرفته تا مخاطب عام، متشرع تا کم‌توجه، ولایت‌ مدار تا احیاناً بی تفاوت و منطقی تا احساسی، حرف برای گفتن دارد. کتاب برای همه است، بستگی دارد که کدام صفحه و بخش را بخوانید. مقدمه‌ی احساسی کتاب قطعاً عدهای را مجبور میکند که از آن گذر کرده و به متن اصلی کتاب برسند و در عوض عده ای را مصرانه پای کتاب مینشاند و آن‌  ها را مطمئن میکند که مشغول مطالعه‌ی یک کتاب فرهنگی دلخواه هستند.
  در ادامه، در صفحات اول، حجم بالایی از آمار وجود دارد که ممکن است مخاطب عام را دلزده و مخاطب خاص را بیشتر درگیر کتاب کند. مخاطب با سؤالاتی که فردی شبیه خودش آن‌ ها را پرسیده همراه شده و منتظر می‌شود تا پاسخ مناسبی دریافت کند که میتوان گفت در بعضی موارد قطعاً پاسخ قانع کننده ای خواهد یافت. سؤالات هم که تمام می-شود، سخنانی دلسوزانه و خودمانی با افرادی که به‌نوعی بیشتر درگیر و تأثیرگذارند بیان میشود. این دست صحبت های شاید به‌نوعی وعظگونه هم به مذاق بعضی مخاطبان خوش می‌آید. مخاطبان ریش‌سفیدی که عده‌ی زیادی از آنان حرفشنوی دارند. او در مقدمه‌ی کتابش این‌چنین نوشته است:
  «عزیز دلم ایران! ما فرزندان جوان توییم که همیشه به نام تو بر دیگران فخر فروخته و با پرچمت در همه‌ی عالم، دور پیروزی زدهایم. اندیشمندان ما میگویند اگر جوانان این مرزوبوم می خواهند ایرانشان همیشه جوان بماند، باید بر فرزندانشان بیفزایند و این برای ما میدان جدید مبارزه است. مبارزه که همیشه با توپ و تفنگ نیست. امروز میدان مبارزه مان پشت پا زدن به رفاهی است که بدان خو کرده ایم.»
  به‌طور کلی، نویسنده سعی کرده تا تمام موانع موجود برای فرزندان بیشتر را (تا جایی که میتواند) از سر راه مخاطبان بردارد. حتی نظر و تأیید پزشک هم راجع به عدم مشکل در بالا بودن سن برای بارداری در ضمایم آورده شده است، اما بیشتر دلایل و پاسخ ها دینی هستند. البته با توجه به شرایط سیاسی و اجتماعی کشورمان، باید هم صبغه‌ی دینی کتاب بیشتر باشد. ایران نام جمهوری اسلامی را بر خود نهاده و پوشش بسیاری از بانوان این سرزمین، پوشش حضرت زهرا (س) است. بدیهی است که محصولات فرهنگی باید مطابق با ذائقه‌ی مردمی دین‌ دار باشد. حال آنکه این محصولات اعم از فیلم، سریال، بازیهای رایانهای، کتاب و... چقدر این ویژگی را دارند، بماند!
    عقل یا نقل؟ مسئله‌ دین است!

یکی از دستاوردهای کتاب، بیان بیپرده و صریح مباحث دینی است و یا در کلام بهتر، نویسنده تکلیف خود را روشن کرده و مباحث را به دین پیوند زده است. او با این ادعا که دین و کلام قرآن و اهل‌بیت بالاترین عقلانیت است، در پاسخ به بعضی پرسش ها، از قرآن و معصومین مدد گرفته است. در صفحه‌ی 88 تا 90، در پاسخ به انتقاد فردی که گفته «چرا واقعیت را قبول نمیکنید؟ من وقتی خواستم پوشک بگیرم بگویم تقوا میدهم و...» چنین آمده است:
  «کاش این منتقدین محترم میگفتند که منظورشان از عقل و علم چیست؟ تا ما بدانیم عقلانی حرف زدن به چه معناست. مگر حرفی عاقلانه تر از حرف خدا و اهل‌بیت (ع) هست؟ آیات قرآن سخن خداوندی است که خالق عقل است... مگر علمی که شما میگویید چیزی جز شناخت قانونهایی است که در این عالم وجود دارد؟ ما هم معتقدیم که باید علمی حرف زد و زندگی کرد... چرا باید این اندازه میان عقل و دین فاصله بیندازیم که احساس کنیم، جایی که حرف از دین هست، سخنی از عقل نیست؟»   آقای عباسی ولدی در ادامه‌، احادیثی از ائمه‌ی معصوم درباره‌ی عقل و دین ذکر کرده‌اند و همچنین در راستای اثبات لزوم توجه به غیب و عدم توجه علم غربی به برخی قوانین معنوی، مثالهایی آوردهاند. البته همان‌طور که در سطور پیشین ذکر شد، این صبغه‌ی دینی کتاب، مانعی برای ارائه‌ی آمار و بحث علمی همراه با عدد و رقم درباره‌ی وضعیت فعلی و آینده‌ی جمعیت ایران نشده است.
  شاید بتوان گفت از دیگر دستاوردهای کتاب، احساس نزدیکی هرچه بیشتر مردم با دولت است. نویسنده در جای‌جای کتاب، به اشتباه مدیریتی در اجرای برنامه در راستای عملی ساختن شعار «فرزند کمتر، زندگی بهتر» اذعان داشته است. این صداقت (نزد مردم اعتراف) پسندیده است و اطمینان مخاطب را نسبت به مطالب کتاب بالا میبرد. البته با نگاهی بدبینانه هم میتوان به این مسئله پرداخت که با توجه به سیاق متن، چندان صائب نیست. نویسنده جز در یک مورد، نام شخص خاصی را مبنی بر مقصر بودن نمیبرد، اما تأکید میکند که در سال 71 به هدفی که قرار بود چند سال بعد برسیم، رسیده بودیم. از این رو لازم بود که از سال 71 به بعد، تأکیدی بر «فرزند کمتر، زندگی بهتر» نشود تا ترکیب جمعیتی سالمی داشته باشیم.
  او این‌گونه مینویسد: «برخی معتقدند به جهت نبود یک نهاد رصدکننده‌ی راهبردی جمعیت، نظام از روند سریع کاهش جمعیت عقب ماند، اما باز هم تکرار میکنم که اشتباه بزرگ ما آن بود که برای حل یک مشکل مقطعی، به‌گونهای تبلیغ کردیم که به‌طور کلی فرزند زیاد داشتن تبدیل به یک ضدارزش شد. فرزند زیاد هم در این تبلیغات بیش از دو فرزند اعلام شد.» (ص 47)
    حرف آخر

با توجه به اینکه مبنای کتاب بیشتر بر پرسش و انتقادات مردم بوده است، احتمال مغفول ماندن زوایایی از مسئله‌ی جمعیت بالاست. برای مثال، در بخش مصاحبه با خانم دکتر لباف، بر این مطلب تأکید شد که بارداری در سنین بالا مشکل خاصی ندارد، اما این فقط جنبه‌ی پزشکی بحث است. لازم است به مسائل تربیتی هم اشاره شود. فاصله‌ی سنی زیاد پدر و مادر با فرزند میتواند بستر مشکلات متعددی باشد و...
  با نگاهی کلی، «ایران جوان بمان» میتواند کتاب مفیدی برای کمک به حل بحران جمعیتی کشور باشد. «ایران جوان بمان» از اولین هاست و باید گام های بلندتری در این زمینه برداشته شود.
  اما همان‌طور که در کتاب هم به‌درستی اشاره میشود، توجه به این نکته ضروری است که در روند نهادینه کردن یا فرهنگ شدن مقوله ای، باید دقت کرد که تبلیغات حول آن مقوله چگونه است. بینش پشت‌پرده‌ی تبلیغات بسیار اهمیت دارد. هدف وسیله را توجیه نمیکند. مبادا که در راستای تبلیغ فرزند بیشتر، اقشاری از جامعه دچار سرخوردگی شده و منع شوند.
  بدیهی است همان‌طور که شعار فرزند کمتر جا افتاد، شعار فرزند بیشتر هم هضم خواهد شد. اما مهم این است که هر فرد به نوبه‌ی خود در روند نهادینه شدن این شعار تلاش خود را انجام دهد. اگر بحث جمعیت نقل مجالس مردم شود، خود‌به‌خود نیمی از راه طی میشود. اکنون جای خالی تبلیغات فرهنگی در این مورد محسوس است. تلاش ها در حوزه‌ی نشر نیز باید تا جایی ادامه یابد که قشر فرهیخته‌ی جامعه متقاعد شوند. متقاعد شدن آنان مساوی با متقاعد شدن بسیاری از زیرگروههای این افراد است.
  لازم است همه به این باور برسیم که ایران باید همیشه نیروی جوان زیادی داشته باشد؛ چراکه اهداف بلندی را برای خود ترسیم کرده است.

پی نوشت ها :

[1].http://www.abbasivaladi.ir/     پایگاه تحلیلی تبیینی -برهان 114    




۱۵/۰۵/۱۳۹۳ - ۱۹:۵۳




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن