واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: دومین رویارویی مردم موصل مقابل داعش/ غیرت دینی و ملی به مردم جسارت داد
اهالی موصل و سایر مناطق استان نینوا که از یک ماه پیش ناچار به تحمل اقدامات وحشیانه و مقررات سخت گیرانه تروریست های داعش هستند، امروز برای دومین بار تکفیری ها را وادار به عقب نشینی کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، مردم اهل سنت نینوا، بر اساس سنت و عقاید خود، گواهی سایر کشورهای اسلامی را برای اعلام عیدفطر کافی می دانند و دیروز نیز، پس از اطلاع از اعلام عید در ترکیه، آغاز ماه شوال از دوشنبه را اعلام کرده و صدای اذان از بلندگوی مساجد پخش شد.
تکفیری های داعش که از این اقدام اهالی شهر غافلگیر شده بودند، بلافاصله با یورش به مساجد، متولیان را تنبیه کرده و با استفاده از بلندگوهای سیار در کوچه ها و خیابان های شهر اعلام کردند روز دوشنبه عید نیست و هرکسی که افطار کند، مجازات خواهد شد.
با این وجود، مردم شهر موصل اعمال روز عید را انجام داده و به یکدیگر تبریک می گفتند. سران داعش پس از این که دریافتند در مقابل کار انجام شده قرار گرفته اند و توان مقابله با مردم را ندارند، چند ساعت بعد، اعلام کردند؛ حلول ماه شوال برای شورای مفتیان خلافت اسلامی مسجل شده و بنابراین دوشنبه عید است و خلیفه نیز عید را به مردم تبریک می گوید.
این ماجرا اگرچه چندان مهم به نظر نمی رسید، اما تاثیر زیادی بر روحیه مردم گذاشت و چند ساعت بعد، اهالی موصل دست به اقدامی جسورانه تر زدند.
مفتی های وهابی داعش که بر اساس عقاید سعودی ها، عزیز داشتن هر شی و جسمی را شرک و بت پرستی می دانند، فهرستی از پنجاه بنای تاریخی نینوا را تهیه کرده اند و به نوبت تک تک آنها را با کار گذاشتن موادمنفجره تخریب می کنند.
تکفیری ها که در سه روز گذشته، چند بنای باستانی بی نظیر تمدن بین النهرین، از جمله کاخ مربوط به دوره آشوری و بناهای مشهور به مقبره یونس نبی، دانیال، شیث و جرجیس، با قدمتی هزاران ساله را ویران کرده اند، امروز قصد داشتند مناره الحدبا، یکی از نمادهای تاریخی شهر موصل را تخریب کنند، اما با حضور به موقع مردم، این اقدام تاکنون به تعویق افتاده است. برج الحدبا با 55 متر ارتفاع، قدمتی 840 ساله دارد و سال قبل، یونسکو آن را هم ردیف برج مودنای ایتالیا ثبت کرد و خواستار حفاظت مقامات شهر از آن شد. این برج همانند برج پیزا کج است، اما طی صدها سال پا برجا مانده است.
این برج بخشی از مسجد جامع بزرگ موصل است و دست پرورده های وهابیت فقط به این علت قصد تخریب آن را دارند که برای مردم عزیز است و معماران علاقمند به امام علی (ع) و فرزندان پیامبر (ص) آن را ساخته اند و اشعاری در مدح ایشان در قاعده برج حک شده است. مردم موصل که به شدت از رفتار وحشیانه تکفیری ها در تخریب اماکن مقدس و محترم مذهبی متعلق به اهل سنت، شیعیان و صوفی ها خشمگین بودند و در روزهای اخیر نیز شاهد از بین بردن آثار تاریخی، فرهنگی و باستانی شهر خود بودند، امروز پس از اطلاع از کار گذاری مواد منفجره در پایه های برج، به مسجد رفته و در اطراف برج مستقر شدند. حضور مردم تا کنون مانع از تخریب این بنای مذهبی و تاریخی شده، اما باید دید، در آینده تکفیری ها چه اقدامی خواهند کرد.
طی سالیان اخیر و به ویژه پس از تخریب مجسمه های کوه پیکر بودا در بومیان افغانستان و بناهای تاریخی صدر اسلام در عربستان، دانشمندان اسلامی و کارشناسان فرهنگی، اجتماعی و حتی روانشناسان بسیاری تلاش کرده اند به سعودی ها و وهابیون تفهیم کنند که عزیز داشتن یک بنا یا شی، مثل پیراهن یوسف برای یعقوب یا حجرالاسود برای پیامبر، به معنای شرک و پرستیدن آن جسم نیست، اما وهابیونی که نعلین چرمی عبدالعزیز، پدر خانواده آل سعود را در محفظه ای تزئین شده نگه داری می کنند و آن را متبرک می دانند، توضیحات دانشمندان را درک نکرده اند و همچنان به تکفیر دیگران و تخریب نشانه های تمدن و میراث تاریخی ملت ها ادامه می دهند.
دوشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]