واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ تير ۱۳۹۳ (۱۵:۵۷ب.ظ)
افزايش مشارکت شهروندان تهراني در پرداخت به موقع عوارض نوسازي معاون مالي و اقتصاد شهري شهرداري تهران گفت: پرداخت عوارض نوسازي توسط شهروندان به ميزان قابل توجهي افزايش داشته و در مسير رشد قرار دارد.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد دادوش هاشمي با اعلام اينکه در دو سال گذشته ميزان مشارکت شهروندان پايتخت در پرداخت به موقع عوارض افزايش يافته گفت: اگر چه سهم عوارض در هزينه ها کم بوده اما روندي که در پيش روي ما قرار گرفته به سمت نهادينه کردن پرداخت عوارض در حرکت است.
وي تصريح کرد: درآمدهاي پايدار به دنبال رفاه شهروندان و تبيين حس مسئوليت پذيري شهروندي است. اگر با نگاهي علمي مسائل را تحليل کنيم متوجه خواهيم شد که در کلانشهرهاي ايران 75 تا80 درصد درآمدهاي شهرداري از راه فروش پروانه ، آيتمهاي درآمدي و ساخت وساز تامين مي شود. روشن است که درآمدهاي برپايه ماليات (عوارض) که به بهبود استفاده از منابع منجر شود بهترين نوع درآمدهاي پايدار هستند که دستيابي به آن مي تواند به توسعه کلانشهرها کمک کند.
هاشمي افزود: مشکل شهرداريها بيشتر تحت تاثير عوامل خارج از شهرداري است ، علاوه بر فقدان چارچوبهاي غيرقانوني لازم، نحوه تعامل و روابط شهرداريها با دولت مرکزي نيز به طور کامل روشن نمي باشد.
معاون مالي و اقتصادشهري شهرداري تهران با اشاره به وابستگي شهرداري ها به بخش مسکن گفت: گرچه اين درآمدها بسيار ناپايدار است اما به عقيده برخي کارشناسان، ناگزير و عقلاني و در جهت کسب منافع حاصله از توزيع رانت نفتي بوده است. از سوي ديگر، بي نيازي دولت مرکزي از مالياتهاي مردم فرهنگ ماليات دهي در ايران را به شدت تحت تاثير قرار داده است.
هاشمي در بخش ديگري از مطالب خود تصريح کرد: اگر مديريت شهري بخواهد در چارچوب اصول توسعه پايدار حرکت کند بايد متکي به درآمدهاي پايدار از طريق اخذ عوارض نوسازي و عمران شهري باشد و پرداخت به موقع عوارض مي تواند به مديريت شهري اين امکان را بدهد که شهري زيباتر و پويا تر براي شهروندان داشته باشيم.
وي با تاکيد بر اينکه شفافيت مالي و پاسخگويي به شهروندان تهراني از مهمترين برنامه هاي شهرداري است خاطر نشان کرد: امروز ما گزارشهاي مالي را به صورت ماهيانه در سايت شهرداري به شهروندان ارائه مي دهيم، در حاليکه عمده درآمد شهرداري کلانشهرها از ساخت و ساز است که با تدوين طرح درامدهاي پايدار و تصويب آن توسط شوراي اسلامي شهر تهران سالانه پنج درصد از اتکاي شهرداري به درآمدهاي ناشي از ساخت و ساز کاهش مي يابد.
هاشمي با اشاره به کمک هاي دولت به شهرداري خاطر نشان کرد: اين کمک ها صرفا در بخش حمل و نقل بوده و رقمي بين 7 الي 10 درصد بودجه شهرداري است درحالي که اين رقم در دنيا بيش از 25 درصد مي باشد.
به گفته معاون شهردار تهران، از محل دريافت عوارض نوسازي به عنوان منبع درآمد پايدار شهرداري براي عمران و آباداني شهر هزينه خواهد شد و بر اين اساس مجموعه مديريت شهري و به خصوص معاونت مالي و اقتصاد شهري شهرداري تهران سعي بر تشويق شهروندان در پرداخت آن دارد و معتقد است اين درآمدها تماما براي اداره شهر هزينه مي شود و دستيابي شهرداري به درآمدهاي پايدار افزايش مي يابد و در مقابل اتکا به ساخت و ساز کاهش نشان خواهد داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]