تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس خداى عزوجل را اطاعت كند خدا را ياد كرده است، هر چند نماز خواندن و روزه گرفتن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833002805




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پشت پرده مخالفت کشورهای خیلج فارس با توافق هسته‌ای ایران


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: پشت پرده مخالفت کشورهای خیلج فارس با توافق هسته‌ای ایران
یکی از موضوعاتی که همواره در بحث پرونده هسته ای ایران مطرح بوده، موضعی است که کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس در قبال برنامه هسته ای ایران و به ویژه موضوع مذاکرات در پیش گرفته اند. یک نشریه آمریکایی با انتشار مطلبی در این زمینه، به بررسی عواملی پرداخته که سبب شده برخی کشورهای منطقه خواستار حل نشدن موضوع هسته ای ایران باشند.
کد خبر: ۴۲۰۵۱۵
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۹:۳۰ - 28 July 2014


یکی از موضوعاتی که همواره در بحث پرونده هسته ای ایران مطرح بوده، موضعی است که کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس در قبال برنامه هسته ای ایران و به ویژه موضوع مذاکرات در پیش گرفته اند. یک نشریه آمریکایی با انتشار مطلبی در این زمینه، به بررسی عواملی پرداخته که سبب شده برخی کشورهای منطقه خواستار حل نشدن موضوع هسته ای ایران باشند.


به گزارش «تابناک»، نشریه کریستین ساینس مانیتور در مطلبی به بررسی موضع کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس در قبال برنامه هسته ای ایران پرداخته و می نویسد دلیل اصلی مخالفت این کشورها با حل موضوع هسته ای ایران، وجود این نگرانی است که چنین امری می تواند به چندین دهه خصومت ایران با غرب پایان داده و سبب ارتقای جایگاه بین المللی ایران شود.


در این مطلب آمده است:


وقتی رژیم اسرائیل خواستار محروم کردن ایران از دستاوردهای هسته ای خود، به جز چند سانتریفیوژ نمادین و چند کیلوگرم اورانیوم غنی شده گردید، هشدار داد که ضرورت این امر نه تنها از جنبه اعمال تهدیدی وجودی از سوی ایران علیه اسرائیل، بلکه همچنین بدان سبب است که برنامه هسته ای ایران می تواند سبب بروز مسابقه تسلیحاتی میان کشورهای حاشیه خلیج فارس شود. 


اما این نگرانی، احتمالاً اغراق شده است. تحلیلگران منطقه می گویند تا زمانی که ایران عملاً نسبت به ساخت سلاح هسته ای اقدام نکند، کشورهای منطقه نیز به سمت ایجاد زرادخانه های هسته ای نخواهند رفت. بر این اساس، اگرچه این کشورها نیز خود را در نگرانی رژیم اسرائیل شریک می بینند، چندان به دنبال ایجاد محدودیت های مشخص بر تعداد سانتریفیوژها یا حجم غنی سازی ایران نیستند. در عوض، آن ها به دنبال راهی برای تضمین برقراری موازنه قوای منطقه میان دو کشور تأثیر گذار این منطقه، یعنی ایران و عربستان می باشند.


عبدالخالق عبدالله، استاد علوم سیاسی اماراتی در این زمینه می گوید: «اسرائیل دستور کاری متفاوت با کشورهای منطقه خلیج فارس دارد. ما در مجاورت ایران زندگی می کنیم و از اینکه ایران یکی از ستون های امنیت منطقه ای است، آگاه تریم».


کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس، به شدت نسبت به برنامه هسته ای ایران احساس نگرانی می کنند. در صورتی که ایران به سلاح هسته ای دست یابد، موازنه قوای شکننده منطقه ای که طی بیش از سه دهه با حمایت آمریکا برقرار شده، از هم خواهد پاشید. برخی تحلیلگران بر این باورند که این موضوع، منطقه را به سوی یک مسابقه تسلیحاتی سوق خواهد داد.


اما در پس مخالفت کشورهای منطقه با قدرت هسته ای ایران، یک عامل دیگر نیز وجود دارد: این ترس که پس از چند دهه تقابل با غرب که از زمان قطع روابط با آمریکا در سال 1979 آغاز شد، ایران بتواند نسبت به بازسازی جایگاه خود در عرصه بین المللی اقدام کرده و وضعیت خود را در منطقه نیز بهبود ببخشد. کشورهای عرب منطقه – که به شدت از حمایت تسلیحاتی آمریکا بهره برده اند – نگرانند که مبادا منافع خود را از دست بدهند.


مهران کامروا، مدیر مرکز مطالعات بین الملل و منطقه ای در دانشگاه جرج تاون قطر در این زمینه می گوید به مدت 35 سال، کشورهای منطقه خلیج فارس از تنش های موجود در روابط ایران و آمریکا منتفع شده اند و اگر این تنش ها کاهش پیدا کرده و ایران جایگاه خود را در جامعه بین المللی احیا کند، این کشورها احساس خواهند کرد که بخشی از اهرم های خود را از دست داده اند. مسئله اینجاست که آن ها نمی توانند این موضوع را به صراحت بیان کنند و به همین دلیل است که به شیوه های مختلف، به مخالفت با توافق هسته ای ایران می پردازند. 


اما حتی در صورتی که کشورهای حاشیه خلیج فارس تصمیم به ساخت سلاح هسته ای بگیرند نیز ایجاد یک زرادخانه هسته ای برایشان چندین سال طول خواهد کشید. ایجاد قابلیت های هسته ای، نیازمند دانش و زیرساخت هایی دارد که به سرعت به دست نمی آید. بنابراین، به عقیده کارشناسان، نهایت کاری که این کشورها می توانند انجام دهند این است که از کشورهایی چون پاکستان یا کره شمالی، چند کلاهک هسته ای خریداری کنند. 


موضوع دیگری که در این زمینه مورد اشاره بسیاری از تحلیلگران قرار می گیرد، این است که چندین دهه پیش، دستیابی رژیم اسرائیل به سلاح هسته ای نتوانست سبب شکل گیری مسابقه تسلیحاتی در منطقه شود و این در حالی بود که کشورهای عرب با اسرائیل دشمن بودند. بنابراین، درباره ایران نیز ضرورتاً چنین اتفاقی رخ نخواهد داد.


کامروا به نکته دیگری نیز اشاره می کند و آن، این است که کشورهای عرب منطقه در حال حاضر با تهدیدهایی به مراتب بزرگتر از برنامه هسته ای ایران روبرو هستند که یکی از آن ها، ناکارآمدی دولت ها در منطقه است. وی اشاره می کند که ضعیف شدن دولت ها در کشورهایی چون عراق و سوریه، سبب قدرت گیری گروه های تکفیری شده که این امر، خطری برای کل منطقه به شمار می رود. 


مهمتر اینکه این موضوع، ایران را نیز مورد تهدید قرار می دهد و همین اشتراک در احساس تهدید، خود عاملی است که می تواند در پر کردن شکاف ها میان ایران و کشورهای منطقه موثر باشد. بنابراین، این کشورها می توانند اختلافات را به کناری نهاده و نسبت به همکاری در زمینه های مشترک اقدام کنند. 














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن