واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بوی فاضلاب، مدیرعامل ناحیه صنعتی قدیم فیروزکوه را به دادگاه کشانید تهران بزرگ - ایرنا - در پی استمرار بوی مشمئزکننده فاضلاب در ناحیه صنعتی قدیم فیروزکوه، با طرح شکایت از سوی اداره حفاظت محیط زیست شهرستان، مدیرعامل این ناحیه صنعتی به دادگاه فراخوانده شد.
رضا کرمی رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فیروزکوه روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: با طرح شکایت این اداره در دادستانی شهرستان فیروزکوه در چندین مرحله، مدیران عامل وقت این شهرک بارها محکوم و حکم جلبشان صادر شد.
وی خاطرنشان کرد: در ادوار گذشته مبلغ دو میلیارد ریال برای راهاندازی تصفیهخانه شهرک اختصاص یافته بود، اما با گذشت چندین سال تاکنون هیچ اقدام عملی انجام نشده است.
کرمی ادامه داد: مجددا با طرح شکایت از سوی اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فیروزکوه، پرونده این ناحیه صنعتی در دادگاه مطرح شده است.
وی بیان کرد: مقرر شد تا کارشناس دادگستری با بررسی موضوع، میزان قصور پیمانکار طرح، شهرداری و یا شهرک صنعتی را در این زمینه مشخص کند.
وی تاکید کرد: وجود تصفیه خانه در شهرکهای صنعتی با توجه به آلودگیهای ناشی از فعالیت آنها، یک ضرورت انکار ناپذیر است.
وی گفت: تصفیه خانه این شهرک صنعتی با گنجایش فقط 200 متر مکعب پاسخگوی نیازها نیست و با توجه به الزامات زیست محیطی و فعالیت حدود 60 واحد صنعتی در آن، به تصفیه خانه ای با حداقل سه هزار متر مکعب گنجایش نیاز است.
کرمی افزود: هم اینک فاضلاب های صنعتی و شیمیایی این مجموعه به خارج از فضای تصفیه خانه و در زمین های اطراف رهاسازی می شود که بوی تعفن و مشمئز کننده ای را در منطقه پراکنده است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فیروزکوه یادآور شد: برخی صنایع و کارخانجات این ناحیه صنعتی از وجود چاه های جاذب در مجموعه های خود برای دفع فاضلاب های انسانی و در برخی موارد فاضلاب های صنعتی تولیدی خود بهره مندند که خود خطری برای منطقه است.
کرمی گفت: از سال 1381 و با ارائه اخطاریههای متعدد از سوی محیط زیست به مدیران و مسؤولان این شهرک صنعتی، مراتب اعتراض و لزوم آغاز به کار تصفیهخانه به کرّات به آنان تذکر داده شده است.
رییس اداره محیط زیست شهرستان فیروزکوه هشدار داد: ادامه روند کنونی، موجبات آلودگی شدید آب، خاک و هوا را در منطقه فراهم میسازد که تهدیدی بسیار جدی برای محیط زیست و به خطر افتادن سلامت شهروندان و بخصوص ساکنان روستای ˈلاسم چشمهˈ در نزدیکی آن است.
وی خاطرنشان کرد: با عنایت به کم آبی ها و خشکسالی های اخیر در سطح منطقه و کشور راه اندازی سیستم تصفیه فاضلاب در مناطق و نواحی صنعتی که صرفه جویی در مصرف این نهاده ارزشمند را به دنبال دارد، ضروری است.
کرمی گفت: با استفاده از آب های تصفیه شده در کشاورزی، آبیاری فضای سبز و . . . می توان از هدر رفت آن جلوگیری کرد.
کرمی معتقد است: جابجایی های پیاپی مدیران این شهرک صنعتی و بروز اختلاف بین شهرداری به عنوان یکی از سهامداران شهرک صنعتی و مدیرعامل شهرک موجب تحقق نیافتن تصفیه خانه فاضلاب این شهرک شده است.
وی خاطرنشان کرد: با وجود صنایع اندک فعال موجود، کارکرد صحیح و بدون مشکل تصفیه خانه 200 متر مکعبی در کوتاه مدت پاسخگو خواهد بود اما همین اندک امکان موجود نیز فراهم نیست.
شهرک صنعتی قدیم فیروزکوه تنها شهرک صنعتی خصوصی کشور است که در پیشانی شهر و ابتدای ورودی آن از سمت تهران قرار دارد و هماینک 18 شرکت از مجموع 60 شرکت موجود در آن فعال هستند.
به گفته رییس اداره حفاظت محیط زیست فیروزکوه، طی هفته های گذشته نیز به دلیل رعایت نکردن ضوابط زیست محیطی 23 واحد تولیدی، صنعتی و کشاورزی شامل 9 واحد مرغداری، 9 واحد پرورش ماهی، دو واحد معدنی، دو واحد دامداری و یک واحد صنعتی بخش ˈارجمندˈ شهرستان فیروزکوه اخطار کتبی دریافت کردند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز پیش از این در این زمینه گزارشهایی به نقل از مسوولان و کارشناسان تهیه کرده بود که براساس آن، بیشتر فاضلاب این ناحیه صنعتی وارد حوضچه های خاکی اطراف می شود که آلودگی آب های سطحی و زیرسطحی را در پی داشته است.
به گفته کارشناسان، ادامه این روند در آینده باعث آلودگی رودخانه ˈحبله رودˈ و بروز فاجعه زیست محیطی جبران ناپذیر در منطقه می شود.
همچنین رانندگان و مسافران خودروهای عبوری و کارکنان، کارمندان و کارگران فعال در مناطق اطراف این شهرک نیز از انتشار بوی نامطبوع و مشمئزکننده تصفیهخانه این شهرک صنعتی به ستوه آمده اند.
تهرام/8142/1565/ 605
06/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]