واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: هشتاد ویکمین دوره دانش افزایی زبان فارسی در دانشگاه امام (ره) قزوین آغاز شد قزوین - ایرنا- هشتاد و یکمین دوره دانش افزایی زبان فارسی با حضور 220 شرق شناس، دانشجو و استاد دانشگاه از 35 کشور روز شنبه در دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین آغاز شد.
معاون امور بین الملل بنیاد سعدی در آیین افتتاحیه این دوره در دانشکده علوم انسانی دانشگاه قزوین، گفت: امروزه با گسترش زبان فارسی در بسیاری از کشورها و استقبال از این زبان باستانی، رشته زبان و ادبیات فارسی در بسیاری از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی راه اندازی شده است.
ˈمحمدرضا دربندیˈ افزود: هفت دانشگاه در کشور آموزش زبان فارسی به غیرایرانیان را برعهده دارند که در این میان دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) با توجه به تجربه و تخصص بالا در این زمینه برای چند سال متوالی ازسوی بنیاد سعدی برای میزبانی این دوره انتخاب شده است.
وی ادامه داد: دانشجویان و استادان شرکت کننده در این دوره ها، سفیران فرهنگی جمهوری اسلامی ایران هستند که نقش موثر در انتقال فکر و اندیشه ایرانی دارند و انتظار می رود نقش خود را به شایستگی ایفا کنند.
دربندی با اشاره به برنامه های این دوره 26 روزه، آشنایی دانشجویان و استادان غیرایرانی با فرهنگ، تمدن، آداب و رسوم ایرانیان و تکمیل آگاهی و اطلاعات از این فرهنگ باستانی را از جمله اهداف برگزاری این دوره ها ذکر کرد.
وی خاطرنشان کرد: در این دوره ها شرکت کنندگان با موضوعاتی مانند متون فارسی، خط فارسی و میراث فرهنگی ایران، لغات و اصطلاحات جدید و محاوره ای زبان فارسی آشنا خواهند شد.
دربندی افزود: 458 نفر متقاضی شرکت در هشتاد ویکمین دوره دانش افزایی زبان فارسی بودند که با بررسی های مختلف در نهایت 220 نفر از 35 کشور پذیرفته شدند.
وی گفت: از بین شرکت کنندگان 60 نفر از اساتید رشته زبان و ادبیات فارسی و 160 نفر هم از دانشجویان زبان و ادبیات فارسی، شرق شناسی و ایران شناسی هستند.
معاون امور بین الملل بنیاد سعدی ، بیشترین شرکت کنندگان در این دوره را از اتباع کشور ترکیه با 35 نفر اعلام کرد و افزود: پس از این کشور، آلمان با 20 نفر، ارمنستان و گرجستان هریک با 15 نفر، بیشترین فراوانی در میان شرکت کنندگان این دوره را داشتند.
رییس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) نیز در این آیین گفت: زبان فارسی و فرهنگ ایرانی اسلامی، حاصل هزاران سال سابقه تاریخی مردمان این خطه است و چنان به هم آمیخته که جدایی برای این دو متصور نیست.
ˈابوالحسن نایینیˈ افزود: با تامل در زبان شیوای فارسی می توان به عمق فرهنگ غنی ایرانی اسلامی دست یافت.
وی ادامه داد: در شرایط جهان امروزی زبانهای باستانی ابزاری موثر برای هم اندیشی و گفت وگو میان ملت هاست تا به فهم مشترکی از روابط انسانی برسند.
نایینی، برگزاری این دوره را فرصتی برای شناخت بیشتر از ایران و انتقال تجربیات افراد به یکدیگر دانست تا ضمن آشنایی عمیق با فرهنگ ها، بتوان ارزش های انسانی فارسی زبانان را به تمام دنیا معرفی کرد.
وی خاطرنشان کرد: این دانشگاه برای چهارمین سال متوالی با همکاری بنیاد سعدی، به برپایی دوره دانش افزایی زبان فارسی اقدام کرده و امیدواریم در مدت 26 روز برگزاری این دوره، بتوانیم میزبان خوبی برای شرکت کنندگان باشیم.
رییس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) فراگیری زبان فارسی در فضای کاربردی را ضروری دانست و اظهار امیدواری کرد با برنامه های مختلف در این دوره، دانشگاه سهمی هرچند اندک، در توسعه زبان فارسی به عنوان زبان دوم جهان اسلام و انتقال پیام انقلاب اسلامی به کشورهای دیگر داشته باشد.
رییس مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) نیز گفت: مرکز آموزش زبان فارسی با تجربه ای 20 ساله پیش از این سه دوره دانش افزایی زبان فارسی برگزار کرده که به علت برگزاری مناسب دوره های قبلی، امسال نیز به عنوان میزبان این دوره ها انتخاب شده است.
ˈامیررضا وکیلی فردˈ افزود: این دوره ها با هدف افزایش دانش زبان فارسی و معرفی دستاوردهای علمی و فرهنگی و شناساندن فرهنگ و تمدن ایران برگزار می شود.
وی ارایه برنامه های آموزشی، علمی، فرهنگی، تفریحی و رفاهی و نیز کلاس های ایران شناسی و قزوین شناسی به منظور آشنایی با فرهنگ، تاریخ و ادب ایران و استان قزوین را از جمله برنامه های این دوره ذکر کرد.
وکیلی فرد خاطرنشان کرد: در پایان این دوره و به منظور آشنایی با فرهنگ و تمدن ایران اسلامی، شرکت کنندگان از مناطق دیدنی و باستانی شهرهای قزوین، تهران و اصفهان دیدن خواهند کرد.
شرکت کنندگان در این دوره از کشورهای آلمان، ایتالیا، ارمنستان، استرالیا، اوکراین، چک، اسلوواکی، اسپانیا، انگلستان، آمریکا، بنگلادش، بلغارستان، بوسنی وهرزگوین، بلاروس، پاکستان، تاتارستان، تایوان، ترکیه، تاجیکستان، روسیه ، رومانی، ژاپن، سوریه، صربستان، فرانسه، قرقیزستان، قزاقستان، کره جنوبی، کلمبیا، گرجستان، لهستان، مجارستان، مصر، هند و هلند هستند.
هشتاد و یکمین دوره دانش افزایی زبان فارسی از امروز به مدت 26 روز تا ششم شهریور ماه ادامه دارد.
7388 / 614/ 684
11/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]