واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارشناس بهداشت محیط: فرشبافان نکات ایمنی و بهداشتی را برای حفظ سلامتی خود رعایت کنند زنجان - ایرنا - کارشناس بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان، گفت: فرشبافان برای حفظ سلامت خود نکات ایمنی و بهداشتی توصیه شده را باید رعایت کنند.
محمد فهرستی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: کارشناسان بهداشت محیط برای نظارت بر نکات بهداشتی و ایمنی در کارگاه های فرشبافی روستایی، به این مناطق اعزام می شوند و توصیه های لازم را به آنان تذکر می دهند.
وی یادآورشد: امکان اجرای این برنامه در شهرها به دلیل پراکندگی، گستردگی و خانگی بودن اغلب کارگاه های فرشبافی امکان پذیر نیست.
فهرستی با بیان اینکه در شهرها نیز بر کارگاه های فرشبافی نظارت می شود، کارشناسان بهداشت این دانشگاه را فاقد مجوزهای لازم برای نظارت بر کارگاه های خانگی عنوان کرد.
این کارشناس بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی گفت: در کارگاه های فرشبافی اغلب افراد خردسال و جوان فعالیت می کنند و باید برای حفظ سلامتی آنان نکات ضروری بهداشت محیط و حرفه ای را یادآورشد و رعایت کرد.
وی خاطر نشان کرد: مهمترین نکته ای که تمام فرشبافان باید آن را رعایت کنند مناسب سازی نور و روشنایی فضایی است که در آن فعالیت دارند.
فهرستی ادامه داد: در اغلب کارگاه های فرشبافی روستایی شرایط به گونه ای است که نور نامناسبی در فضا ایجاد می شود و روشنایی موجود از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست.
این کارشناس بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان، با بیان اینکه فعالیت در فضایی با نور و روشنایی غیر مناسب و نا مطلوب ناراحتی های چشمی را به همراه دارد، از وجود ضعف و کاهش بینایی در اغلب فرشبافان خبر داد.
وی افزود: در برخی کارگاه های فرشبافی فقط از نور مهتابی یا فلورسنت استفاده می شود که باید به شاغلان چنین فضایی یادآورشد بهره گیری از نور هر یک از این لامپ ها به تنهایی برای روشنایی محیط کافی نیست.
فهرستی یادآورشد: باید روشنایی محیط را به گونه ای تنظیم کرد که موجب افتادن سایه فرد بافنده بر روی فرش نشده و نور لازم را برای ادامه فعالیت بافندگی فراهم کند.
این کارشناس بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان، گفت: موضوع دیگری که بافندگان فرش باید آن را مد نظر قرار دهند، شرایط ارگونومیکی محیط و فاصله میان فرد و دار قالی است.
وی تاکید کرد: علاوه بر آنکه محل نشستن فرد بافنده باید نرم و مناسب و دارای فاصله کافی از زمین برای قرار گرفتن پاها در یک مکان مناسب و ثابت باشد، رعایت شیوه نشستن و وجود تکیه گاه مناسب نیز امری ضروری به نظر می رسد.
فهرستی اظهار کرد: فاصله محل نشستن فرد بافنده با دار قالی باید به گونه ای باشد که هیچ فشاری به کمر، ستون فقرات، دست ها و چشم های فرد وارد نشود.
این کارشناس بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان، گفت: بافندگان برای جلوگیری از آسیب رسیدن به دست ها در زمان استفاده از دف و قلاب، بهتر است ابتدا پارچه ای نرم را به دور دسته آن پیچیده و سپس از ابزارها استفاده کنند.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی زنجان در تمام روستاهای دارای کارگاه قالی بافی بهورزهای آموزش دیده دارد، از بازدید و نظارت بر دو هزار کارگاه فرشبافی روستایی موجود در این استان خبر داد.
فهرستی ادامه داد: سال گذشته این دانشگاه با همکاری سازمان جهاد کشاورزی، تسهیلات اندکی را برای مناسب سازی کارگاه های فرشبافی اختصاص داد.
7319
12/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]