تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از حرام دورى كند، خداوند به جاى آن عبادتى كه او را شاد كند نصيبش مى‏گردا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833009309




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رویترز: اصلاح بخش کشاورزی امید نجات ایران از بحران آب را افزایش داد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رویترز: اصلاح بخش کشاورزی امید نجات ایران از بحران آب را افزایش داد تهران - ایرنا - خبرگزاری رویترز روز دوشنبه در گزارشی بحران آب در ایران و اقدامات انجام شده برای رفع آن را مورد توجه قرار داد و نوشت: امید برای نجات ایران از بحران آب افزایش یافته است.


به گزارش ایرنا، خبرگزاری رویترز در گزارش خود آورده است: محمد رحمان پور به عنوان یک کودک، تابستان های خود را با شنا در دریاچه ارومیه واقع در شمال غربی ایران که بزرگ ترین دریاچه خاورمیانه است، می گذراند. در کمتر از دو دهه، این دریاچه نمک تقریبا خشک شده و تنها یک گودال بزرگ از آن به جا مانده است.
رحمان پور که اکنون یک جوان 32 ساله است و کشاورزی می کند، گفت: من و دوستم که در محله مان به بالای درخت می رفتیم، می توانستیم از آنجا به وضوح دریاچه را ببینیم.
وی که گندم و جو می کارد از خانه خود تلفنی به رویترز گفت: آب دریاچه ارومیه اکنون خشک شده و هیچ آبی در آن نیست و اکو سیستم به تمامی از بین رفته است.
کمبود آب، مشکل دیرینه کشورهای واقع در خاورمیانه بوده است، منطقه ای که نرخ بالای زاد و ولد، افزایش مصرف آب و مدیریت ضعیف آن، کمبود این منبع حیاتی را حادتر کرده است، لیکن ایران از جمله کشورهای منطقه است که بدترین وضعیت را دارند.
این کشور 76 میلیون نفری از یک جنگ هشت ساله با عراق، تحریم های تحمیلی آمریکا به خاطر برنامه هسته ای این کشور و کشمکش در مرزهایش عبور کرده است، لیکن کارشناسان می گویند: مهمترین تهدید این کشور تهدیدی است که امروز با آن روبرو است و آن کاهش منابع آب است که موجب شده برخی شهرهای این کشور با جیره بندی مواجه شوند.
گری لوییس هماهنگ کننده سازمان ملل و مقیم ایران گفت: کمبود آب امروز در ایران، شدیدترین چالش های تهدید کننده امنیت بشر را به نمایش گذارده است.
تشدید خسارات وارده به رودخانه ها، عملیات نادرست آبیاری، خشکسالی و تغییر آب و هوا، همه در بحرانی شدن وضعیت آب در ایران نقش دارند.
مهمترین این عوامل، پایین بودن قیمت آب است که موجب افزایش اتلاف آب می شود در حالی که برخی کشاورزان و سازمان ها نیز متهم به دزدی این منبع ارزشمند برای مقاصد خود هستند.
ترکیب این عوامل در خشک شدن دریاچه ارومیه که در حدود 200 گونه پرنده و 40 گونه خزنده در آن زندگی می کردند، نقش داشته است.
چند دهه پیش، وسعت دریاچه ارومیه 140 در 55 کیلومتر بود، اما اکنون تنها پنج درصد آب این دریاچه باقی مانده است.
لوییس گفت: سرعت بسیار بالای از بین رفتن این دریاچه، یک فاجعه زیست محیطی است.
در چند ماه گذشته، 12 شهر بزرگ ایران از جمله تهران و شیراز تهدید به جیره بندی آب در صورت عدم کاهش مصرف از سوی شهروندان شده اند.
وزیر نیروی ایران از مردم خواسته است مصرف آب را 20 الی 30 درصد کاهش دهند اما کو گوش شنوا؟
به گزارش ایرنا، به گفته مقامات شهری، مصرف آب در شهرهایی مثل تهران در طول ماه مه (اردیبهشت ماه) تا ژوئن یعنی اوایل تابستان 10 درصد افزایش یافته است.

** قنات سیستم آبیاری پیچیده در هزاره نخست
عامل اصلی بحران آب در ایران، مصرف آب توسط شهروندان نیست، بلکه 90 درصد آب توسط بخش کشاورزی مصرف می شود.
ایران افتخار می کند که موسس یک سیستم آبیاری پیچیده در هزاره نخست قبل از میلاد بوده است. تونل هایی که قنات نامیده می شوند، آب را از سرچشمه های آن واقع در تپه ها به زمین های پایین دست می آورند. این سیستم تا به امروز باقی مانده است.
لوییس گفت: اگر شما تمام این تونل های پیچ در پیچ را به هم وصل کنید، درازای آن می تواند تقریبا هشت بار دور کره زمین بچرخد. لیکن خارج از این تونل ها آب آبیاری بیشتری به تبخیر می رسد، نشت می کند و یا دزدیده می شود. این در حالی است که کشاورزان نیز مصر به استفاده از کودهای شیمیایی هستند که در مقایسه با کودهای اورگانیک، مستلزم استفاده بیشتر از آب است.
به گفته مقامات سازمان ملل، آمارهای دولتی نشان می دهد که فقط یک سوم آب کشاورزی در ایران به طور موثر مورد استفاده قرار می گیرد.
این مدیریت ناکارآمد در سراسر ایران و دیگر کشورهای این منطقه از جمله عراق و افغانستان که در همسایگی ایران قرار دارند، وجود دارد، کشورهایی که جنگ در آنها موجب سخت تر شدن مبارزه با این مسایل محیطی شده است.
بیشتر رودها در شهرهای اصفهان و شیراز و رودهای جاری در مرز ایران با افغانستان خشک شده اند. کم آب شدن دجله و فرات در عراق به دیگر مسایل محیطی مانند گرد و غبار و طوفان های شن اضافه شده است.
به لحاظ تاریخی، بادهای فصلی سیستان واقع در جنوب شرق ایران و غرب افغانستان، موجب وزش بادهای 120 روزه می شوند که اینک به دلیل خشک شدن دریاچه هامون، هر ساله با خود طوفان شن و گرد و غبار به همراه می آورد.
کارشناسان سازمان ملل می گویند، به دلیل خشک شدن محیط ، سیکل 120 روزه این بادها به 220 روز افزایش یافته است و گرد و غبار ناشی از این بادها منجر به افزایش مشکلات تنفسی و چشمی در میان شهروندان می شود.

** راه حل ها
حجه الاسلام حسن روحانی رییس جمهوری ایران، آب را به عنوان یک مساله امنیت ملی تعریف کرده است، لیکن برخی کارشناسان بر این باورند که برخی راه حل های ارایه شده توسط دولت ممکن است بسیار پر هزینه باشد.
علی نظری دوست از برنامه توسعه سازمان ملل گفت: انتقال آب از دریای خزر به دریای ارومیه در حقیقت مطلوب نیست.
با توجه به گرفتار بودن سیاست های دولت در بوروکراسی، سازمان ملل به ایران پیشنهاد کمک کرده است. در سال 2012، این سازمان یک برنامه الگو را برای کار با کشاورزان حاشیه دریاچه ارومیه شروع کرد.
کشاورزان یاد گرفتند که چطور کمپوست بسازند. آنها به استفاده از کودهای ارگانیک روی آوردند و در کلاس های هفتگی مدیریت آب شرکت کردند.
شیوه های جدید نیز به کشاورزان امکان داد هزینه ها را کاهش و تنوع محصولات را از فقط گندم و جو افزایش دهند و محصولاتی از قبیل ذرت، کدو، پیاز و سیب زمینی نیز بکارند.
رحمان پور که در این برنامه الگو شرکت کرده است، گفت: این کار مشکل نبود، اما برای برخی کشاورزان باور اینکه این تغییر می تواند اوضاع را متفاوت کند، دشوار است.
وی اضافه کرد: این کشاورزان فکر می کنند سازمان ملل فقط حرف می زند، اما ما آنها را محک زدیم و آنان به ما کمک کردند تا کیفیت خاک را بهتر کنیم.
این کشاورز ادامه داد: خاک با کیفیت تر به جلوگیری از نفوذ ذرات نمک در خاک کمک می کند، ذرات نمک به جا مانده در بستر دریاچه که باد آن را به زمین های مجاور می آورد و به تدریج موجب پایین آمدن کیفیت خاک می شود.
سازمان ملل این برنامه را برای 41 روستای دیگر نیز اجرا کرده است که در مجموع 13 هزار کشاورز از آن بهرمند شده اند. در ماه مه (اردیبهشت) دولت ژاپن یک میلیون دلار برای نجات دریاچه ارومیه به ایران کمک کرد.
رحمانپور گفت: اگر خدا بخواهد، نه فقط بچه های من بلکه من نیز بار دیگر دریاچه ارومیه را پر آب خواهم دید.
اقتصام(6)1063**1594



13/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن