محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852505070
اقتصاد ایران از بیماری هلندی رنج میبرد
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
اقتصاد ایران از بیماری هلندی رنج میبرد
مدیرعامل بانک ملت گفت: مهم ترین عامل اثرگذار در تقویت کارآفرینی و دستیابی به اقتصاد دانش بنیان، توسعه نظام تأمین مالی کارآفرینی است.
خبرگزاری ایسنا: محمدرضا ساروخانی در نشست اقتصاد مقاومتی و نظام بانکداری کشور افزود: بر اساس گزارش شاخص رقابت پذیری جهانی 2014، کشورهای جهان بر اساس استقرار در فازهای مختلف توسعه شامل فاز توسعه مبتنی بر منابع یا Factor-Driven ، فاز توسعه کارایی محور یا Efficiency Driven و نهایتا فاز توسعه نواوری محور یا Innovation Driven به ترتیب به کشورهای توسعه نیافته، کشورهای در حال توسعه و نهایتا اقتصادهای پیشرفته یا دانش بنیان تقسیم بندی می شوند.
وی ادامه داد: کشورهای توسعه نیافته عمدتا کشورهایی هستند که در فاز اول توسعه قرار دارند و مشخصه اصلی اقتصاد آنها اتکا به اقتصاد متکی بر منابع طبیعی است. نمونه واقعی این کشورها، کشورهای دارای ذخایر غنی خدادادی طبیعی شامل نفت و گاز و منابع معدنی هستند.
به گفته وی، اتکای این کشورها به درآمدهای حاصل از این منابع طبیعی، رشد اقتصادی آنها را به دلیل آسیب پذیری از نوسانات متعدد تحت الشعاع قرار داده و انها را با بیماری هلندی رو به رو کرده است. به همین دلیل این کشورها سعی می کنند با تدارک تمهیداتی از این نوع اقتصاد خارج و به فاز بعدی اقتصادی که فاز اقتصاد کارآیی محور است سوق پیدا کنند.
مدیرعامل بانک ملت خاطرنشان کرد: با توجه به مسائل پیش رو در عبور از این مرحله، کشورهای مبتلابه این عارضه که از آن به عنوان نفرین منابع یاد می شود به دلیل نوسان در درآمدهای حاصل با کسری بودجه مواجه می شوند و این کسری بودجه موجب انحراف در بودجه های عمرانی و در کل سرمایه گذاری های مولد شده و اقتصاد واقعی کشور را به چالش می کشاند. در نتیجه به دلیل تحت الشعاع قرار گرفتن برنامه های بلند مدت توسعه اقتصادی، رشد چنین کشورهایی متوقف می شود یا سیر نزولی پیدا می کند.
وی با بیان این نکته که این مهم در خصوص کشور ایران نیز صادق است تاکید کرد: آسیب پذیری درآمدهای نفتی کشور ما به دلیل نوسانات تصادفی و غیرتصادفی نمونه ای واقعی از آسیب پذیری کشورهای مبتلا به نفرین منابع یا پارادوکس ثروث است. به طوری که از دیرباز نوسانات درآمدهای نفتی کشور به دلیل نوسانات تصادفی همواره بودجه کشور و برنامه های بلندمدت توسعه اقتصادی کشور را تحت تاثیر قرار داده است.
او، بحرانی تر از آسیب پذیری های ناشی از نوسانات تصادفی، نوسانات غیرتصادفی یا هدفداری را دانست که از سوی ائتلاف های بین المللی با هدف های مختلف بر کشورهای آسیب پذیر تحمیل می شود و نمونه این نوسانات غیرتصادفی را می توان به طور واقعی در تحریم های بین المللی علیه کشورمان جستوجو کرد که رشد اقتصادی کشور را تحت الشعاع قرار داده است؛ به گونه ای که تنها راه برون رفت از این بحران و عارضه ، خروج از وابستگی به درآمدهای اقتصادی تک محصولی مانند نفت است.
ساروخانی با بیان این نکته که متنوع سازی درآمدی تنها راهکار برون رفت از آسیب پذیری های ناشی از نوسانات درآمدی اقتصادهای متکی به منابع است خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری با علم و آگاهی به این معضلات در اقتصاد کشور، الگویی منحصر به فرد از اقتصاد را تحت عنوان اقتصاد مقاومتی برای اولین بار در جهان مطرح کردند و به نظر معظم له " اقتصاد مقاومتی یعنی آن اقتصادی که در شرایط فشار یا تحریم، در شرایط دشمنی ها و خصومت های شدید می تواند تعیین کننده رشد و شکوفائی کشور باشد".
وی مردمی کردن اقتصاد، اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی، استفاده از توانمندی های بخش خصوصی، افزایش ثروت ملی و صیانت از آن، کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و مدیریت مصرف و استفاده از ظرفیت و امکانات داخلی کشور را از مشخصه های اصلی این الگوی ناب اقتصادی خواند و گفت: مانند تمامی اقتصادهای متعارف جهان شامل اقتصاد متکی بر منابع، اقتصاد کارآیی محور و اقتصادهای پیشرفته نوآوری محور که هدف اصلی همه آنها دستیابی به رشد پایدار است، هدف اصلی اقتصاد مقاومتی نیز دستیابی به رشد پایدار تعیین شده است. در این ارتباط رهبر معظم انقلاب در بخشی از بیانات خود رشد اقتصادی حقیقی را در گرو تولید ثروت از طریق دانش و علم برشمرده اند.
مدیرعامل بانک ملت با تاکید بر این که این مهم میسر نخواهد شد مگر با بسترسازی و اندیشیدن تمهیدات لازم برای گذر از اقتصاد کنونی یادآور شد: مقام معظم رهبری، شرکت های دانش بینان را عاملی کلیدی در این مسیر دانسته و اعلام کرده اند که یکی از بهترین مظاهر و موثرترین مولفه های اقتصاد مقاومتی، شرکت های دانش بنیان هستند که می توانند اقتصاد مقاومتی را پایدارتر کنند.
وی ادامه داد: اهمیت شرکت های دانش بنیان در تحقق اقتصاد مقاومتی به حدی است که رهبر معظم انقلاب تاکید کرده اند که " اگر شرکت های دانش بنیان جدی گرفته شوند و از توسعه کمی و کیفی آنها حمایت شود، به واسطه ثروت آفرینی از طریق علم، اقتصاد کشور به شکوفایی حقیقی خواهد رسید".
ساروخانی با اشاره به این نکته که به دلیل نقش کلیدی شرکت های دانش بنیان و توسعه کارآفرینی در تحقق اقتصاد مقاومتی، بند یک سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی صراحتاً به این مهم اختصاص یافته است، اظهار داشت: بی شک مهمترین عامل اثرگذار در تقویت کارافرینی و دستیابی به اقتصاد دانش بنیان توسعه نظام تأمین مالی کارآفرینی است.
به گفته وی، معمولا افراد و نهادهای متعددی در تامین مالی کارافرینی ایفای نقش می کنند که بر حسب ریسک پذیری در طبقات متعددی قرار می گیرند و از جمله مهم ترین آنها می توان به شرکت های Venture Capital، فرشتگان کسب و کار، نهادهای مالی ساختار یافته از جمله انواع شرکت های سرمایه گذاری و سرمایه گذاری مشترک، صندوق های بازنشستگی ، شرکت های بیمه و بانک ها اشاره کرد.
ساروخانی با تاکید بر این نکته که بانک ها نقشی اساسی در نظام تامین مالی ایفا می کنند و با استفاده از نقش نظارت تفویضی خود یا اصطلاحا Delegated Monitoring نقشی محوری در هدایت منابع کشور به سمت بخش واقعی اقتصاد دارند، افزود: یکی از فاکتورهای اساسی در فرایند راستی آزمایی دقیق Due diligence بانک ها، فاکتور ریسک است.
وی ادامه داد: در فرایند غربالگری دقیق پروژه های دانش بنیان، ریسکی بودن و عدم قطعیت جریانات نقدی پروژه های دانش بنیان مخصوصاً در فازهای اولیه توسعه، آنها را از منظر بانک ها فاقد Bankability می داند و لذا اعطای تسهیلات از سوی شبکه بانکی به این پروژه ها را به دلیل وجود الزامات نظارتی تقریبا غیر ممکن می می کند.با این وجود، بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب در سال 1404 ما باید بتوانیم حداقل 20 درصد از درآمد کشور را از راه صنایع دانش بنیان و فعالیت های تجاری دانش بنیان تامین کنیم.
مدیرعامل بانک ملت با اشاره به این نکته که با توجه به محدودیت زمانی در افق زمانی تعیین شده جهت دستیابی به اهداف سند چشم انداز و برنامه های کمی آن، این چالش نباید مانع دستیابی به اهداف متعالی اقتصاد دانش بنیان شود، تصریح کرد: در این راستا فرایند تخریب خلاق هدف گرا یا Objective Oriented Creative Destruction الگوها و خط مشی های موجود و استفاده از مدلی ترکیبی از مدل های موازی، ترمیمی و پدافندی اقتصاد مقاومتی راهگشا خواهد بود. که در این ارتباط لازم است نقاط قوت و ضعف موجود سیستم اقتصادی کشور شناسایی و بر اساس آن جهت بهره برداری از فرصت ها و مقابله با تهدیدات برنامه ریزی دقیق صورت گیرد.
وی یادآور شد: با استفاده از اطلاعات حاصل از پایش اولیه لازم است تمامی گزینه های استراتژیک شناسایی و راهبردهای سازگار با شرایط کشور تدوین شوند زیرا تدوین معیارهای عملکرد و اجرای برنامه های کوتاه مدت و میان مدت در ارزیابی عملکرد برنامه ها نقش اساسی دارد و در اصلاح برنامه ها و نهایتاً دستیابی به اهداف نقش اساسی ایفاد خواهند کرد.
ساروخانی پیشنهاد کرد که بسترهای لازم نظارتی و قانونی جهت راه اندازی صندوق های خطرپذیر از سوی نهادهای مالی شرکت پیاده سازی شود و بسته های اعتباری ویژه شرکت های دانش بنیان برای خریداران محصولات این شرکت ها طراحی شود.
همچنین بر اساس پیشنهاد دیگر مدیرعامل بانک ملت، استفاده از ظرفیت های شرکت های وابسته به بانک ها (لیزینگ ها) جهت تأمین تجهیزات مورد نیاز شرکت های دانش بنیان و راه اندازی واحدهای خاص مشاوره حقوقی و مالی در بانک ها برای ارائه خدمات به این گونه شرکت ها باید در دستور کار قرار گیرد.
وی با بیان این نکته که بانک ملت در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و لبیک به فرمان رهبر معظم انقلاب و برداشتن گام عملی در راستای اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی دو اقدام عملی را در دستور کار قرار داده است گفت: اقدام نخست که همزمان با ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی در بهمن ماه 1392 عملیاتی شده ، رونمایی از اولین شرکت تامین مالی کارآفرینی کشور تحت عنوان گروه توسعه کارآفرینی ملت است که نقطه عطفی در توسعه نظام تأمین مالی کارافرینی کشور است.
به گفته وی، این نهاد مالی که از آن تحت عنوان بانک ونچر در کشور یاد می شود و نوعی نهاد مالی ساختار یافته است از انواع شرکت سرمایه گذاری ونچر کپیتال است که علاوه بر دارا بودن ویژگی های کلیدی اینگونه شرکت ها، همزمان از پشتیبانی و حمایت بانک ملت و نهاد های مالی زیر مجموعه ان از یک طرف و مجموعه دانشگاه صنعتی شریف از سوی دیگر برخوردار است و با اتکا به همین ویژگی ها می تواند در صورت صدور مجوزهای لازم از سوی نهاد های ذیربط از جمله بانک مرکزی نقشی اساسی در تحقق اقتصاد مقاومتی ایفا کند.
مدیرعامل بانک ملت خاطرنشان کرد: در کنار این اقدام اساسی ، بانک ملت با هدف کمک به خط مشی گذاری و یا اصلاح خط مشی های موجود با همکاری نمایندگان مجلس، مرکز پژوهش های مجلس، مدیران و مشاوران نهادهای دولتی و استادان کشور و مدیران ارشد مجموعه بانک ملت، با تشکیل کارگروه اقتصاد مقاومتی به طریقی دیگر التزام عملی خود را در این مسیر سترگ به منصه ظهور گذاشته و امیدوار است بتواند نقشی اساسی در این حرکت جهادی ایفا کند.
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]
صفحات پیشنهادی
بیماری اقتصاد ایران درمان اقتصادی ندارد
چهارشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۴ برای اجرای برنامه خروج از رکود دولت باید بخش پولی همگام با بخش تولید حرکت کند محمد وطنپور - کارشناس امور اقتصادی - در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا گفت ارائهی این برنامه نقطه روشن عقلایی شدن دولت پس از سالها و بعد از تعطیلفقط ایران درمساله فلسطین سینه سپرکرده است/ تاکید بر لزوم درمان بیماری اقتصادی کشور
سیاسی مجلس لاریجانی در جمع نخبگان فقط ایران درمساله فلسطین سینه سپرکرده است تاکید بر لزوم درمان بیماری اقتصادی کشور رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران تنها کشوری است که در مسئله فلسطین سینه اش را سپر کرده است گفت اگر مردم فلسطین توانسته اند قدری خودشان را نشان بدهندایران چهارمین واردکننده بزرگ برنج/ واردات برنج در فصل برداشت داخلی!
اقتصادی اقتصاد کلان مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرد ایران چهارمین واردکننده بزرگ برنج واردات برنج در فصل برداشت داخلی مرکز پژوهشهای مجلس با بررسی روند تولید تجارت برنج در ایران اعلام کرد در حال حاضر واردات برنج به کشور 2 برابر میزان نیاز مصرف داخلی است به گزارش خبرگزاری مهچکیده مهمترین اخبار اقتصادی امروز حذف ثبت سفارش برای واردات کالا از ۱۱مرداد،اعلام اسامی ۲۴۱ صرافی دارای مجوز ت
چکیده مهمترین اخبار اقتصادی امروزحذف ثبت سفارش برای واردات کالا از ۱۱مرداد اعلام اسامی ۲۴۱ صرافی دارای مجوز توسط بانک مرکزی افزایش تعرفه مکالمات و پیامک سیمکارتهای اعتباری ایرانسللغو پروازهای بینالمللی رژیم صهیونیستی به علت اصابت یک موشک حماس به فرودگاه بنگورین اظهارات مدیرعمدیر برنامهریزی شرکت ملی گاز ایران تأکید کرد تدوین برنامه ششم توسعه صنعت گاز با محوریت اقتصاد مقاومتی
مدیر برنامهریزی شرکت ملی گاز ایران تأکید کردتدوین برنامه ششم توسعه صنعت گاز با محوریت اقتصاد مقاومتیمدیر برنامهریزی شرکت ملی گاز ایران گفت شرکت ملی گاز ایران با تعریف ٦ محور سیاستهای اقتصاد مقاومتی را به صورت جدی دنبال می کند و تاکنون نیز فعالیتهایی در این زمینه انجام شدهدلایل بازگشت خارجیها به بازار ایران/ هدیه ویژه دولت به فعالان اقتصادی
دلایل بازگشت خارجیها به بازار ایران هدیه ویژه دولت به فعالان اقتصادیتاریخ انتشار پنجشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۷ ۰۲ رئیس دفتر رئیس جمهوری با اشاره به فروکش کردن التهابات بازار ارز هدیه دولت تدبیر و امید به فعالان اقتصادی را ایجاد محیط کسب و کار آرام و قابل محاسبه عنوان کرد و گفتقاچاقچیان اقتصاد ایران را در اختیار می گیرند؟
قاچاقچیان اقتصاد ایران را در اختیار می گیرند اقتصاد > بازرگانی - اطلاعاتی که در مورد قاچاق منتشر شده نشان می دهد با وجود نظارت های بیشتر در مرزهای کشور همچنان بحران قاچاق کالا به کشور وجود دارد اینفوگرافی ولی خلیلی برای دیدن تصاویر در ابعاد بزرگتر کلیک کنیداستاد اقتصاد دانشگاه علامه تشریح کرد نفرین نفت گریبانگیر اقتصاد ایران/ دور باطل اصلاح ساختار اقتصاد در دولتها
استاد اقتصاد دانشگاه علامه تشریح کردنفرین نفت گریبانگیر اقتصاد ایران دور باطل اصلاح ساختار اقتصاد در دولتهااستاد اقتصاد دانشگاه علامه معضل اقتصاد ایران را نفرین منابع می داند و می گوید برخی از اصلاحات در اقتصاد زمانبر است اما هر دولتی که میآید می خواهد سنگی که دولت قبل گذاشتآغاز مذاکرات اقتصادی ایران- ایتالیا/ توسعه تجارت محور مذاکرات
آغاز مذاکرات اقتصادی ایران- ایتالیا توسعه تجارت محور مذاکرات دور جدید مذاکرات اقتصادی و تجاری جمهوری اسلامی ایران و ایتالیا امروز با دیدار رئیس دفتر رئیس جمهوری و مدیرکل امور اقتصادی وزارت امور خارجه ایتالیا در تهران با محور توسعه صادرات گسترش خدمات بانکی و صنایع انجام شد به اتکرار/ عضو هیات مدیره بانک قرضالحسنه مهر ایران در گفتوگو با فارس: اقتصاد مقاومتی به معنای مصون ماندن از نو
تکرار عضو هیات مدیره بانک قرضالحسنه مهر ایران در گفتوگو با فارس اقتصاد مقاومتی به معنای مصون ماندن از نوسان اقتصاد جهانی استعضو هیات مدیره بانک قرضالحسنه مهر ایران گفت سیاستگذار پولی در چارچوب اقتصاد مقاومتی موظف است از طریق نظارت و هدایت فعالیت بانکی سپردهها را به سویرکود عمیق با تورم بالا موضوع جدی امروز اقتصاد ایران است
مشاور اقتصادی رئیس جمهور رکود عمیق با تورم بالا موضوع جدی امروز اقتصاد ایران است تهران - ایرنا - مشاور اقتصادی رئیس جمهور رکود عمیق با تورم بالا را موضوع جدی امروز اقتصاد ایران دانست و گفت اما دوست نداریم ایران در زمره کشورهایی با تورم بالا قرار داشته باشد لذا جایگاه اقتصاد ایاهمیت سرمایهگذاری مستقیم در خارج از کشور در مهار بیماری هلندی
اهمیت سرمایهگذاری مستقیم در خارج از کشور در مهار بیماری هلندیدر شرایطی که بخشی از درآمد نفتی کشور امکان بازگشت ندارد و نمیتوان آن را به اقتصاد ملی بازگرداند شاید این امکان وجود داشته باشد که این بخش از درآمدهای نفتی به سرمایهگذاری در تولید مایحتاج کشور در سایر سرزمینها اختصمصرف بهینه آب در ایران اجبار اقتصادی است
مصرف بهینه آب در ایران اجبار اقتصادی است خبرگزاری پانا معاون نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه مصرف بهینه آب در ایران اجبار اقتصادی است تاکید کرد میانگین بارش آب در ایران سالانه 234 میلیمتر در آسیا 650 و در جهان 750 میلیمتر است ۱۳۹۳ يکشنبه ۱۲اقتصاد ایران برای خروج از رکود به سمت اقتصاد مقاومتی می رود؟
اقتصاد ایران برای خروج از رکود به سمت اقتصاد مقاومتی می رود اقتصاد > صنعت - در بدترین حالت یکصد میلیارد دلار و در خوش بینانه ترین نگاه چهل و پنج میلیارد دلار میزان پرداخت دولت به مردم در خصوص حامل های انرژی بوده است که این رقم معادل ساخت صدها کیلومتر شبکه راه آهنتورم اندک رشد اقتصادی اروپا را از بین میبرد
هشدار رئیس صندوق بین المللی پول تورم اندک رشد اقتصادی اروپا را از بین میبرد کریستین لاگارد با هشدار درباره اینکه تورم کم میتواند رشد اقتصادی اروپا را از بین ببرد از بانک مرکزی اروپایی خواست سیاست انعطافپذیر خود را حفظ کند به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران کریستین لمرکز آمار ایران خبر داد نرخ رشد اقتصادی 92 به منفی 2.2 رسید/ نرخ رشد صنعت منفی 4.5 شد
مرکز آمار ایران خبر دادنرخ رشد اقتصادی 92 به منفی 2 2 رسید نرخ رشد صنعت منفی 4 5 شدمرکز آمار ایران نرخ رشد اقتصادی سال ۹۲ را منفی 2 2 درصد اعلام کرد به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس نرخ رشد اقتصادی سال 92 از سوی مرکز آمار ایران اعلام شد براساس نتایج حسابهای ملی فصلی مقدبیماری هلندی (مقایسه تطبیقی – تاریخی اسپانیای قرن شانزدهم و کشورهای نفت خیز)
بیماری هلندی مقایسه تطبیقی – تاریخی اسپانیای قرن شانزدهم و کشورهای نفت خیز نحوه برخورد با درآمدهای ارزی حاصل از صدور نفت خام و همچنین کیفیت نهادها و ساختار سیاسی و اقتصادی هر کشور است که می تواند در بروز بیماری هلندی موثر باشد بخش دوم و پایانی مروری بر ادبیات موضوع بیماری هلندی-
اقتصادی
پربازدیدترینها