واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ مرداد ۱۳۹۳ (۱۱:۵۴ق.ظ)
سخنگوي دستگاه ديپلماسي در پاسخ به موج: بهبود شرايط سياسي زمينه ساز تشکيل اتاق ايران و آمريکا/ورود هيات هاي تجاري نبايد منجر به قرارداد شود برداشتن گام اول براي تشکيل اتاق مشترک بازرگاني ميان ايران و آمريکا نيازمند ايجاد زمينه هاي مشترک و همکاري هاي مناسب بين دو کشور است و تا زماني که اين اتفاق رخ ندهد، نمي توانيم نسبت به تشکيل اين اتاق بازرگاني ارزيابي داشته باشيم.
مرضيه افخم سخنگوي دستگاه ديپلماسي در پاسخ به سوال خبرنگار موج مبني بر اينکه چرا هيات هاي تجاري که عازم ايران شده اند نتيجه خاصي به لحاظ اقتصادي براي ما نداشته و منجر به عقد قرارداد نشده است، با اعلام اين مطلب اظهار داشت: اينکه برخي ارزيابي کرده اند که حضور هيات هاي تجاري در ايران نتيجه خاصي براي ما نداشته، ارزيابي دقيقي نيست.
وي افزود: طي يک سال اخير اتفاقات جديدي در حوزه سياست خارجي ما رخ داده است که اين امر فضاي جديدي را در زمينه سياسي و اقتصادي پيش روي ايران قرار داده است.
افخم افزود: تعاملات جديد ما با دنيا بر اساس احترام متقابل بوده و همين امر موجب شده تحرکات سياسي خوب و تحولات مثبتي براي ما به همراه داشته باشد.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي با اشاره به حضور هيات هاي متعدد تجاري در ايران تصريح کرد: حضور اين هيات ها در کشور ما منجر به ايجاد زمينه بررسي همکاري هاي مشترک ميان ما با ساير کشورهاي جهان شده است.
وي در پاسخ به ارزيابي فعالان اقتصادي از نتيجه ندادن حضور هيات هاي تجاري در کشور و نرسيدن به قرارداد تجاري ميان ايران با ساير کشورها تصريح کرد: براي هر تنظيم قراردادي ابتدا بايد بسترهاي سياسي، حقوقي و فني آن بررسي و مهيا شود و قطعا اين رفت و آمدها براي بررسي زمينه هاي همکاري اقتصادي ميان ايران با ساير کشورهاي جهان است.
وي خاطر نشان کرد: درحال حاضر مهمترين مساله براي ما اين است که فضاي رواني و افکار عمومي جهان نسبت به ايران بسيار مناسب و خوب است و همين امر به ما در راستاي افزايش تبادلات و مراودات اقتصادي کمک خواهد کرد.
سخنگوي وزارت امور خارجه با بيان اين مطلب که پروسه بررسي زمينه هاي همکاري اقتصادي و سياسي کشورها يک پروسه زمان بر است، متذکر شد: ما بايد از اعزام هيات هاي تجاري به ايران به خوبي بهره ببريم و بتوانيم پس از بررسي زمينه هاي همکاري به انعقاد قراردادهاي تجاري و اقتصادي نيز دست بيابيم.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار ما مبني بر اينکه آيا وزارت امور خارجه براي تشکيل اتاق مشترک بازرگاني ايران و آمريکا اقدام خاصي صورت داده است يا خير؟ گفت: سال گذشته همزمان با سفر رييس جمهور به آمريکا براي حضور در سازمان ملل شاهد ابراز تمايل و اعلام آمادگي فعالان اقتصادي ايران و آمريکا براي تشکيل شوراي بازرگاني مشترک ميان دو کشور بوديم.
وي افزود: برخي ها علاقه مند هستند تا اين شوراي مشترک بازرگاني و همچنين اتاق مشترک بازرگاني شکل بگيرد اما وزارت امور خارجه خارج از دولت و بدون هماهنگي با آن نمي تواند اقدامي انجام دهد.
وي در خصوص اينکه بازرگانان معتقد هستند که براي تشکيل اتاق بازرگاني مشترک ميان ايران و آمريکا بايد وزارت امور خارجه گام اول را بردارد، متذکر شد: برداشتن گام اول براي تشکيل اتاق مشترک بازرگاني ميان ايران و آمريکا نيازمند ايجاد زمينه هاي مشترک و همکاري هاي مناسب بين دو کشور است و تا زماني که اين اتفاق رخ ندهد، نمي توانيم نسبت به تشکيل اين اتاق بازرگاني ارزيابي داشته باشيم.
سخنگوي وزارت امور خارجه ابراز داشت: اگر در زمينه هاي سياسي بتوانيم با آمريکا جلو برويم، قطعا در آن زمان امکان بيشتري براي اظهار نظر براي تشکيل اتاق بازرگاني مشترک ميان دو کشور وجود دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]