تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را قرائت كند خداوند به ازاى هر حرفِ آن چهار هزار...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827611768




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

محمد هاشمی: كشور تغيير جهت داده است


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
محمد هاشمی: كشور تغيير جهت داده است




موفقيت دولت نسبي است. بايد در نظر بگيريم كه دولت چه كشوري را تحويل گرفته است. در حوزه سياست خارجي، اقتصاد، فرهنگ، اجتماعي با چه وضعيتي مواجه بوده‌ايم؟ در حوزه اقتصاد شاهد بوديم كه در دو سال آخر دولت دهم براساس گزارش‌هاي همان دولت، كشور رشد منفي، ركود، تورم بسيار بالا و توليد خوابيده را تجربه كرده است.





روزنامه اعتماد: امروز نخستين سالگرد تنفيذ رييس دولت يازدهم است. حسن روحاني كه با وعده‌هاي گوناگون در حوزه‌هاي مختلف پا به عرصه انتخابات گذاشته بود، شايد هيچگاه از عمق مشكلات و موانع بر سر راه تحقق وعده‌هاي خود خبر نداشت. اما وي هيچگاه از وعده‌هاي خود كوتاه نيامد و حتي در آخرين مصاحبه رسانه‌يي خود با اشاره به عهدي كه با ملت بست ، تاكيد كرد كه «قول‌هايي كه داده از يادش نرفته است». حسن روحاني و دولتمردان وي در فرصت يكساله گام‌هاي مهمي در راستاي تحقق وعده‌ها با توجه به همه سدهايي كه بر سر راهشان وجود داشته، برداشته‌اند.

اكنون در يك سالگي دولت يازدهم گفت‌وگويي با محمد هاشمي‌رفسنجاني داشته ایم تا مشخص شود كه در اين فرصت نسبتا كوتاه اين دولت تا چه اندازه با وجود موانع و مشكلاتي كه بر سر راهش بوده ، توانسته در تحقق وعده‌هايش موفق باشد. وي تغيير جهت دولت در همه حوزه‌ها را مثبت ارزيابي كرده و معتقد است كه روحاني با همه مشكلاتي كه دولت را با آن تحويل گرفته است ، توانسته اقدامات مثبتي صورت دهد و با توجه به ابزاري كه در اختيار دارد ، توانسته به موفقيت بزرگي دست يابد.متن اين گفت‌وگو در ادامه مي‌ آيد.

با گذشت يك سال از فعاليت دولت يازدهم، در يك نگاه كلي، دولت روحاني نسبت به دولت‌هاي نهم و دهم در همين فاصله زماني چه ميزان توانسته در تحقق وعده‌ها موفق عمل كند؟

البته موفقيت دولت نسبي است. بايد در نظر بگيريم كه دولت چه كشوري را تحويل گرفته است. در حوزه سياست خارجي، اقتصاد، فرهنگ، اجتماعي با چه وضعيتي مواجه بوده‌ايم؟ در حوزه اقتصاد شاهد بوديم كه در دو سال آخر دولت دهم براساس گزارش‌هاي همان دولت، كشور رشد منفي، ركود، تورم بسيار بالا و توليد خوابيده را تجربه كرده است و به جاي توليد واردات كالاهاي نامرغوب را جايگزين كرد.

در همين رويكرد فكر مي‌كنيد كه دولت يازدهم در چه زمينه‌هايي بيشتر موفق بوده و در چه زمينه‌هايي نيز ضعيف عمل كرده است؟

بايد ببينيم كه براساس گزارشات دولت چه اقداماتي انجام شده است. دولت مدعي است كه تورم نقطه به نقطه كاهش يافته است. رشد اقتصادي جهت مثبت گرفته است. يك سال است كه دولت برنامه‌هاي وعده داده شده را به مرحله اجرا درآورده است كه البته پرواضح است كه آنگونه وضعيت اقتصادي نمي‌تواند در يك سال به حد مطلوب و ايده‌آلي برسد. اما مهم اين است كه جهت حركتي كه در دولت‌هاي نهم و دهم وجود داشته و به سمت رشد منفي و كاهش توليد و افزايش تورم و بيكاري بوده‌ در دولت يازدهم تغيير جهت داده است.

با توجه به مشكلات به ارث رسيده از دولت گذشته آيا نتايج به دست آمده از زمان آغاز به كار دولت اتفاق بزرگي نبوده است؟

خب اين اتفاقاتي كه عنوان كرده‌ام كه ظاهرا بخش زيادي از آن نيز درست است، در مدت زماني يك سال كار نسبتا بزرگي صورت گرفته است. به‌طور مثال در حوزه سياست خارجي شاهد بوديم كه در دولت‌هاي نهم و دهم هر سال يك قطعنامه عليه كشور صادر مي‌شد و تحريم‌ها در موضوعات مختلف وجود داشت. بنابراين حداقل كاري كه دولت كرده آمده و جلوي تحريم‌ها را گرفته است.

جهت صدور «هر روز يك قطعنامه» از سوي مراجع بين‌المللي تغيير پيدا كرده و به تعامل و همكاري سوق داده شده است. مي‌بينيم كه در سياست خارجي آنچه كه مهم است تغيير جهت بود. اين اقدام بزرگي است با گزارشاتي كه توسط مسوولان ارائه شده است دستاوردهاي خيلي ارزنده‌يي را به دست آورده‌اند. اگر بر همان روال مي‌گذشت بايد قطعنامه‌هايي مانند گذشته عليه كشور تصويب مي‌شد و شدت تحريم‌ها بيشتر مي‌شد. حال شاهد هستيم كه شدت آن كاهش يافته، مقداري از دارايي‌هاي كشور آزاد شده و به كشور برگشته است. اين موارد اقدامات مثبتي است كه در مقايسه با وضعيتي كه تحويل دولت يازدهم شده تغيير كرده است.

در حوزه‌هاي ديگر چطور؟ مسائلي همچون اقتصادي و سياست خارجي هميشه در صدر اخبار وجود دارد اما اقدامات عملي در مسائلي همچون فرهنگ و اجتماع نياز به اطلاع‌رساني بيشتر دارد. در اين حوزه‌ها چطور؟

در حوزه مسائل فرهنگي و اجتماعي متاسفانه ناهنجاري‌هاي اجتماعي در دولت نهم و دهم بسيار بالا بود. نرخ طلاق، سرقت مسلحانه و ناهنجاري‌هاي مختلف كه متاسفانه آماري از آن در دست نداريم كه اكنون به چه نتيجه‌يي رسيده است. مسائلي كه به هر حال ريشه در دولت گذشته دارد. نه اينكه بگوييم دولت مسووليتي ندارد. دولت مسوول است. اما بايد ببينيم چه امكاناتي دراختيار دولت است. به‌طور مثال در بخش فرهنگ مهم‌ترين رسانه تاثيرگذار فرهنگي جامعه، رسانه‌هاي صوتي و تصويري هستند كه در اختيار دولت نيست. بنابراين زماني كه دولت ابزار كار ندارد، نمي‌تواند موفق باشد. زماني دولت در حوزه فرهنگ مي‌تواند موفق باشد كه اين ابزارها را در اختيار داشته باشد. از آنجايي كه برخي از نمايندگان نيز اشاره دارند الگوهايي كه رسانه‌ها به كار گرفته‌اند مخالف فرهنگ اسلامي است. دولت در برابر حجم گسترده برنامه‌ها چه مي‌تواند بكند؟

بنابراين با وجود موانعي كه سر راه تحقق وعده‌هايي روحاني وجود دارد، عملكرد دولت چگونه مورد قضاوت قرار مي‌گيرد؟

حدود اختيارات و توانايي‌هايي كه در اختيار دولت بوده وقتي مورد ارزيابي واقع مي‌شود، حاكي از موفقيت نسبي دولت در حوزه‌هاي مختلف است. حال در حوزه اقتصاد و سياست خارجي مشخص است اما در حوزه فرهنگي و اجتماعي نظري ندارم. آمار و ارقام زيادي وجود ندارد و قابل بررسي نيست. اينكه سير صعودي دارند يا به سمت نزول حركت مي‌كنند قابل قضاوت نيست.

در پايان فكر مي‌كنيد كه فرصت زماني يك ساله به دولت روحاني با وجود اين همه موانع و مشكلات براي تحقق وعده‌هاي انتخاباتي و قضاوت در خصوص عملكرد دولتمردان وي كافي است؟

در پاسخ به اين سوال نكته مهم اين است كه سكوت اصولگرايان در دولت‌هاي نهم و دهم يا تاييد آن رفتارهايي كه انجام مي‌شد به نحوي كه امروز از دولت توقع دارند كه دولت شرايط را در اين فاصله كوتاه تغيير دهد، يك رفتار متناقض است كه نسبت به گذشته مي‌بينيم. تصور مي‌كنم كه اين روش عادلانه درستي نباشد. بالاخره يك منتقد بدون توجه به دولت و اينكه چه كسي در رأس كار است اوضاع را بررسي كند و شرايط را در نظر بگيرد. نه اينكه ديروز حامي اين مسائلي است كه امروز وجود دارد و امروز در جبهه مخالف قرار بگيرد. آن هم دولتي كه رسانه‌ها همكاري كمي با آن دارند و حتي گاهي ديده مي‌شود در جهت تخريب رفتار دولت حركت مي‌كنند.







تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن