واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اوج هنر سرانگشتان زنان سیرجانی در گلیم شیرکی پیچ کرمان - ایرنا - سالن نمایشگاه گلیم شیرکی پیچ سیرجان پذیرای دختران و زنانی است که به روش سنتی و با مهارتی خاص اوج هنر سرانگشتان خود را بر تار و پود نخ ها می نگارند.
به گزارش ایرنا، بافت پشم و به وسیله چرخو و دوک شیوه دیرینی است که زنان و دختران دیار سیرجان با آن روزگار سختی خود را می گذراندند و البته امرار معاش می کردند.
اینان شیرزنانی هستند که علاوه بر انجام کارهای خانه و حتی بیرون از آن دوشادوش مردانشان در عرصه جهاد اقتصادی نقش آفرین بوده اند.
حضور زنان و دختران هنرمند سیرجانی در نمایشگاه گلیم شیرکی پیچ سیرجان و صدای کوبیدن بر تار و پود گلیم ها جلوه زیبای از این نمایشگاه به نمایش گذاشته است.
آموزش علاقمندان به هنر گلیم شیرکی پیچ سیرجان به منظور جلوگیری از فراموش شدن این هنر یکی از اهداف برپایی نمایشگاه به گفته مسوول کانون فرهنگی و هنری حضرت زهرا (س) به عنوان برگزارکنند این نمایشگاه است.
مسعود عباسیˈ روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این نمایشگاه با هدف تجلیل از هنر مادران هنرمند گلیم باف و حمایت از دسترنج آنان و جلوگیری از سودجویی واسطه ها و دلالان برگزار شد.
کارشناس صنایع دستی و آثار باستانی شهرستان سیرجان نیز گفت: گلیم شیرکی پیچ سیرجان قدمت زیادی دارد که با دست هنرمند بانوان و دختران روستایی و عشایر و با ظرافت خاص خود بافته می شده است.
ˈمحسن اسدیˈ، اظهار کرد: گلیم شیرکی پیچ سیرجان شهرت جهانی دارد و امروز تجار و بازرگانان خارجی نیز از مشتریان خاص گلیم و فرش سیرجان هستند.
ˈگلنسا صادقیˈ یکی از هنرمندان و بافنده گلیم شیرکی پیچ سیرجان، می گوید: 40 سال است که قالی و گلیم می بافم و در خانه خود نیز دخترانم را آموزش داده ام تا بتوانند چرخ این هنر و صنعت را بچرخانند و خیلی دوست دارم بعد از من افرادی گلیم بافی را ادامه دهند.
ˈگلشن روح الامینیˈ هم می گوید: بیش از 30 سال از عمر خود را در بافت گلیم سپری کرده ام.
وی حالا خوشحال است که بیش از 10 گلیم تولیدی خود را در نمایشگاه در معرض دید بازدید کنندگان قرار داده و مسرور از اینکه فرزندانشان قدردان زحمات و هنرش هستند.
وی می گوید: همه می دانیم گلیم سیرجان شهرت جهانی دارد و سیرجان است که با نام هنر گلیم شهرت دارد پس چرا به این هنر ننازم و به فکر آموزش برای نوه ها و فرزندان خود نباشم؛ تنها آرزویم رونق بافت این گلیم است.
ˈکبری مکی آبادیˈ دیگر هنرمند این نمایشگاه نیز حاصل هنر خود را در عمر 60 ساله اش می بیند و می گوید: بیش از 45 سال بر دار قالی نشسته ام و قالی و گلیم می بافم.
وی افزود: حیف است از هنر گلیم بافی نگویم و ادامه می دهد از 14 سالگی مشغول بافت گلیم یا قالی برای تامین معاش زندگی و خدمتی برای کشورم هستم.
وی تار و پود قالی و گلیم را به تار و پود وجودش وابسته می داند!
ˈزهرا صادقیˈ و چند نفر از هنرجویان دیگر که دوره آموزشی کوتاه گلیم را گذرانده اند برای انتقال آن به سایرین ابراز امیدواری می کنند.
گلیم شیرکی پیچ سیرجان مشهورترین گلیم دست باف دنیاست که به دست دختران و زنان عشایر خطه سیرجان بافته می شود و برند خاص شهرستان سیرجان در کشور تولید این گلیم با چنین ظرافت و زیبایی است.
به گفته ˈمحمد پورمهدی آبادیˈ مدیرعامل تعاونی فرش دست باف سیرجان، سه تا پنج هزار بافنده گلیم و قالی در شهرستان سیرجان وجود دارد.
نمایشگاه گلیم شیرکی پیچ سیرجان امروز یکشنبه به همت جوانان کانون فرهنگی و هنری حضرت زهرا (س) در منطقه مکی آباد سیرجان گشایش یافت.
نقش های حشمتی، سه کله، سماوری، موسی خانی، بوته شاهی و راه راه از نقش هایی است که بر روی قالی و گلیم سیرجان نقش می بندد.
این نمایشگاه به مدت 10 روز برای بازدید عموم دایر است.ک/4
7435/8154
12/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]