تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ كس جز با اجراى حدود و احكام خدا خوشبخت نمى‏شود و جز با ضايع كردن آن بدبخت نمى‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826140630




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از لزوم فرهنگ‌سازی تا آمادگی تعاونی برای پروژه‌های دولتی


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: نگاهی به پیچ و خم‌های توسعه تعاون در کشور/
از لزوم فرهنگ‌سازی تا آمادگی تعاونی برای پروژه‌های دولتی
کاهش سهم درصدی تعاون از اقتصاد ملی و در تولید ناخالص ملی سبب شده تا مسئولان بخش تعاون زمینه را برای اعتماد مجدد به بخش تعاون ایجاد کنند.


به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، از ابتدای سال 93 همه مسئولان از آرزوهای خود در سال جدید گفتند اما آرزوهای وزیر تعاون بهانه‌ای شد تا با واژه‌ای فراموش شده در اقتصاد ایرانی روبرو شویم.
 
در ابتدای امسال دکتر ربیعی توسعه تعاونی‌ها را از اولویت‌های دولت در برنامه‌ریزی اقتصادی سال جدید دانست، عنصری سه گانه در اقتصاد ایرانی که سهم ناچیز آن در اقتصاد نیاز به تجدیدنظر اساسی دارد.
 
بر اساس قانون، تعاون دارای سهم 25 درصدی در اقتصاد است اما در عمل دیده می‌شود سهم تعاون در پیچ و خم بخشهای دولتی و خصوصی گم می‌شود و تعاون همیشه به نفع بخش خصوصی و دولتی کنار می‌رود.
 
جمشید عدالتیان، کارشناس اقتصادی معتقد است که تعاونی‌ها به مصابه یکی از سازمان‌هایی هستند که عدالت اجتماعی را در تولید به وجود آورد.

اما با تأیید نظر این کارشناس اقتصادی، آمارها نشان دهنده سهم 3 درصدی تعاون از تولید ناخالص داخلی است در حالی که قانون تا سهم 20 درصدی از تولید ناخالص ملی را برای تعاونی‌ها تعریف کرده است که همین میزان درصد گویای ناعدالتی در امر تعاون است که نیاز به بررسی دارد.
 
حال سوال اساسی این است که چگونه می‌توان یک تحول یا دگرگونی برای این بخش به وجود آورد؟
آیا تأمین منابع مالی باید باعث شود که تعاون همچنان در حاشیه باشد؟
راهکارهای جذب سرمایه در تعاونی‌ها چیست؟
رشد نقدینگی تعاونی‌ها در چه صورتی حاصل می‌شود؟

اتفاق نظر اولیه اکثر کارشناسان نشان از لزوم فرهنگ سازی در این عرصه دارد چرا که تعاون بخش اقتصادی اما با فرهنگ مردمی است که در سایه حمایت‌های دولت و مشارکت مردمی می‌تواند به سهم 20 درصدی خود دست یابد.
 
با نگاهی به متولیان تعاون در اقتصاد ایرانی می‌توان دریافت که بانک توسعه تعاون، اتاق تعاون مرکزی جمهوری اسلامی ایران و وزارت تعاون از متولیان اصلی تعاون در کشور هستند اما باید پرسید که این سه بخش چقدر در راستای توسعه تعاون با هم هماهنگی دارند.
 
* تعاون پایدار ضامن اشتغال پایدار

برخی کارشناسان بر این باورند که توجه ظرفیت‌های بخش تعاون در اشتغال زمینه ساز توسعه آن است اما وکیلی کارشناس اقتصادی عقیده دارد که در صورتی شرکت‌های تعاونی سبب اشتغال پایدار می‌شوند که خود پایدار باشند بر همین مبنا باید کوشید که تعاون با تجمیع پتانسیل‌های موجود و جلوگیری از مهاجرت روستا به شهر می‌تواند زمینه‌ساز اشتغال پایدار شود.
 
وکیلی لازمه این امر را پدیرش تفکر تعاونی از سوی مدیران ارشد کشور می‌داند و وجود مبنای قانونی برای توسعه تعاونی‌‌ها را اولویت اصلی توسعه تعاونی‌ها می‌داند.
 
* تأمین نقدینگی چالش پیش روی توسعه تعاونی‌ها

توسعه تعاونی‌ها در گرو تأمین نقدینگی است اما این تأمین خود یکی از اصلی‌ترین چالش پیش روی توسعه تعاونی‌هاست.
 
برنامه‌ریزی‌ها در این زمینه باید به گونه‌ای باشد که منابع اولیه تعاونی‌ها جذب بازار سرمایه شود تا بتوان کمبود نقدینگی تعاونی‌ها را در بورس جبران کرد.
 
* بورس میزبان تعاون‌گران برتر
 
مفتح دبیرکل اتاق تعاون مرکزی ایران در نشست خبری اردیبهشت ماه خود بر برنامه‌ریزی دقیق اتاق تعاون برای حضور تعاونی‌های برتر در بورس تأکید کرد و همچنان از آمادگی بخش تعاون برای پذیرش پروژه‌های دولتی خبر داد که این خود نشان از توسعه بخش تعاون در سال جاری دارد.
 
حال باید دید که در سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی و با برنامه‌های اعلام شده از سوی اتاق تعاون ایران دولت تا چه حد به تعاون اعتماد خواهد کرد. اعتمادی که تجربه خوبی را در گذشته به یادگار گذاشته است و باید دید  آیا با این برنامه تعاون می‌تواند صاحب سهم خود از 25 درصد تولید ناخالص ملی شود.
 
هر چند فعالان عرصه تعاون در گفتگوهای خود با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران بر آمادگی خود برای پذیرش پروژه‌های دولتی تأکید کرده‌اند اما متولیان تعاون در کشور و به ویژه اتاق تعاون باید با برنامه‌ریزی اصولی از تمام ظرفیت‌های تعاون در امر تولید، صنعت و خدمات بهره‌ گیرند و موانع تسهیلات را در این بخش برطرف کنند.
 
گزارش از: حمیده آقامیری

انتهای پیام/






تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن