واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رسانه ها همگام با دولت،امید و نشاط را در جامعه ترویج دهند زاهدان- ایرنا- معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: تزریق روحیه امید و نشاط در جامعه و همگامی با دولت تدبیر و امید برای جذب سرمایه ها و نیروهای متخصص در زمینه بهره برداری از توانمندی های فراوان کشور بویژه این استان از وظایف و رسالت های رسانه های ارتباط جمعی است.
ˈعلی اصغر جمشید نژادˈ در آستانه روز خبرنگار روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شکوفا شدن توانمندی های فراوان سیستان و بلوچستان و حرکت با شتاب آن در مسیر توسعه و پیشرفت با انعکاس اخبار مثبت و واقعیت های منطقه بوسیله رسانه ها که جذب کننده صاحبان سرمایه و بخش خصوصی خواهد بود، محقق می شود.
وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان شرایط امنیتی نسبتا خوبی دارد افزود: از رسانه های ملی و روزنامه ها و نشریات سراسری و محلی انتظار داریم توانمندی ها، ظرفیت ها و چهره واقعی استان را برای هموطنان ترسیم کنند و از انعکاس اخبار منفی بپرهیزند زیرا رسانه های بیگانه همواره در صدد بزرگنمایی مسائل جزئی منطقه هستند.
وی بیان کرد: موقعیت خاص جغرافیایی سیستان و بلوچستان و سکونت اقوام و مذاهب مختلف این استان را در شرایط ویژه ای قرار داده بطوریکه کوچکترین حادثه یا مشکل امنیتی مورد توجه عموم قرار می گیرد و برخی رسانه ها نیز با بزرگنمایی آنها چهره استان را ناامن جلوه می دهند در حالی که اوضاع امنیتی این استان به مراتب بهتر از سایر استانها است.
وی ادامه داد: رسانه ها با رصد اخبار مثبت همچون تصمیمات و مصوبات خوب سفر ریاست جمهوری که در صورت اجرایی شدن تحولات جهشی قابل توجه ای ایجاد می کند، می توانند این استان را در مسیر توسعه هرچه بیشتر قرار دهند.
وی اظهار داشت: جامعه مطبوعاتی استان در انجام رسالت خود که همانا پل ارتباطی بین مسوولان و مردم است فاصله زیادی دارند و این امر طبیعی و عمومی است زیرا ما در زمینه آموزش و انجام وظیفه ضعف داریم.
وی با اشاره به سختی حرفه خبرنگاری ادامه داد: خبرنگاران مسوولیت سخت، سنگین و پر مخاطره و پرفشاری را در جامعه بر عهده دارند که انجام این مسوولیت ها و رسالت حرفه ای نیازمند صبر و حوصله و تحمل بالایی است و به همین سبب کارشان قابل تقدیر است اما ضعف هایی نیز وجود دارد که باید به مرور زمان مورد توجه اصحاب رسانه و نهادها و ادارات متولی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گیرد.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان در خصوص تعداد نشریات و سایر رسانه ها در استان گفت: تعداد رسانه ها باید براساس کشش افکار عمومی و میزان علاقه مندی آنان به رسانه ها مورد سنجش قرار گیرد که در این زمینه رسانه ها و فضای مجازی رفته رفته جایگاه خود را در میان مردم پیدا کرده و رو به پیشرفت هستند.
جمشید نژاد به برخی از مشکلات رسانه های استان اشاره کرد و افزود: مشکلات رسانه های استان به سه بخش تقسیم می شود.
وی اضافه کرد: گروه نخست رسانه های تصویری هستند که این قبیل رسانه ها باید تولید برنامه های محلی خود را افزایش داده و به فرهنگ و زبان محلی و نوع علاقه مردم استان توجه بیشتری کنند و تولیدات خود را در این زمینه گسترش دهند.
وی رسانه های نوشتاری را بخش دوم این حوزه ذکر کرد و گفت: این رسانه ها باید هم از نظر کمی و هم کیفی مورد توجه قرار گیرند.
معاون استاندار خاطر نشان کرد: رسانه های نوشتاری از نظر کمی نیازمند افزایش تعداد و تنوع به لحاظ دیدگاه و بینش هستند و از لحاظ کیفی نیز ضعف هایی وجود دارد که اقتصاد یکی از عوامل تاثیر گذار بر این رسانه ها است و از آنجایی که یارانه بخش مطبوعات کفایت آنان را نمی کند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید در زمینه پرداخت یارانه به این قشر تجدید نظر کند.
وی ادامه داد: بخشی از ضعف رسانه های نوشتاری استان باید از سوی دست اندرکاران و اصحاب رسانه ها مورد توجه بیشتر قرار گیرند و با روشهای خاصی مخاطبان بیشتری را به خود جذب کرده تا بخش عمده هزینه های خویش را تامین کنند.
وی گفت: بخش سوم رسانه های مجازی یا رسانه های نوین هستند که به نظر می رسد در این گونه رسانه ها تنوع مطلب کم است زیرا مجموعه ای از مباحث سیاسی، اجتماعی، مذهبی، اقتصادی و مفاهیم عمیق در راستای توسعه متوازن استان وجود دارد که مورد غفلت قرار گرفته و این گونه رسانه ها بیشتر قطبی و محدود به برخی مباحث هستند و تنوع طلبی در دنیای مجازی کم است.
وی ادامه داد: اینگونه رسانه ها می توانند با توجه به مباحث مختلف از جمله فرهنگی و اقتصادی که اولویت امسال از دیدگاه مقام معظم رهبری است کارایی خویش را افزایش دهند.
وی به برخی مشکلات اصحاب رسانه اشاره کرد و افزود: برخی از این مشکلات به خود اصحاب رسانه برمی گردد که این قشر باید با الگوگیری از رسانه های موفق استان و دیگر استان ها روند کار خویش را اصلاح کنند.
وی افزود: برخی مشکلات اصحاب رسانه به دولت و متولیان بخش فرهنگ مربوط می شود که این دستگاهها از جمله فرهنگ و ارشاد اسلامی باید آموزش اصحاب رسانه را در قالب تشکل های مطبوعاتی از جمله خانه مطبوعات و انجمن صنفی پیش بینی کنند.
وی ادامه داد: برخی مشکلات این قشر مربوط به حوزه مالی می شود که این مشکل نیز با افزایش یارانه و پیگیری و احساس درک متناسب با واقعیات مسوولان برطرف خواهد شد زیرا روزنامه ها و هفته نامه ها در این استان وضعیت نامطلوبی دارند و این وضعیت ناشی از نبود بخش خصوصی فعال و صنایع گسترده در استان برای تامین بخشی از هزینه روزنامه ها در قالب آگهی و رپرتاژ و غیره است.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان با تاکید بر ارتباط بیشتر مدیران با رسانه ها تصریح کرد: مدیران و مسوولان دستگاههای اجرایی استان باید در سیاست ها و ارتباطات خود با اصحاب رسانه از استاندار الگوگیری کنند تا سیاست انسداد با اصحاب رسانه را تبدیل به سیاست تعامل کرده و با مطبوعات آشتی کنند زیرا رسانه ظرفیت قابل توجه و بزرگی برای نشان دادن قابلیت های استان و عملکرد مسوولان است.
جمشید نژاد اظهار داشت: استاندار سیستان و بلوچستان بر توجه و ارتباط مدیران کل استان با اصحاب رسانه تاکید جدی دارد و در نشست با مدیران رسانه ها بر این موضوع صحه گذاشت و در نشست شورای اداری نیز بر این موضوع تاکید خواهد کرد تا مدیران تعامل بیشتری با اصحاب رسانه داشته باشند.
17 مرداد سالروز شهادت شهید محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی بدست گروه متحجر طالبان در مزار شریف افغانستان، به عنوان روز خبرنگار نامگذاری شده است. ک/3
7312 / 653
15/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]