واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارشناس اقتصادی: جذب سرمایه گذار خارجی راهکار خروج از رکود است اصفهان- ایرنا- مدیر قطب اقتصاد بین الملل دانشگاه اصفهان گفت: یکی از راهکارهای خروج از رکود که دولت به دنبال آن است، جذب سرمایه گذار خارجی است.
«سید کمیل طیبی» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از نتایج جذب سرمایه گذار خارجی ایجاد رقابت برای تولیدکنندگان داخلی و انتقال دانش فنی آنهاست.
وی ادامه داد: ظرفیت اقتصادی کشور در شرایط رکود حداقل است و ظرفیت اسمی بنگاههای اقتصادی پاسخگوی تولید نخواهد بود.
وی دلیل این امر را در اختیار نبودن سرمایه لازم و محدود بودن دانش فنی بیان و اضافه کرد: برای افزایش ظرفیت اقتصادی منابع جدید نیاز است که منابع داخلی پاسخگو نیست.
مدیر قطب اقتصاد بین الملل دانشگاه اصفهان گفت: سرمایه گذاران خارجی به دلیل تنوع اقلیمی و اقتصادی ایران همیشه به دنبال فعالیت در کشورمان بوده اند و ایران را مکان مناسبی برای سرمایه گذاری می دانند.
وی افزود: همچنین نیروی انسانی متخصص در کشورمان باعث جذب سرمایه گذاران خارجی می شود.
طیبی با بیان اینکه جذب سرمایه گذاران خارجی باعث جذب سرمایه گذار داخلی نیز می شود، ادامه داد: زمانیکه شرکت های خارجی در داخل سرمایه گذاری کنند با خود دانش فنی و تکنولوژی را آورده و در نتیجه تولیدکنندگان داخلی نیز از آن بهره می برند و باعث افزایش فضای کسب و کار و رقابت می شود.
وی در پاسخ به اینکه افزایش نقدینگی بانک ها چه تاثیری در خارج شدن از شرایط رکود کشور دارد، اظهار کرد: افزایش سهم بانک ها در بانک مرکزی به معنای افزایش نقدینگی نیست و هدف آن جذب منابع بانکی توسط خود بانکهاست.
مدیر قطب اقتصاد بین الملل دانشگاه اصفهان افزود: افزایش سود به معنی افزایش نقدینگی بانکها نیست و جذب سرمایه گذاران خارجی و استفاده از سپرده های آنها برای جلوگیری از به وجود آمدن رانت های داخلی از جمله راهکارهای جذب منابع است.
وی گفت: شرایط تورمی و افزایش رفتارهای سفته بازی و دلال بازی و وسوسه خرید و فروش سکه و دلار در این شرایط باعث به وجود آمدن رکود اقتصادی و کسادی در فعالیت های اقتصادی می شود.
طیبی ادامه داد: رکود زمانی ایجاد می شود که گردش مالی برای تولید نباشد و در این صورت تولید نیز زمین می خورد.
به گزارش ایرنا، دولت در هفته گذشته بسته سیاستی اقتصادی برای خروج غیرتورمی از رکود در سال های ۹۳ و ۹۴ ارائه داد.
در این بسته به سیاست های اقتصاد کلان، بهبود فضای کسب و کار، تامین منابع مالی و فعالیت ها و محرک های خروج از رکود اشاره شده است.
«مسعود نیلی» مشاور اقتصادی رییس جمهوری که رکود رامنفی شدن تولید ناخالص داخلی در دو فصل متوالی بیان کرده است، تنگنای مالی، کاهش سرمایهگذاری، کاهش تقاضای موثر و تحریم را چهار مشکل بر سر راه خروج از رکود می داند.
وی در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: تامین مالی بنگاه ها باید با روشی به غیر از استقراض از بانک مرکزی انجام شود و بخشی از افت تقاضا در بازار داخلی باید با صادرات به بازارهای خارجی از جمله عراق و افغانستان جبران شود.
ت/7140/ 607
06/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]