تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834757139
نخستین بازدید سرزده مختارپور؛ مقصد کتابخانههای ارومیه قرائتخانه مشکل اصلی کتابخانههای ارومیه/رضایت کتابداران از افزایش حقوق/جاماندن مدیر از دبیرکل
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نخستین بازدید سرزده مختارپور؛ مقصد کتابخانههای ارومیه
قرائتخانه مشکل اصلی کتابخانههای ارومیه/رضایت کتابداران از افزایش حقوق/جاماندن مدیر از دبیرکل
یک کتابدار با تاکید بر اینکه به لحاظ جغرافیایی در اطرافمان مدرسه و دانشگاه است گفت: کتابهای علمی و مرجع به حد نیاز وجود ندارد و اغلب مراجعه کنندگان دست خالی برمیگردند چرا که اکثر دانشجویان درصدد کتابهای تخصصی هستند.
خبرگزاری فارس- نفیسه اسماعیلی: صبح روز گذشته و از ساعت 9 صبح علیرضا مختارپور دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی کشور با حضور در شهرستان ارومیه از کتابخانههای عمومی این شهرستان بازدید کرد. ارومیه 13 کتابخانه دارد که برخی مشارکتی و برخی مستقل هستند، در مجموع 384273 جلد کتاب در 13 کتابخانه شهرستان وجود دارد یعنی به ازای هر 100 نفر 40 کتاب میتوان دید. البته 19390 نفر عضو در کتابخانههای ارومیه عضویت دارند که نسبت جمعیت کل به اعضا 2/1 دهم درصد است و طی سه ماه اول سال 93 حدود 235 هزار و 43 کتاب به امانت رفته است.
علیرضا مختارپور دبیر کل نهاد کتابخانهها به کتابخانههای، مجتمع فرهنگی هنری، شهید مطهری، فرهنگ، علامه طباطبایی، قائم و... سر زد و پیرامون دو کتابخانه روستایی مواردی را جویا شد، که البته در طول بازدید معاون و مدیر کلی در کنار وی حضور نداشت و تنها مجید صحاف مشاور وی او را همراهی میکرد. مختارپور که خود با کتاب نیز بیگانه نیست و یکی از برجستگان فرهنگی کشور شمرده میشود که در حوزه کتاب صاحبنظر است در طول بازدید مدام از مشکلات کتابداران سوال میکرد و حتی بارها در طول این سخنان، کتاب اعضای مراجعه کننده به کتابخانه را دریافت کرده و شخصا با آنها صحبت میکرد، از نظرات میپرسید و درباره آنچه مایلند بخوانند جویا میشد. * مقصد نخست/ کمبود کتب تخصصی! کتابخانه مجتمع فرهنگی ارومیه مقصد نخستین، دبیرکل بود، جالب اینکه وی با ورود به کتابخانه از تمام بخشها دیدن میکرد حتی با حساسیت ویژه پیرامون قسمت کودک سوال میکرد و سالن قرائتخانه؛ او از امکانات و مشاوره به کودکان پرسیده و با دقت به سخنان و کمبودها گوش میداد. اصغری مسئول این کتابخانه ضمن بیان اینکه سه هزار عضو داریم، افزود: در کتابخانه مجتمع فرهنگی ارومیه عضویت خانوادگی هم داریم، البته تعداد اعضا طی سالهای گذشته تا امروز تغییر کرده و از 4 هزار عضو به 3 هزار رسیده است. در حال تهیه لیستی برای مشخص کردن اعضای واقعی هستیم.
این کتابدار ضمن تاکید بر اینکه به لحاظ جغرافیایی در منطقه خوبی قرار داریم و اطرافمان مدرسه و دانشگاه است، افزود: کتابهای علمی و مرجع به حد نیاز وجود ندارد و اغلب مراجعه کنندگان دست خالی برمیگردند اما در طرح کتاب من درخواستها را ارائه کردیم ولی اکثر دانشجویان درصدد کتابهای تخصصی هستند. این مسئول با اشاره به اینکه وجود سالن تئاتر در کنار کتابخانه دردسرهایی را موجب شده، بیان کرد: سر و صدای تمرین تئاتر در کنار فضای آرام کتابخانه تناقضهایی ایجاد کرده و اعتراض مراجعهکنندگان کتابخانه را در بر دارد. * سوالات جزئی دبیرکل در ادامه مختارپور از کتابداران به سوالات جزئیتری پرداخت و پرسید: از 3 هزار عضو حاضر چند درصد واقعی بوده و ماهانه مراجعه میکنند؟ تعداد بانوان بیشتر است یا آقایان؟ استقبال از کدام آثار دیده نمیشود و...؟ که اصغری توضیح داد: تعداد خانمها بیشتر است و بیشتر استقبال از رمان ایرانی میشود، 200 عضو واقعی داریم. مختارپور درباره وجین کتابها هم پرسید که این کتابدار توضیح داد: 25 آذر 92 آخرین وجین صورت گرفته است و حدود 32 هزار جلد کتاب داریم. این دبیرکل همچنین پیرامون استقبال از نشریات پرسید و اینکه کدامها با استقبال مواجهند؟ که در پاسخ عنوان شد: مجلات عمومی و آشپزی در اولویت هستند.
این مقام مسئول در نهاد کتابخانهها تاکید ویژهای در این سفر به بخش کودک داشت که بارها از کتابداران به جزء درباره این بخش سوال میکرد. اصغری گفت: فضایی به مساحت 12 متر برای کودک در این کتابخانه اختصاص دادهایم و 1500 جلد کتاب برای این گروه سنی قابل عرضه داریم و تقریبا ظرفیت خالی نداریم. مختارپور درباره تبلیغات برای عضو گیری هم پرسید و از تبلیغات درباره کتابها مواردی را مطرح کرد. * رضایت کتابداران از دوبرابر شدن حقوق ظاهرا در ارومیه ارتباط میان کتابداران به نحو شایسته ای وجود دارد، آنها جلساتی با هم داشته و پیرامون مشکلات سخن میگوید. دبیر کل نهاد از کتابداران درباره مراجعه به سایت نهاد و افزایش حقوقها هم سوال میکرد که آنها در جریان کامل یادداشتهای قرار داده شده دبیرکل بودند و ثبت نامها را هم انجام شده بود و تنها جر دو نفر باقی کتابداران اطلاعات خود را ثبت کرده بودند. آنها اعلام میکردند که حقوقهاشان از 400 هزار تومان به حدود 895 هزار تومان رسیده است. کتابداران از این افزایش مزایا رضایت داشته و عنوان میکردند قراردادها به نحو شایسته تغییر کرده است. حتی برخی از آنها اعلام میکردند که تا پیش از خرداد 93 حدود 740 هزار تومان دریافت میکردهاند.
افتحی از جوانان فعالی بود که برخی روزها در کتابخانه شهرستان و برخی روزها در کتابخانه روستایی جنقرآلو فعالیت کتابداری میکرد، وی نیز از تغییر رویه حقوقها رضایت داشت اما ضمن اشاره به اینکه در این کتابخانه 120 عضو داریم و از ابتدای سال 2 نفر پذیرش داشتهایم، گفت: کتابخانه شهید زارع را دو هفتهای است تحویل گرفتهام که ثبت کتابها به عدد 4 هزار عنوان رسیده است. این روستا 1500 نفر جمعیت دارد اما نزدیکترین روستا به ارومیه، قره آج است. کتابخانه دیگر استاد شهریار است که وضعیت بهتری دارد. مختارپور در مواجهه با این کتابدار جوان با بیان اینکه به جز حقوق چه مشکلاتی دارید از نحوه رفت و آمد این کتابداران هم پرس و جو میکرد تا جریان کامل امر قرار گیرد، برخی از آنها اعلام میکردند برای رفت و آمد برای یک ماه حدود 12 هزار تومان دریافت میکنند اما روزی 4 هزار تومان هزینه رفت و آمدشان میشود. دبیر کل نهاد بارها و بارها در جریان سیر مطالعاتی کتابداران قرار میگرفت، از آنها پیرامون آنچه به تازگی خواندهاند میپرسید، اینکه به چه کتابهایی علاقهمند هستید و بیشتر در چه حوزهای کتاب پیشنهاد میدهید؟ در یکی از این بازدیدها یکی از کتابداران با بیان اینکه حق مسئولیت کتابداران روستایی یک سالی است که حذف شده برای این موضوع چه خواهید کرد، مختارپور در پاسخ عنوان داشت که به سایت مراجعه کنید و ثبت نام را انجام دهید تا تصمیمگیری شود.
