واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
ردپای مافیای پارکبانی در تهران/ پرداخت اجاره وجبی خیابان با یک تک زنگ
کاغذی زیر برف پاکن ماشین خودنمایی میکند. روی آن شماره تماسی نوشته شده که اگر زنگ نزدید و پول پارک را ندهید جریمه میشوید. از ترس جریمه زنگ میزنید. پارکبان که البته خودش را اینگونه معرفی میکند با موتور سر میرسد پول و قبض را میگیرد و میرود. بعد طی تماس با مسئولان شهری متوجه میشوید اصلا پارک آن محدوده تحت پوشش شهرداری نیست.
به گزارش نامه نیوز به نقل از فارس، کلان شهر تهران با 10 میلیون جمعیت و مساحت بیش از 20 هزار کیلومتر مربع جز یکی از پایتختهای بزرگ دنیاست.
جابجایی بیش از 2 میلیون مسافر شهری نیازمند وجود مدیریت سیستم حمل و نقل است. کمبود جا برای پارک خودرو و تکمیل نبودن سیستم حمل و نقل عمومی یکی از معضلات اساسی کلان شهر تهران است.
پیدا کردن جای پارک به شانس بر می گردد و گاهی اوقات باید بیش از 30 دقیقه زمان صرف کنید تا محلی برای پارک خودرو پیدا کنید.
حال اگر در این پروسه با پارکبان مواجه شوید و برایتان محلی در نظر بگیرد خیلی خوشحال می شوید ولی همین موضوع هم دردسرهای خاص خود را دارد و معلوم نیست این پارکبان متعلق به شهرداری است یا خیر؟ اصلا قبض های که صادر می کند برای کجاست؟
در برخی از محورهای حاشیه ای شهر اتفاقات جالبی رخ می دهد. وقتی خودرویتان را پارک کرده اید و به دنبال کار ی رفته اید وقتی باز می گردید با برگه ای مواجه می شوید که شماره موبایلی روی آن نوشته شده و از شما می خواهند برای پرداخت نیش ترمز و توقف چند دقیقه ای پول پرداخت کنید.
این قبض شبیه قبض پارک بان های واقعی است و اصلاً مو نمی زد حتی زیر آن شماره شکایات هم ثبت شده و بسیار واقعی به نظر می رسد.
یکی از شهروندان در این باره به خبرنگار فارس گفت: روز گذشته برای خرید رفته بودم. خودرویم را کنار خیابان پارک کردم. وقتی برگشتم دیدم برگه ای زیر برف پاکن است و روی آن نوشته شده که برای پرداخت هزینه پارک با این شماره موبایل تماس بگیرید.
این خانم ادامه داد: وقتی به آن شماره زنگ زدم در دسترس نبود. امروز دوباره زنگ زدم چرا که روی برگه نوشته بود اگر پول ندهید جریمه می شوید، آقایی تلفن را جواب داد و گفت: اشکالی ندارد هر زمان خواستید تشریف بیاورید قبض را ارائه دهید و دیگر شما را جریمه نمیکنیم.
وی ادامه داد: آن فرد گفت ته قبضها را نگه میدارم و شماره شما را رد نمیکنم پس جای نگرانی نیست فقط زودتر مراجعه کنید.
به پارکبان موردنظر گفتم هرچقدر دنبال شما گشتم نتوانستم پیدایتان کنم و تلفنی که روی قبض با خودکار نوشته بودید هم پاسخگو نبود وی گفت: عیبی ندارد چون من جای خاصی مستقر نیستم. هر زمان خواستید مراجعه کنید پول را بدهید قبض را از شما میگیرد.
یکی دیگر از شهروندان می گوید که وقتی ماشینم را در کنار خیابان پارک کرده بودم برگهای روی آن گذاشته بودند که برای پرداخته هزینه تماس بگیرم. به شماره موردنظر زنگ زدم. پارکبان خودش را با موتور رساند. پول را گرفت و رفت. جالب این است که اصلا لباس پارکبانی هم بر تن نداشت.
یکی دیگر از شهروندان میگوید که اگر به آنها زنگ نزنیم جریمهمان میکنند؛ پس بهتر است با یک زنگ زدن و چرب کردن سبیل پارکبان جریمه را صاف کنیم. حال و حوصله رفتن و آمد برای پرداخت جریمه را نداریم.
به گزارش فارس، با شماره تلفن شکایاتی که در زیر برگه نوشته شده بود، تماس گرفتیم آقایی تلفن را پاسخ داد و گفت اگر پارکبان را در معبر ندید اشکالی ندارد، حتما کار واجبی برایش پیش آمده و محل را ترک کرده است شما باید هزینه را پرداخت کنید اگر هم پرداخت نکردید اشکالی ندارد.
وی در پاسخ به این پرسش که مگر این کار تخلف نیست که پارکبان محل کارش را ترک کند گفت: تخلفات بسیاری رخ میدهد این تخلف در بین آنها هیچ است.
شهرام جباریزاده معاون اجتماعی سازمان حمل و نقل ترافیک در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: معبر موردنظر تحت پوشش شهرداری نیست. در بعضی از محورها افرادی فعالیت میکنند که تحت پوشش ما نیستند.
وی ادامه داد: بعید میدانم پارکبان شماره تلفن همراه بنویسد و بعد بخواهند با وی تماس گرفته و محدوده را ترک کنند.
وی با تاکید بر این موضوع که نظارت بر خودروها یکی از وظایف پارکبان است گفت: نباید پارکبان محل کار خود را ترک کند.
جباریزادگان تاکید کرد: تمام پارکبانهای شهر تحت پوشش شهرداری نیستند.
غیبت پارکبان در معبر و نوشتن شماره تلفن روی قبض پارک تخلف است.
اقبال شاکری عضو شورای اسلامی شهر تهران در گفت و گو با خبرنگار فارس با انتقاد از تخلفات پارکبان ها گفت: غیبت پارکبان در معبر و نوشتن شماره تلفن روی قبض پارک تخلف است و معاونت حمل و نقل و ترافیک باید در جریان این گونه تخلفات قرار گیرد تا به آنها رسیدگی کند. این رفتار جدیدی است که از پارکبان ها سر زده و نباید این رویه باب شود.
این عضو شورای شهر تاکید کرد: پارکبان موظف است در محل حضور داشته باشد و در زمان ورود یا خروج خودرو از محل پارک، به وظایف قانونی خود عمل کند. اما این گونه رفتارها به نوعی سوء استفاده از اختیارات است.
وی تصریح کرد: به نظر می رسد بازرسی های شهرداری از نحوه عملکرد پارکبان ها باید دقیق تر و قوی تر باشد. اما به طور کلی مکانیزه کردن پارک های حاشیه ای این قبیل مشکلات را از بین می برد و دخالت سلیقه و خدای نکرده سوء استفاده افراد از موقعیت خود را کاهش می دهد.
شاکری خاطرنشان کرد: در برنامه پنجساله دوم شهرداری، شورای شهر توسعه پارکینگ های مکانیزه را در دستور کار شهرداری قرار داده، زیرا در این پارکینگ ها از یک سو دخالت پلیس امکانپذیر است و از سوی دیگر، دخالت نیروی انسانی در فرایند پارک کاهش می یابد. اما وقتی پای نیروی انسانی به میان می آید، این قبیل مشکلات ایجاد می شود.
به گزارش فارس، قرار بود پارکومتر جای پاکبانها را در شهر بگیرند ولی به نظر می رسد این مشکل همچنان به قوت خود باقی است و بهتر از مسئولان برای رفع این معضلات اقدامات اساسی انجام دهند.
1393/5/5
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]