تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس رابطه اش را با خدا اصلاح كند، خداوند رابطه او را با مردم اصلاح خواهد نمود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832771232




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تامین بیش از 40 درصد صادرات غیرنفتی از محل منابع هیدروکربوری


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: تامین بیش از 40 درصد صادرات غیرنفتی از محل منابع هیدروکربوری خبرگزاری پانا: مجتمعهای پتروشیمی با مصرف تنها 5 درصد منابع هیدروکربور کشور، حدود 45 میلیون تن محصول تولید می کنند و بخش صادراتی آن بیش از 40 درصد صادرات غیر نفتی کشور را در بر می گیرد.
۱۳۹۳ يکشنبه ۱۲ مرداد ساعت 15:58

به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از شانا بر اساس اعلام شرکت ملی صنایع پتروشیمی، معاون وزیر نفت با اشاره به برنامه مناظره شبکه 1 سیما و مطالب مطرح شده در این برنامه گفت: ایران بالاترین ظرفیت توسعه صنعت پتروشیمی را در جهان دارد.
محمدحسن پیوندی، افزود: هیچ کشوری به اندازه ایران خوراک، نیروی انسانی متخصص، خدمات مهندسی، توانمندی ساخت داخل، نزدیکی به بازاهای صادراتی و ... را در جهان و خاورمیانه در اختیار ندارد. تبدیل 5 درصد از کل هیدروکربور کشور به 40 درصد صادرات غیر نفتی
معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه پتروشیمی تنها پنج درصد کل هیدروکربور کشور که از منابع نفتی و گازی استحصال می شود را مصرف می کند، افزود: این صنعت با این 5 درصد 40 تا 45 میلیون تن محصول تولید می کند و بخش صادراتی آن بیش از 40 درصد صادرات غیر نفتی کشور را در بر می گیرد و این یعنی بالاترین ارزش افزوده و در مقابل 95 درصد دیگر هیدروکربور کشور یا به طور خام از کشور صادر یا وارد فرایند سوخت می شود و در بهترین حالت این گاز در نیروگاه های سیکل ترکیبی 50 درصد بازده دارد.
پیوندی با تاکید بر اینکه اشتغال پتروشیمی تنها در خود مجتمع نیست، افزود: امروز عسلویه را با 10 سال پیش مقایسه کنید، تعداد هواپیماهایی که در فرودگاه این منطقه می نشیند، از بسیاری از مراکز استان های کشور بیشتر است و این حجم پرواز ضمن اینکه نشان دهنده اشتغال زیاد در این منطقه است، خود نیز اشتغال زیادی ایجاد می کند. 30 هزار واحد در ده ها صنعت وابسته به پتروشیمی
وی با اشاره به اینکه اکنون بیش از 30 هزار واحد تولیدی در کشور به پتروشیمی مرتبط هستند و مواد اولیه آنها را پتروشیمی های موجود در عسلویه و ماهشهر تامین می کنند، افزود: ما تا در بالادست سرمایه گذاری نکنیم، نمی توانیم پایین دست را توسعه دهیم، یعنی باید مواد اولیه برای صنایع پایین دستی و میان دستی را با توسعه بالادست تولید کنیم.
معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی مهمترین صنایع وابسته به پتروشیمی را صنعت خودرو، صنایع هوافضا، صنایع بهداشتی و پزشکی، صنایع بسته بندی و لاستیک و پلاستک نام برد و افزود: در صنایع پزشکی سرنگ و سرم را بدون پروپیلن و پلی اتیلن و پلی پروپیلن نمی توان تولید کرد، در صنایع لاستیک بدون بوتادین و استایرن و SBR و پلی بوتادین لاستیک تولید نخواهد شد و بدون تولید PET نمی توان بطری های آب معدنی و سایر بطری های موجود برای روغن مایع و انواع نوشیدنی ها را تولید کرد. علاوه بر اینکه صنایع نساجی، فرش ماشینی، موکت و گونی آرد از موارد مصرف بسیار مهم و راهبردی محصولات پتروشیمی در کشور هستند که مستقیم به تولید PP و PET وابسته اند. مسیر توسعه پایین دست پتروشیمی از واحدهای پروپیلن می گذرد
پیوندی راهبرد امروز صنعت پتروشیمی را تولید پروپیلن برای توسعه صنایع پایین دست اعلام و تصریح کرد: پایین دست اتیلن و محصولات وابسته به آن به اندازه کافی رشد کرده است اما به دلیل کمبود پروپیلن صنایع پایین دستی وابسته به آن رشد نکرده است.
وی با بیان اینکه پیشتر تولید پروپیلن در کشور از خوراک مایع انجام می شد، افزود: امروز با افزایش قیمت نفت استفاده از خوراک مایع برای تولید این محصول به ویژه برای سرمایه گذاری بخش خصوصی به صرفه نیست و با توجه به اینکه صنعت پتروشیمی خصوصی شده است، سرمایه گذار نیز حاضر نیست با سود کم این محصول را تولید کند، به همین دلیل امروز 6 میلیون تن اتیلن داریم و در مقابل تنها یک میلیون تن پروپیلن تولید می کنیم.
معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی راهکار غلبه براین مشکل را تولید پروپیلن از متان و متانول دانست و افزود: این طرحها در شرکت ملی صنایع پتروشیمی تدوین شده و اجرای آن آغاز خواهد شد. میدان مشترک دلیل توسعه شتابان پتروشیمی
پیوندی تاکید کرد: همه مردم و اقتصاد دانان کشور باید بدانند که لازم بود در پارس جنوبی تهاجمی سرمایه گذاری کنیم. چون مخزن گاز در این منطقه مشترک است و از کل این مخزن (در فاز گازی) حدود 10 درصد ترکیبات دو کربنه به بالا دارد که می تواند به صنایع پلاستیک و لاستیک و نساجی و ... تبدیل شود و 90 درصد باقیمانده آن هم اوره و آمونیاک و متانول را تولید می کند یا وارد چرخه سوخت و انرژی می شود، بنابراین برای دسترسی به آن 10 درصد باید برای آن 90 درصد تقاضا داشته باشیم که داریم.
معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: ما در رقابت با کشور همسایه آن 10 درصد را به این صنعت اشتغال زا و موثر در اقتصاد کشور تبدیل کردیم و در صورتی که این توسعه در بالادست پتروشیمی در برنامه سوم و چهارم انجام نمی شد همه آن را از دست داده بودیم.
وی نتیجه صنعت پتروشیمی را افزایش GDP، افزایش صادرات غیرنفتی و افزایش اشتغال دانست و افزود: ما برای حفظ منافع ملی و تولید مواد اولیه برای صنایع پایین دستی این صنعت را در بالاست توسعه داده ایم. ارزان فروشی سوخت هرگز!
پیوندی در زمینه قیمت خوراک نیز گفت: خوراکی که به عنوان گاز در صنعت پتروشیمی مصرف می شود در واحدهای اوره و متانول است. این دو واحد هم دارای دو کنتور مجزا برای سوخت و خوراک هستند. بنابراین مدیریت کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی مسئول کنترل خوراک و سوخت است و خوراک دقیقا 13 سنت (مصوب مجلس) و سوخت هم 132 تومان (مصوب دولت) محاسبه می شود.
معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی دلیل سودآوری ناگهانی و غیر متعارف واحدهای اوره و متانول را در یکی دو سال گذشته تغییر نرخ ارز دانست وافزود: افزایش ناگهانی نرخ ارز منجر به افزایش درآمد صادراتی این واحدها شد و این تصور را ایجاد کرد که کل صنعت پتروشیمی چنین درآمدی دارد.
وی با تشکر از مجلس برای مشخص کردن نرخ خوراک افزود: پیش از این در مصوبه ستاد هدفمندی فرمولی ارائه شده بود که قابل اجرا نبود. براساس این فرمول، قیمت خوراک باید 65 درصد سبد صادراتی خلیج فارس باشد.
پیوندی افزود: مشکل این فرمول این بود که 35 درصد تخفیف، عدد بزرگی بود ضمن اینکه اصلا سبد صادراتی برای گاز در خلیج فارس وجود ندارد که بتوان بر مبنای آن قیمت گذاری کرد.
وی تاکید کرد: برای سالهای آینده برای یک دوره 10 تا 15 ساله باید قیمت خوراک و نحوه محاسبه آن مشخص باشد تا سرمایه گذار بتواند در یک فضای شفاف در این صنعت سرمایه گذاری کند.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن