واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مراقب باشيد:
30 درصد تلفات رانندگي در فصل تابستان رخ مي دهد
آمارها نشان مي دهد: كه 30 درصد تلفات رانندگي در فصل تابستان است و در بين ماه هاي سال شهريور با 12.8 درصد و ماه فروردين با 9.5 به ترتيب بيشترين تلفات رانندگي را به خود اختصاص داده اند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از مركز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت راه وشهرسازي، آمارهاي تلفات رانندگي نشان مي دهد كه سه چهارم فوتيها آقايان و يك چهارم فوتيهاي سوانح رانندگي خانمها هستند.
همچنين از بين تلفات رانندگي افراد با شغل آزاد بالاترين ميزان فوتيها با 28.9 درصد و خانمهاي خانهدار با 15.8 درصد و كارگران با 10.3 درصد در رديفهاي دوم و سوم هستند.
بنابر اين گزارش آمارها نشان مي دهد كه 49.5 درصد فوتيها به دليل برخورد دو وسيله نقليه، 13.2 درصد برخورد با عابر و 28.8 درصد واژگوني است.
همچنين در بخش تلفات عابر پياده به ترتيب ابتدا مازندران با 10.4 درصد ، سپس گيلان با 9.3 درصد و در ادامه خراسان رضوي با 6.7 درصد، فارس با 6.6 درصد، تهران با 5.6 درصد، خوزستان و آذربايجان غربي هر دو با 4.6 درصد بيشترين تلفات را دارند. ذكر اين نكته ضروري است كه هفت استان ذكر شده در مجموع با 47.8 درصد تلفات عابر پياده را به خود اختصاص داده اند.
بنابر اين گزارش بررسي علت سوانح رانندگي نشان مي دهد كه 30.8 درصد تصادفات به دليل عدم توجه به جلو (عدم رعايت فاصله با اتومبيل جلويي)، 25.2 درصد انحراف به چپ، 22.6 درصد سرعت غيرمجاز، 9 درصد عدم توانايي كنترل وسيله، 5.6 درصد عدم رعايت حق تقدم و 6.8 درصد ساير موارد است.
همچنين آمار ارائه شده نشان مي دهد كه بيش از 90 درصد تلفات تصادفات رانندگي در كشورهاي با درآمد متوسط و كم اتفاق ميافتد كه تنها مالك 48 درصد وسايلنقليه ثبت شده در جهان ميباشند.
همچنين با در نظر گرفتن اين مسئله كه ايران در مرحلهاي خاص از رشد وسايلنقليه كه به رشد انفجاري مرسوم است؛ قرار گرفته و مطابق تجارب ساير كشورها، درگذر از اين مرحله، تعداد تصادفات و تلفات رانندگي رشد خواهد يافت كه پيشگيري از اين سناريو نيازمند عزم جدي برنامهريزان و كارشناسان مرتبط با ايمني و مديريت هماهنگ و سرمايهگذاري كلان در سطح ملي ميباشد.
بر اساس آيين نامه مديريت ايمني حمل و نقل و سوانح رانندگي دستگاه هاي عضو كميسيون ايمني راه ها و ساير دستگاه هاي موثر در كاهش حوادث و تلفات حمل و نقل شامل نيروي انتظامي، وزارت راه و شهرسازي (راه و ترابري سابق)، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، وزارت صنعت معدن و تجارت (صنايع و معادن سابق)، وزارت آموزش و پرورش، وزارت كشور، وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، وزارت امور اقتصادي و دارايي (بيمه مركزي ايران)، سازمان صدا و سيما، سازمان پزشكي قانوني كشور و سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر جمهوري اسلامي ايران است.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]