تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هركس به خدا و روز قيامت ايمان دارد، بايد سخن خير بگويد يا سكوت نمايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833053429




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

طلاق ساعتی !!!


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



طلاق ساعتی !!!
این روزها آنقدر همه در اطراف خود زن و مرد طلاق گرفته و طلاق داده دارند که در برخورد با این پدیده زیاد تعجب نمی کنند.



به این مطلب امتیاز دهید

امام علی علیه السلام: بر تلخىِ حق، شكيبا باش و زنهار از اينكه به شيرينى باطل فريب خورى.   به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، گذشت آن روزهایی که طلاق مانند مهری بر پیشانی مرد و زنی که از زندگی مشترک بیرون امده بودند، خودنمایی می کرد و ماجرای طلاقشان گاه تا پایان عمر ورد زبان دست و دشمن بود.   بر اساس سرشماری سال 75 تعداد زنان سرپرست خانوار ایران چیزی حدود یك میلیون و 200 هزار نفر بوده که این تعداد در سال 85 به بیش از یك میلیون و 600 هزار نفر و در سال90 به بیش از 2میلیون و 550 هزار نفر رسیده است.   آمار مربوط به سال91 نشان می‌دهد كه در این سال در هر ساعت 16طلاق اتفاق افتاده است حال آنكه، آمار جدید نشان می‌دهد در سال92 این رقم به 18طلاق در ساعت رسیده است. در هر حال مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور از افزایش 3/4 درصدی آمار طلاق در سال گذشته (1392) خبر داده و گفته: در مقابل هر 100 ازدواج، 20/1طلاق وجود دارد که این آمار نگران کننده است.   علی اکبر محزون افزوده: 155 هزار و 369 واقعه طلاق سال گذشته در کشور رخ داده که از این تعداد 144 هزار و 83 مورد در شهرها و 11 هزار و 286 مورد در روستاها انجام شده است. وی با بیان اینکه 3/49 درصد طلاق‌ها در پنج سال اول زندگی رخ داده، ادامه داده: 2/14 درصد از مواد طلاق نیز مربوط به 10 سال اول زندگی مشترک بوده است.
افزایش طلاق؛ مولفه جامعه در حال گذار  

  یکی از مهم ترین دلایلی که امار های طلاق در جامعه ما با چنین شدتی شیب صعودی را طی می کند، این است که جامعه ما در این سالها روزگار گذر از سنت به مدرنیته را طی می کند، به این  معنا که در عین وجود مولفه های سنتی در جامعه، مشخصه های مدرن نیز متولد شده اند و در این میان خانواده های ما در میان سنت و مدرنیته معلق اند و نه سنتی مطلق به حساب می آیند و نه مدرن صرف.   در چنین شرایطی هم افراد به صرف نزدیکی به هر کدام از این دو قطب، عملکرد های متفاوتی را از خود بروز می دهند این در حالی است که  در عین  گسترش روز افزون روند مدرنیته در تمام اجزای جامعه، هنوز هم پایه های اجتماع بر فرهنگ سنتی بنیان دارد.   در دهه های اخیر با گسترش مولفه های غربی در کشور ما، پای مشخصه های مدرنیته هم به جامعه گشوده شد و پس از مدتی دیگر طلاق گرفتن مانند گذشته تابو و عمل خارج از عرف و عادت محسوب نمی شد.   رواج شبکه های ماهواره ای فارسی زبان وسریالهایی خیانت محورشان هم از دیگر عواملی بود که به سست کردن پایه زندگی های خانوادگی کمک کرد، تا جایی که این روزها در کشور ما هر ساعت،  18 بار عرش خدا را با خوانده شدن خطبه طلاق به لرزه در می آید.
فردگرایی؛ شاخصه اصلی جامعه مدرن ماجرای افزایش نجومی امارهای طلاق که این روزها گریبان جامعه ما را گرفته است، اتفاقی است که چندین دهه پیش در جوامع اروپایی که روند گذار را به سمت مدرینته طی می کردند، آغاز شده بود.   جامعه شناسان ، فرد گرایی را مهم ترین مولفه جامعه مدرن می دانند به این معنا که با مدرن شدن جوامع ارزشمندی گروه ، طایفه ، قوم و خانواده جای خود را به اصالت فرد می دهد و در جوامع مدرن دیگر این منافع فرد است که بیشترین اهمیت را دارد و مانند جوامع سنتی، مردم برای منافع گروه و جمعی که در عضویت ان قرار دارند از حقوق و منافع خود نمی گذرند.   در چنین جوامعی است که تمایل به تجرد و زندگی به تنهایی و دور از تعهدات خانوادگی رواج بیشتری پیدا می کند و افراد تا جای ممکن سعی می کنند از مسئولیت های زندگی خانوادگی دوری کنند.   در دهه های اخیر با گسترش مولفه های غربی در کشور ما، پای مشخصه های مدرنیته هم به جامعه گشوده شد و پس از مدتی دیگر طلاق گرفتن مانند گذشته تابو و عمل خارج از عرف و عادت محسوب نمی شد.   رواج شبکه های ماهواره ای فارسی زبان وسریالهای خیانت محورشان هم از دیگر عواملی بود که به سست کردن پایه زندگی های خانوادگی کمک کرد، تا جایی که این روزها در کشور ما هر ساعت،  18 بار عرش خدا را با خوانده شدن خطبه طلاق به لرزه در می آید.


  طلاق و افزایش زنان سرپرست خانوار یکی از مهم ترین پیامدهای طلاق در کشور ما افزایش زنانی است که پس از جدایی مجبور هستند به تنهایی هزینه معاش خود و گاه فرزندانشان را تامین کند. این در حالی است که غالب این زنان شاغل نیستند و از لحاظ مالی مستقل به حساب نمی آیند.   بر اساس سرشماری سال 75 تعداد زنان سرپرست خانوار ایران چیزی حدود یك میلیون و 200 هزار نفر بوده است. این تعداد در سال 85 به بیش از یك میلیون و 600 هزار نفر و در سال90 به بیش از 2میلیون و 550 هزار نفر رسیده است.یك بررسی ساده نشان می‌دهد كه در یك دوره 10ساله تعداد زنان سرپرست خانوار 39درصد افزایش داشته است اما، در یك دوره پنج‌ساله یعنی از سال 85 تا سال90 شاهد رشد 53درصدی تعداد زنان سرپرست خانوار اتفاق افتاده که همین امر نشان از افزایش امار طلاق در کشور است.   این در حالی است که این افزایش 53 درصدی پیامدهای بسیاری را در پی دارد چون در غالب موارد زنان مطلقه که سرپرستی خود و طفلشان را بر عهده دارند، برای تامین معاش با مشکلات عدیده ای روبرو می شوند.   اشتغال این زنان در مراکز خصوصی به دلیل دید نامناسبی که در خصوص زنان مطلقه وجود دارد، مستعد آسیب های بسیاری است و از طرف دیگر عدم استقلال مالی  دشواری های گسترده ای را به زندگی زنان سرپرست خانوار تزریق می کند.   یکی از مهم ترین پیامدهای طلاق در کشور ما افزایش زنانی است که پس از جدایی مجبور هستند به تنهایی هزینه معاش خود و گاه فرزندانشان را تامین کند. این در حالی است که غالب این زنان شاغل نیستند و از لحاظ مالی مستقل به حساب نمی آیند.  


ازدواج با چشمان باز مانعی برای طلاق در این میان و در شرایطی که کاهش آمار ازدواج و افزایش آمار طلاق برجسته ترین مولفه آمارهای جامعه است، نهادهای دولتی و سازمان ملی جوانان باید با توجه به حجم بالای جمعیت جوان شرایط را برای ازدواج سنجیده و در عین حال تحکیم بنیان خانواده هایشان فراهم کنند.   در شرایط این روزها که بیکاری و مشکلات اقتصادی یکی از مهم ترین دلایل طلاق در جامعه ما است، معلوم است که جر با ساخت زیرساخت های اجتماعی نمی توان جوانان را به ازدواج و در ادامه پایبندی به زندگی خانوادگی ترغیب کرد.   از طرف دیگر رسانه ها هم باید با پرداخت به پیامدهای طلاق، زن و شوهر های جوان را از تصمیم های نسجیده باز دارند تا هر زوجی در برخورد با مشکلی کوچک، این اجازه را به خود ندهد که به راحتی نام طلاق را بر لب بیاورد.   نعامل نیوز/ 2015  




۱۴/۰۵/۱۳۹۳ - ۱۹:۲۷




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن