واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار: از توسعه کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه جلوگیری می شود ارومیه - ایرنا - استاندار آذربایجان غربی گفت: بر اساس تمهیدات اندیشیده شده با طرح هایی که در زمینه توسعه کشاورزی در حوضه دریاچه ارومیه ارائه شود، مخالفت می کنیم.
قربانعلی سعادت روز شنبه در جلسه شورای توسعه و برنامه ریزی آذربایجان غربی افزود: البته این به معنی تعطیل و رها کردن کشاورزی در این منطقه نیست چرا که کشاورزی نوین را جایگزین کشاورزی سنتی کرده و مدیریت می کنیم.
وی اضافه کرد: علاوه بر آن، سعی داریم در راستای توسعه کشاورزی در دو حوضه رودخانه های ارس و زاب تلاش کنیم که این امر می تواند در گسترش کشاورزی استان نقش داشته باشد.
سعادت اظهار کرد: با توجه به کاهش بارندگی و قرار گرفتن در منطقه نیمه خشک و کاهش میزان آب، باید رژیم اشتغال را در آذربایجان غربی تغییر دهیم که این امر مستلزم برنامه ریزی و تلاش مسئولان مرتبط است.
استاندار آذربایجان غربی گفت: در گذشته کشاورزی اولویت اول اشتغال این استان و صنعت و معدن، پشتیبان کشاورزی بود.
وی افزود: امروزه با توجه به تغییرات آب و هوایی، مصرف بی رویه آب و خشکسالی و تهدیداتی از جمله خشکی دریاچه ارومیه و ریزگردهای نمک، صنعت و معدن در اولویت اول توسعه ارومیه قرار گرفته و رژیم اشتغال تغییر کرده است.
سعادت اظهار امیدواری کرد با بهبود روند کشاورزی، از سنتی به صنعتی اشتغالزایی خوبی در استان صورت گیرد و از بهره برداری های غیرمجاز منابع آبی جلوگیری شود.
وی با اشاره به نقش اثرگذار معادن در توسعه آذربایجان غربی گفت: این استان، تنوع زیادی در حوزه معدن دارد که این معادن پاسخگوی بسیاری از نیازهای اشتغالی خواهد بود.
سعادت به اهمیت توسعه بازرگانی خارجی اشاره و اظهار کرد: باید زیربناهای بازرگانی خارجی در استان آذربایجان غربی به خوبی فراهم شود تا با اقدامات هوشمندانه زمینه توسعه بیش از پیش استان فراهم و عقب ماندگی ها جبران شود.
استاندار آذربایجان غربی به اتمام طرح های عمرانی اشاره کرد و گفت: مسئولان و فرمانداران باید پروژه هایی که قول اجرا داده اند را به نحو احسن انجام دهند تا مردم از تلاش مسئولان راضی باشند.
سعادت با اشاره به طرح ها و مصوبات کارگروه زیربنایی استان در خصوص احداث سردخانه ها نیز افزود: نیازی به احداث سردخانه در استان نداریم و بسیاری از سردخانه های ما خالی هستند و با احداث هیچ سردخانه ای موافقت نمی شود مگر در نقاطی که از این امکان بهره مند نباشند.
وی با ابراز ناراحتی از فجایع غزه نیز ادامه داد: رژیم صهیونیستی با حمایت استکبار جهانی، عید و رمضان امسال را برای تمامی مسلمانان، تلخ کرد و کشتار طفل های معصوم، زنان و مردان توسط این رژیم جعلی نشان داد که هیچ منطقی را پذیرا نیستند که امیدواریم این ظلم و ستم ها بزودی پایان یابند و این رژیم جعلی از بین برود.
آذربایجان غربی به ویژه در حوضه آبریز دریاچه ارومیه با خشکی قابل توجهی مواجه است و این امر، مسئولان را به سمت توجه به سرمایه گذاری ها، اشتغال ها و اقدامات جایگزین سوق داده است.
تقی کهوریان معاون برنامه ریزی استاندار آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: ماده 72 قانون برنامه چهارم توسعه دولت را مکلف کرده بود با هدف استفاده از قابلیت های سرزمینی، آمایش سرزمینی را در سه بخش کلان، بخشی و استانی به اجرا درآورد.
به گفته وی سطح استانی شامل سازمان فضای توسعه ای، نظریه پایه توسعه ای استانها و اقدامات اولویت دار در توسعه استان می باشد.
کهوریان اظهار امیدواری کرد تا پایان شهریورماه امسال، مراکز و محورهای عمده توسعه در این خصوص در استان استخراج شود.
وی اضافه کرد: آذربایجان غربی برای اینکه به دروازه تجاری منطقه تبدیل شود باید معدن، صنعت و بازرگانی خارجی را مورد توجه جدی قرار دهد و صنعت و معدن و بازرگانی خارجی لوکوموتیو کشنده بخش کشاورزی هستند.
وی اظهار کرد: در ترکیب مشاغل این استان در افق 1404، سهم صنعت و معدن و خدمات افزایش و سهم بخش کشاورزی کاهش می یابد.
ناصر حضرتی مدیرکل برنامه ریزی و بودجه استانداری آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: امسال 18 میلیارد و 380 میلیون ریال اعتبار برای بخش حوزه های علمیه استان در نظر گرفته شده است که در شهرستانهای ارومیه، میاندوآب، شاهین دژ، نقده، خوی، تکاب، ماکو انجام می شود.
وی، سهم استان از اعتبارات ماده 180 را 260 میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: با توجه به سهم جمعیتی 31 درصدی ارومیه، تنها 11 درصد اعتبارات این بخش در حوزه محرومیت زدایی به مرکز استان اختصاص یافته است.
حضرتی یادآورشد: مدارس، فضاهای فرهنگی، آب روستایی، شهرکهای صنعتی و کمک های فنی و اعتباری از جمله محل های هزینه کرد این اعتبار هستند.
8137/581
11/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]