* مشکل قرائتخانه در کتابخانههای ارومیه نکته جالب اینکه در این بازدید مختارپور شخصا کتاب برخی مراجعان را دریافت میکرد تا در جریان کتابهای به امانت رفته قرار گیرد. کتابخانه فرهنگ نیز از دیگر کتابخانههایی بود که مختارپور سرزده به آنجا رفت این کتابخانه در میدان مادر شهر قرار داشت، فتاحزاده کتابدار آن بود و میگفت که از 88 این کتابخانه افتتاح شده است، اما من از سال 90 مشغول به کار شدهام. او نیز عنوان کرد که طرح کتاب من خوب بوده و باید توجه بیشتری به جزئیات آن صورت گیرد. فتاحزاده ابراز داشت: 730 عضو داریم، 350 نفر آن فعالند، 12 هزار نسخه هم کتاب در قفسهها در دسترس قرار گرفته است. بیشترین مراجعان رمان و آثار حوزه روانشناسی طلب میکنند و بیشتر رمان ایرانی میخوانند. این کتابدار در مواجهه با این پرسش مختارپور که مراجعه کننده کودک هم دارید، افزود: بله، حدود 45 نفر در روز مراجعه میکنند.
وی با تاکید بر یک مشکل توضیح داد: سیاستی که نهاد کتابخانهها تاکنون به آن توجهی نداشته است موضوع قرائت خانه است، این مهم هرگز در اولویتهای نهاد نبود. ما در شهرستان پرجمعیتی هستیم، محله هم جمعیت جوان بسیار دارد. روزهای فرد اختصاص به خانمها و روزهای زوج اختصاص با آقایان دارد. مختارپور پیرامون اینکه چه دسته از کتابها اصلا استفاده نمیشود، توضیح خواست، که کتابدار عنوان کرد: بخش هنر کمتر مورد استقبال است، آثار کاربردی چون زبان و ادیان خواهان فراوان دارند.اما به حد کافی نیست. نکته قابل مشاهده در این بازدیدها شیک و تمیز بودن کتابخانهها بود، اغلب بسیار تمیز چیده شده و نظافت لازم را داشتند.
دبیرکل نهاد پرسشی مبنی بر حضور سی در در کتابخانهها هم مطرح کرد که در پاسخ شنید: تا پیش از این سی دی فیلم و صوت هم داشتیم اما سیاست تغییر یافت و لوح فشرده کل استان جمع آوری شدو نامهای در گذشته آمد که باید همه جمع شود.پس لوحهای فشرده تحویل اداره کل شد. کتابداران به شیفت گردشی هم اشاره کردند و مختارپور بارها تاکید داشت که بانوان کتابدار در شیفت عصر با مشکلاتی همراه نباشند. این کتابدار به افزایش حقوق و مزایا تا مرز 300 هزار تومان اشاره کرد و تاکید داشت: حدود یک میلیون تومان دریافت میکنم که نسبت به سابق شرایط خیلی بهتر شده است. مختارپور درباره ثبت نام در سایت نهاد هم پرسید که وی گفت: بله، آدرس الکترونیکام اشتباه بود اما تصحیح کردم و ثبت نام انجام شد. وی از میزان مطالعه اندک خود هم گفت و افزود: بیشتر مراجعه کنندگان نشریات را طلب میکنند اما مدتیاست برخی نشریات را دریافت نمیکنیم. وی ادامه داد: در این منطقه اهل تسنن وجود دارند و طالب آثار حوزه دین هستند، اما رمان در اولویت آثاری است که جوانان طالب هستند. * حضور رئیس کتابخانههای ارومیه در میانه بازدید مختارپور عفت آقازارده رئیس کتابخانههای شهرستان ارومیه از حضور مختارپور مطلع شد و در ادامه بازدید در جریان سخنان کتابداران به همراه دبیرکل قرار میگرفت. نکته قابل اعتنا اینکه مختارپور در سالن قرائت خانه این کتابخانه حاضر شد و از نزدیک با جوانان گفتوگو کرد آنها از نبود آثار آموزشی به اندازه لازم در رشته حسابداری مواردی را مطرح کردند. این جوانان به حوزههای مورد علاقه خود که سوال مختارپور از آنها بود پاسخ دادند که تاریخ و رمان را میپسندند.
موضوع مهم که باید در اسرع وقت توجه به آن در اولویت قرار گیرد موضوع نیم درصد شهرداری است، آقازاده رئیس کتابخانههای شهرستان ارومیه عنوان کرد که پیش از این 350 میلیون تومان میگرفتیم اما امسال تا الان حدود 140 میلیون دریافتی ما بوده است؛ ضمن اینکه هزینه تعمیرات و تجهیز و پرداخت اضافه کاری هم داریم. مختارپور پرسید: برآورد شما از سهم نیم درصد چقدر است؟ که رئیس کتابخانههای شهرستان ارومیه گفت: بالغ بر یک میلیارد تومان، اما چند ماهی است تفکیک بودجه را پیگیری میکنیم. کتابخانه علامه طباطبایی و کتابدار جوانی که کتابخانهاش در حال تخریب است در این دیدار حضار بودند و مختارپور تاکید داشت این کتابخانه را حتما ببیند، این کتابخانه قدیمی و سقفی از چوب داشت، تاریک و البته با قدمت که مربوط به سال 1347 میشد. بهزاد سنگینی کتابدار آن میگوید: 1700 عضو داریم و 35 هزار و 463 کتاب؛ هم آقایان مراجعه میکنند هم بانوان. این کتابخانه دومین کتابخانه قدیمی در ارومیه شمرده میشود. وی ادامه داد: آثار کم مراجعه کننده مربوط به حوزه علوم اجتماعی است اما بیشترین آن اختصاص به ادبیات و ادیان دارد. وی سنگینی اوج شلوغی کتابخانه را مربوط به ماه خرداد و سالنهای قرائت خانه دانست و گفت: 68 نفر ظرفیت داریم و خرداد اوج جمعیت در اینجاست. دبیر کل نهاد از این جوان درباره وضعیت حقوق پرسید که وی تصریح کرد: تا پیش از تغییر کنونی وضعیت خوبی نداشتیم اما اکنون بهتر است. رئیس کتابخانههای شهرستان ارومیه هم که در این دیدار حضور داشت گفت: مجموعا 47 کتابدار داریم، 15 نفر خانم و 32 نفر آقا که 24 نفر لیسانس و فوق لیسانس کتابداری هستند. مختارپور در این بازدید سوال کرد که نیروی انجمنی دارید یا نه که رئیس کتابخانههای شهرستان ارومیه گفت: کتابدار نداریم. * کتابخانهای با 80درصد عضو کودک کتابخانه قائم شاید اوج کتابخانههای ارومیه بود، آنجا که 80درصد اعضایش کودک بودند و کتابداری جوان و با ذوق آنجا را اداره میکرد، فضایی زیبا و بر وقف مراد کودکان طراحی شده بود، این کتابخانه سال 78 کار خود را آغاز کرده و 16 هزار نسخه کتاب دارد، 14 هزار عنوان و 705 عضو. کریمخانی کتابدار جوان این کتابخانه گفت: کتابهای تاریخی مراجعه کننده اندکی دارند.کتاب و نشریه کودک طرفداران بسیار دارد، ما در این کتابخانه کلاس کاردستی و قصه گویی هم داریم.
وی افزود: تاکنون 540 هزار تومان حقوق میگرفتم اما به 870 هزار تومان ارتقا یافته است، اما نکتهای که باید برای آن از شما تشکر کنم تعطیلی روز 5شنبه است که بسیار بسیار خرسندمان کرد. کریمخانی کتابدار این کتابخانه با اشاره به اینکه یادداشتهای دبیر کل نهاد کتابخانهها باعث دلگرمی کتابداران شده و در دوره فعالیت دبیر کل جدید حقوق و مزایا افزایش یافته گفت: همواره به سایت نهاد کتابخانهها مراجعه کرده و از اینکه در یادداشتهای خود از کتابداران شهری و روستایی یاد میکنید دلگرم میشویم چرا که متوجه میشویم شما به عنوان دبیر کل، حرفهای به کار نگریسته و شهرهای دور از تهران از چشمتان مغفول نمانده است. کریمخانی همچنین به منابع و نبود برخی آثار اشاره و تصریح کرد: همواره به سایت نهاد کتابخانهها مراجعه میکنیم و مشکلاتمان را به طور مستقیم با شما در میان میگذاریم. پس از سخنان این کتابدار علیرضا مختارپور دبیر کل نهاد کتابخانهها ضمن تقدیر از این کتابدار فعال برای جذب 80 درصد اعضا که کودک هستند عنوان کرد: تاکنون 3 هزار ایمیل دریافت کردهام که همه دغدغههای کتابداران در آن بیان شده و به دقت میخوانم در این پستهای الکترونیکی برخی کتابداران بسیار داشتند که همان لحظه با دبیر کل صحبت کنند که من بلافاصله تماس گرفته و در جریان مشکلات قرار گرفتم. دبیر کل نهاد کتابخانهها ضمن بیان اینکه مسیر را برای اصلاح برخی امور در حال طی کردن هستیم گفت: ما به این استان آمدهایم که صحبتهای شما کتابداران را بشنویم و از اینکه در کتابخانه کوچکی چون قائم بخش کودک فعال است بسیار خشنودم و امیدوارم تعداد اعضا بیش از پیش افزایش یابد. کتابخانه شهید مطهری، 800 عضو دارد و 200 نفر آنها فعالند، قرائت خانه دارد و بخش کودکان آن فعال است. بخش گویا هم به تازگی راه اندازی شده بود، در این کتابخانه کتابهای حوزه ادیان و رمان بسیار مورد استقبال بود. البته کم هم نیستند آثاری که اصلا استفاده نمیشوند. مختارپور از تعداد کتابداران پرسید و اینکه دو نفر کافی است یا نه؟ در پاسخ عنوان شد ای کاش کارشناس کتاب هم در کتابخانهها به راهنمایی علاقهمندان میپرداخت اما کمبود نیروی انسانی داریم. مختارپور پرسید برای جذب نیرو در انتظار آزمون هستید که با پاسخ مثبت مواجه شد. وی گفت: چرا در آزمون گذشته نیروی انسانی شما تامین نشد که در پاسخ شنید: پیش از این نظر مسئولان نهاد اجرا میشد. شکری کتابدار کتابخانه شهید باهنر با بیان اینکه 4 هزار عضو داریم گفت: تعداد اعضای زن و مرد ما برابر هستند، 43 هزار نسخه داریم و استقبال از آثار ایرانی به خصوص رمان و روانشناسی بیشتر است. البته عضو کودک هم داریم و سالن مطالعهای با ظرفیت 50 نفر. اما نکتهای که باید به آن اشاره کنم اینکه بسته کتاب هایی که به کتابخانه میآمد اغلب از 50 کتاب تنها 10 اثر مورد استقبال بود که باید این مهم در دوره جدید مورد توجه قرار گیرد. * مختارپور: آمارهای سرانه مطالعه قابل اعنتا نیست اما در ادامه و پس از بازدیدهای فشرده نشست خبری هماهنگ و برگزار شد که نماینده رسانههای بسیاری در آن حضور داشتند، سرانه مطالعه، موضوع نیم درصد های شهرداری که مختارپور آمارهای سرانه مطالعه که تاپیش از این مطرح شده است را قابل اعتنا و اتکا ندانست و گفت: مشخص نیست این سرانه بر چه احساس اعلام میشده این آمارها دقیق نیست، و ما از میزان سرانه مطالعه اطلاع دقیقی نداریم. وی پیرامون بودجه نهاد هم اضافه کرد: بودجه نهاد از دو طرق تامین میشود، بودجه مستقیم مجلس که برای برنامههای سالانه نهاد اختصاص مییابد و بودجه سال 93 حتی کفاف حقوق و مزایایی کتابداران را تا پایان سال نمیدهد و منبع دوم؛ طبق قانون شهرداری ها موظف هستند نیم درصد درآمد سالانه را به انجمنها شهرستان و استانها بدهند. در سال گذشته برآورد تقریبی نزدیک به 300 میلیارد تومان بود اما مجموع وصول نهاد کمتر از 7 درصد یعنی 20 میلیارد تومان بوده است. وی همچنین درباره این پرسش که بازدید سرزده برای تغییر مدیران است یا نه، توضیح داد: خیر کمیته انتصابات استانی آغاز به کار کرده، اما متاسفانه 16 استان ما دارای سرپرست هستند و نه مدیر کل، که باید تکلیف این 16 استان بزودی مشخص شود. بازدیدهای من رویکرد ارزیابی مدیریتی ندارد و تنها بازدید است. مختارپور در پایان دیدارهای سرزده به ساختمان مرکزی رفت و از بخش های مختلف آن بازدید کرد. انتهای پیام/و
93/05/15 - 13:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]
-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها