تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زيد بن خالد جُهَنى: پيامبر خدا صلى الله عليه و آله از هيچ نمازى به نماز ديگر مشغول...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837023137




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گلایه کشاورزان گلستانی از سهمیه سوخت ماشین های کشاورزی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گلایه کشاورزان گلستانی از سهمیه سوخت ماشین های کشاورزی گرگان - ایرنا - گلستان یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور است که در صورت تامین نیازهای کشاورزان برای تولیدات بیشتر، می تواند نقش پررنگ تری در رونق بخشی به صنعت کشاورزی و تامین امنیت غذایی هموطنان داشته باشد.


گلستان 650 هکتار اراضی زراعی و باغی قابل کشت در اختیار دارد و کشاورزان این استان برای تولید محصول در مجموع 2 هزار و 500 دستگاه کمباین و 13 هزار و 500 دستگاه تراکتور در اختیار دارند.
تامین سوخت مورد نیاز ماشین آلات و موتور پمپ های کشاورزی یکی از نیازهای کشاورزان گلستانی است اما جمعی از آنان می گویند که طی چند سال گذشته همواره برای تامین سوخت مصارف تولیدی خود با مشکل مواجه بوده اند و با وجود پیگیری های مکرر این مشکل همچنان باقی است.
شماری از کشاورزان گلستانی در گفت و گوهایی با خبرنگار ایرنا با تشریح شرایط پیش آمده در تامین سوخت مورد نیاز آنان تاکید داشتند: میزان سهمیه سوخت در نظر گرفته شده برای هر یک از ماشین آلات کشاورزی به خصوص موتور پمپ های چاه ها تابع استانداردهای لازم نیست و آنان به ناچار مجبورند موتور را خاموش کرده یا سوخت مورد نیاز را از بازار آزاد و با هزینه های بالا تامین کنند.
دبیر خانه کشاورز گلستان به نمایندگی از کشاورزان استان به خبرنگار ایرنا گفت: میزان توزیع و سهمیه سوخت باید براساس سطح زیر کشت انجام شود اما این کار اکنون بر مبنای تعداد تراکتورهای موجود در استان صورت می گیرد که این کار علمی، کارشناسی و عادلانه نیست.
ˈعلی قلی ایمانیˈ افزود: سطح کشت هر تراکتور با تراکتور دیگر فرق می کند، برای نمونه یک تراکتور با سطح پنج هکتار یک هزار لیتر سوخت ظرف سه ماه دریافت می کند و تراکتور دیگری ممکن است با سطح 30 هکتار همین مقدار سوخت را استفاده کند.
وی تاکید کرد: در چنین شرایطی طبیعی است که میزان سوخت اختصاصی به کشاورز کافی نباشد و او مجبور است بقیه سوخت مورد نیاز را به قیمت بالا و به شیوه های دیگر تهیه کند که علاوه بر سرگردانی زارع موجب افزایش هزینه های تولید می شود.
ایمانی افزود: در فرآیند دریافت سوخت علاوه بر این که کاربران توزیع برای هر حواله سه هزار تومان دریافت می کنند، کشاورز باید سه تا چهار روز پس از ثبت نام منتظر دریافت حواله بماند که این روند باعث رفت و آمدهای مکرر زارع از روستاها به مراکز توزیع سوخت می شود.
دبیر خانه کشاورز گلستان با بیان این که سه دستگاه اجرایی متولی تامین سوخت چاه های کشاورزی هستند، ادامه داد: ابتدا درخواست توسط کاربر انجام می شود و پس از تایید جهاد کشاورزی، امور آب و شرکت پخش فرآورده های نفتی، حواله صادر و در اختیار کشاورز قرار می گیرد.
به گفته وی، این فرآیند برای دریافت سوخت طولانی و زمانبر است و گاهی نیز در امور آب تایید سوخت بعد از 72 ساعت انجام می شود.
ایمانی خاطر نشان کرد: میزان سوخت در نظر گرفته شده برای هر یک از ماشین آلات کشاورزی بویژه موتور پمپ های چاه های کشاورزی نیز تابع استانداردهای لازم نیست.
وی ادامه داد: اگر موتور پمپی برابر استانداردهای مرکز توسعه ماشین آلات کشاورزی وزارت جهادکشاورزی 10 هزار لیتر سوخت برای یک دوره کشت محصول مشخص نیاز داشته باشد، 50 درصد آن اختصاص می یابد و همان میزان نیز در ماه های مختلف سال تقسیم می شود.
ایمانی ادامه داد: این درحالی است که کشاورز در فصل آبیاری برای دریافت سوخت مراجعه می کند و چون میزان سوخت در نظر گرفته شده برای نیاز وی کافی نیست، ناچار است موتور خود را خاموش کند و یا از راه های مختلف و با هزینه های گزاف سوخت مورد نیاز را تامین کند.
دبیر خانه کشاورز گلستان گفت: جهادکشاورزی می تواند با کار کارشناسی میزان سوخت مورد نیاز هر هکتار محصول را برابر استانداردهای بین المللی برآورد کند و سوخت مورد نیاز کشاورزان را از دستگاه های مربوطه بگیرد و به صورت برش یا حواله در اختیار کشاورزان قرار دهد تا آنان دغدغه تامین سوخت نداشته باشند.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی گلستان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: تامین سوخت بخش کشاورزی براساس مصوبه هیات دولت در سال 91 آغاز شد که در همان سال 192 میلیون و 400 هزار لیتر در سطح استان گلستان توزیع شد.
به گفته وی، سوخت بخش کشاورزی استان گلستان در سال 92 با حدود 6 میلیون لیتر افزایش به 198 میلیون و 500 هزار لیتر افزایش یافت.
ˈحسین کاویانیˈ افزود: در سه ماهه نخست امسال در مجموع 46 میلیون لیتر سوخت کشاورزی توزیع شده و برای سه ماهه دوم امسال نیز 42 میلیون لیتر اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: در سه ماهه نخست امسال پنج میلیون لیتر سوخت برای کمباین های استان اختصاص یافت که تلاش می شود این میزان در سه ماهه دوم سال با توجه به بروز خشکسالی و فعالیت موتور پمپ های چاه های آب کشاورزی به 46 میلیون لیتر افزایش یابد.
معاون سازمان جهادکشاورزی گلستان گفت: در نظر گرفتن سطح زیر کشت محصولات کشاورزی برای توزیع سوخت بین کشاورزان در دستور کار این سازمان قرار دارد تا در نیمه دوم سال محقق شود.
کاویانی خاطر نشان کرد: اکنون سوخت کشاورزی به تراکتورها، کمباین ها و موتور پمپ ها تعلق می گیرد اما از آنجا که بیشترین توزیع سوخت در بخش تراکتور است، پیش بینی می شود که سوخت بر اساس سطح زیر کشت محصولات به کشاورزان اختصاص یابد.
وی ادامه داد: پیگیری هایی برای دسترسی آسان تر کشاورزان به سوخت مورد نیاز در دست انجام است تا با تعامل بین جهادکشاورزی و شرکت نفت مشکلات به حداقل برسد.
معاون جهادکشاورزی گلستان گفت: به تازگی با شرکت ملی نفت توافق شده که حواله های سوخت تا بیست و نهم هر ماه صادر شود و در اختیار کشاورز قرار گیرد در حالی که در گذشته این حواله ها بیست و ششم هر ماه حواله صادر می شد.
کاویانی اظهار کرد: بر اساس برآوردهای کارشناسی نیاز سوخت موتور پمپ ها و تراکتورها با توجه به سطح اراضی باغی و زراعی استان حدود 260 میلیون لیتر در سال است اما طبق دستورالعمل دفتر توسعه ماشین آلات وزارت جهادکشاورزی بیش از 200 میلیون لیتر در سال اختصاص می یابد.
معاون جهادکشاورزی گلستان نیاز هر سه ماهه سوخت کشاورزی این استان را 65 میلیون لیتر برآورد کرد و گفت که تنها 50 میلیون لیتر اختصاص یافته و از این رو پیگیری هایی بین وزارت جهادکشاورزی و شرکت نفت برای تسهیل امور انجام شده است.
کاویانی خاطر نشان کرد: سهمیه سالانه هر موتور پمپ تا 15 اسب بخار قدرت 2200 لیتر است و اگر بیشترین سهم آنها در فصل تابستان اختصاص یابد تا حدود 90 درصد مشکلات این بخش حل می شود.
به گفته وی، موتور پمپ هایی که تا 110 اسب بخار قدرت دارند نیز در طول سال تا 18 هزار لیتر سهمیه دارند.
کاویانی گفت: مناسب ترین روش توزیع سوخت، محاسبه اراضی زیر کشت استان (پاییزه و بهاره) و تعداد تراکتورها، کمباین ها و موتور پمپ های چاه های آب کشاورزی است که برای این شاخص ها ضریب جداگانه ای منظور می شود تا بتوان به یک شاخص علمی و منطقی دست یافت.
وی اظهار امیدواری کرد، با تعامل بخش فنی جهاد کشاورزی (معاونت تولیدات گیاهی) و همکاری شرکت نفت و اداره آمار و برنامه ریزی معاونت امور اقتصادی جهادکشاورزی اقدامات مفیدی برای تسهیل تامین سوخت کشاورزان در آینده نزدیک صورت گیرد.
خبرنگار ایرنا برای دریافت مصاحبه و توضیحات مسوولان شرکت نفت استان گلستان تلاش کرد اما آنها اعلام کردند که انجام هرگونه مصاحبه منوط به دریافت مجوز از تهران است.
7464/602/601/ 2025



14/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن