واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس جهاد دانشگاهی: برنامه پنجم توسعه جهاد دانشگاهی با هدف پیشبرد اهداف نظام به زودی اجرا می شود تهران-ایرنا-رییس جهاد دانشگاهی گفت: برنامه پنجم توسعه جهاد دانشگاهی با اولویت حفظ فرهنگ و روحیه جهادی و انقلابی و اجرای فعالیت های شاخص در چهار حوزه علمی و فناورانه، پژوهشی، آموزشی و اشتغال و کارآفرینی تدوین و تصویب شده است و به زودی اجرایی می شود.
دکتر حمیدرضا طیبی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار کرد: جهاد دانشگاهی در حوزه پژوهش و فناوری سعی دارد با پیگیری های لازم فعالیت های شاخص علمی و فناورانه را در همه واحدهای خود در سراسر کشور به اجرا برساند.
وی افزود: رصد و پایش توسعه فرهنگی، علمی و فناورانه و آماده بودن محیط کسب و کار نیز از دیگر ماموریت های جهاد دانشگاهی است که در برنامه پنجم توسعه این نهاد بر آن تاکید شده است.
طیبی برنامه های آموزشی جهاد را برشمرد و گفت: جهاد دانشگاهی در برنامه پنجم توسعه در حوزه آموزش شعار خود را ارتقای سطح دانش، بینش و مهارت نیروهای تخصصی مورد نیاز به منظور پیشرفت کشور از طریق دوره های کارشناسی ارشد و دکترای پژوهش محور و دوره آموزش های کوتاه مدت تخصصی قرار داده است.
وی افزود: در حوزه فرهنگ نیز جهاد دانشگاهی شعار و ماموریت خود را کمک به اسلامی شدن دانشگاه ها و تلاش برای پیشرفت کشور و ایجاد جامعه ای متفکر، دین مدار، اخلاق گرا، قانون محور با حضور موثر دانشگاهیان قرار داده است و تنها راه اجرایی شدن آن را از طریق گسترش و تعمیق شناخت ارزش ها و آرمان های انقلاب و امام راحل و رهبر معظم انقلاب می داند.
طیبی ادامه داد: همچنین تقویت خودباوری، امید به آینده، اعتلای فرهنگ کار و تلاش، تعمیق هویت اسلامی ایرانی دانشجویان و دانشگاهیان، تقویت فضای تفکر، آزاد اندیشی، گفت و گو و خرد ورزی از طریق کرسی های نقد و مناظره عمدتا در دانشگاه ها و ایجاد و تقویت و گسترش ارتباطات فرهنگی در حوزه دانشجویان جهان اسلام از دیگر راه هایی است که می تواند ما را در رسیدن به این هدف یاری کند.
وی گفت: با توجه به تاثیرگذاری دانشجویان جهان اسلام و نقش آنها در آینده مدیریت کشورها، برنامه های فرهنگی مرتبط با دانشجویان جهان اسلام نیز در برنامه پنجم توسعه جهاد دانشگاهی گنجانده شده است.
رییس جهاد دانشگاهی اهمیت موضوع اشتغال و کارآفرینی فارغ التحصیلان دانشگاهی را یادآور شد و افزود: شعار جهاددانشگاهی در حوزه اشتغال و کمک به اشتغال دانش آموختگان تحقق این موضوع است که هر فارغ التحصیل یک کارآفرین شود.
طیبی با بیان اینکه بهبود فضای کسب و کار و توانمندسازی دانش آموختگان برای اشتغال ازجمله راه های رسیدن به این هدف است، ادامه داد: دانش آموختگان باید مجموعه آموزش هایی را کسب کنند تا برای اشتغال آفرینی ترغیب شوند و صرفا یک کارمند نباشند.
وی گفت: با ارایه آموزش های مرتبط در این زمینه به فارغ التحصیلان، می توان آنها را به کارآفرینی ترغیب و تشویق کرد.
رییس جهاد دانشگاهی بر نقش سازمان ها در تحقق اهداف و برنامه های دولت تاکید کرد و افزود: در برنامه هایی که در سطح دنیا برای پیشرفت کشورها انجام می شود، سازمان های غیردولتی به عنوان مسوول رصد و پایش توسعه و تحقق اهداف درنظرگرفته می شود.
طیبی ادامه داد: جهاد دانشگاهی با توجه به دارابودن تجارب علمی و فناورانه در زمینه های مختلف و به عنوان یک نهاد غیردولتی فعال زیرنظر شورای عالی انقلاب فرهنگی می تواند این رصد و پایش را به صورت تخصصی انجام دهد.
وی گفت: بر همین اساس واگذاری این ماموریت به جهاد دانشگاهی نیز در برنامه پنجم توسعه این نهاد به شورای راهبری نقشه جامع علمی کشور و دولت پیشنهاد شده است.
رییس جهاد دانشگاهی توضیح داد: جهاد دانشگاهی برای دراختیارگرفتن پروژه ها و اجرای آنها دو راه در پیش رو دارد؛ یکی اینکه تلاش کند دولت این برنامه ها را به آن ارجاع دهد و یا اینکه دولت راسا این ماموریت ها را به جهاد واگذار کند.
طیبی گفت: روش اول بسیار زمان بر است چراکه برای این منظور باید با سازمان های مختلف برای قانع کردن مسوولان مذاکره کرد و به این طریق بخش زیادی از زمان و فرصت ها از دست می رود، اما اگر برنامه ها و پروژه ها از طریق دولت به جهاد دانشگاهی واگذار شود، سرعت انجام کار بیشتر می شود.
وی افزود: توانایی های جهاد دانشگاهی در امر پژوهش و فناوری بسیار بالا است و زمینه های کاری جهاد در حوزه های پزشکی، مهندسی با اولویت نفت، گاز و پتروشیمی، پالایش و پخش، صنایع فلزی و غیرفلزی، صنعت حمل و نقل ریلی، آی تی و علوم انسانی و اجتماعی مشخص شده است بنابراین می تواند بسیاری از امور پژوهشی و فناورانه را در کشور برعهده بگیرد.
علمی(4)1834**1599
11/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]